Схема за измами с обезщетения след 11 септември е разкрита в САЩ

Всичко това е струвало милиони на американските данъкоплатци
Обновена: 8 яну 2014 19:38 | 8 яну 2014 19:38, Елена Кирилова
19
Схема за измами с обезщетения след 11 септември е разкрита в САЩ
Снимка: архив Ройтерс

Повече от 100 души, включително бивши полицаи и пожарникари от Ню Йорк, са обвинени в схема за предполагаеми измами с помощи за увреждания след терористичните атаки от 11-и септември, съобщава USA Today.

Те са получавали десетки хиляди долари годишно под формата на обезщетения за инвалидност, тъй като твърдят, че имат психически разстройства и други заболявания, вследствие на спасителните дейности след атентатите.

Мнозина посочват, че психичните им проблеми произтичат от посттравматично психическо разстройство, че страдат от тревожност и депресия след случилото се. Сред арестуваните по случая има 72-ма пенсионирани полицаи и осем пожарникари.

В писмено изявление комисарят на полицията в Ню Йорк Уилям Братън посочва, че всички те са се възползвали от трагичния ден, за да получат „лична изгода“. Благодарение на престъпната схема средно човек е печелил между 30 000 и 50 000 долара годишно.

Предварителните изчисления сочат, че измамата струва на данъкоплатците милиони долари.

На 7-и януари четирима мъже, сред които и пенсиониран полицейски служител се явиха в съда по обвинение в злоупотреба в особено големи размери. Мъжете са заподозрени, че са инструктирали бивши служители как точно да симулират психически проблеми и да се провалят на тестовете за памет. 

Подробности вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Pfff преди 10 години
Ако някой наистина вярва на официалната "версия" имам новина за тях - някъде там има дърво, произвеждащо кислород... на което дължат извинение... че въобще дишат и съществуват ...
11
1
 
3
 
! Отговори
фалафел преди 10 години
До 7Щом са 5 как ти звучи това на фона на 4500? Или не си се замислял *** такъв?Мразиш да мислиш ама да обиждаш не нали *** такъв!
10
3
 
2
 
! Отговори
kaspar_garov преди 10 години
До до 11 от славянинMi tia i Bylgaria e otkradnala teritoriata si ot Vizantia, shto ne im ia vyrnete na gyrcite :)
9
1
 
19
 
! Отговори
Риторичен въпрос преди 10 години
Някой вярва ли изобщо в официалната версия за 11 септември?1?!;-))пп Кога ще публикуват изследването на "Галъп интернешанъл" направено в 65 СТРАНИ и даващо отговор на въпроса "Коя държава е най-голямата заплаха за света?" ппп Познайте коя е, и с колко води?!?;-))
8
6
 
3
 
! Отговори
kaspar_garov преди 10 години
До до 7 славянинNe e lyza be typan. Amerika dava nai-mnogo za blagotvoritelnost. Ot Bg-to nikoi ne dava shtoto "niama" :)
7
8
 
5
 
! Отговори
Discovery преди 10 години
Номер 7 ви го каза точно и ясно конспиратори такива... Що се отнася, до 5ти и 6ти коментар изглежда си гледал някви измишльотини и защото така ти изнася си решил да повярваш на всички тях. Гледай и документални филми дето показват нещата от реалната страна и ще разбереш, че са се подготвяли с години за този терористичен акт и какви ти военни в самолета бе хахо... били са си обикновени пилоти на самолети...
6
3
 
9
 
! Отговори
до демократичен теро преди 10 години
Цивилната охрана в самолетите се въвежда след 11 септември. "Air marshals" им казват. А това с "кръгчетата" над Ню Йорк ме разби...Ставаш за конспиратор...
5
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до варг,само дето всяка година американците дават за благотворителност в пъти повече от всички останали народи по света взети заедно. А и ние като сме най-честни и почтени защо имаме стотици хиляди пенсионирани по болест ??? до 2,ти видя ли каква глупост си *** ?!до фалафел,има бе, ***! 5-има граждани на Израел и неизвестен брой американци с еврейски корени са загинали в атентатите.ве'*** в завистливите и злобни панелни *** !
4
5
 
20
 
! Отговори
фалафел преди 10 години
Като подхванахте еврейската тема- наистина ли няма загинали евреи при 11-ти?
3
3
 
16
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
У нас всеки партиен секретар е с такива отклонения.Какво струва незнам.
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Америка - ИзраелТам няма комунисти, там има евреи!!!СиречКомунист-Евреин
1
6
 
38
 
! Отговори
varg преди 10 години
Още едно доказателство,че американците са най-безсърдечната и безчувственна нация в света след еврейте.