САЩ поискаха прекратяване на сблъсъците в Украйна

Страната разклати устоите на своята демокрация, се чете в декларация
Обновена: 20 яну 2014 08:27 | 20 яну 2014 07:43, Красимир Ангелов
47
САЩ поискаха прекратяване на сблъсъците в Украйна
Снимка: БТА

Белият дом призова за незабавно прекратяване на ожесточените сблъсъци в Украйна между протестиращите и силите на реда и предупреди, че САЩ може да наложат на Киев санкции, предаде Франс прес.
 
"Ние сме много разтревожени от насилието в неделя по улиците на Киев и призоваваме всички страни незабавно да намалят напрежението", заяви в декларация говорителката на Съвета за национална сигурност към Белия дом Кейтлин Хейдън.

"Засилването на напрежението в Украйна е пряка последица от отказа на правителството да признае законните искания на своите граждани. Съединените щати продължават да обсъждат допълнителни мерки - включително санкции - в отговор на употребата на сила", се посочва в декларацията.

Още по темата

"Настояваме украинското правителство да вземе мерки, с които да бъде отбелязан напредък в Украйна, включително да бъдат отменени антидемократичните закони, приети през последните дни, полицията за борба с безредици да се изтегли от центъра на Киев и да започне диалог с политическата опозиция", гласи декларацията на Кейтлин Хейдън, цитирана от АФП.

Украйна разклати устоите на своята демокрация, като криминализира протестите, посочва говорителката на Съвета за национална сигурност към Белия дом, цитирана от Асошиейтед прес.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Егатиemi kakvo da kajat evropa iska resursite i granicite na ukraina ukraina ima mnogo nahodishta na shistov gas amerika i evropa biha napravili vsi4ko samo i samo da ne sa zavisimi ot rusiq iskat da q sasipqt i noviqt im svetoven red da e naliceeeeee (na kratko
39
1
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
В основата на размириците и в Украйна и в Сирия стои Русия. Просто трябва да се откажат от реваншизма си и да престанат да създават проблеми.
38
0
 
6
 
! Отговори
ИВАН преди 10 години
В ОСНОВАТА НА РАЗМИРИЦИТЕ В УКРАЙНА СТОИ С А Щ .. СЕГА НАСТОЯВАЛИ ПОЛИЦИЯТА ДА СЕ ИЗТЕГЛИ ОТ ПЛОЩАДА .... ПОЛИЦИЯТА В С А Щ ТОВА ЛИ ПРАКТИКУВА. ДОБЪР СЪВЕТ ДАВА НО ЗА СЕБ СИ ТОВА НЕ СЕ ОТНАСЯ
37
0
 
4
 
! Отговори
alien преди 10 години
Dokato ne se zatrie tazi izmislena darjava usa v sveta nqma da ima mir i red,zastoto kadeto stapi amerikanski(fashistki) krak nishto ne nikne sled tova.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТАЯ *** МНОГО НАГЛА БЕ. НА.УПВА СЕ НА ТАМ КЪДЕТО СИ ГИ МЕРЯТ. МОЖЕ ДА ГО ПОЕМЕ КВАДРАТНИЯТ. ПУТИН АКО ИМА ТОПКИ ДА И ОТПЕРЕ ЕДИН КВАДРАТЕН ВЪПРОС ОТЗАД..
35
3
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Председателят на фондация "Славяни" проф. Захари Захариев е най-вероятният нов шеф на Държавната агенция за българите в чужбина. Това потвърдиха за "Стандарт" високопоставени източници от БСП.Помните ли го той играеше същата роля като този хубостник днес от БСП , само че преди 15 години в Ирак , разбира се в името на делаверата в това не се съмнявайте .
34
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Болен комунистиечески мозък , какво заробване бе чукче .
33
4
 
16
 
! Отговори
exexe преди 10 години
тая от САЩ много насериозно се е взела... да не си мисли,че Украйна е САЩ ? Нали зад тях са руснаците... то нали и за това е всичко де... някой решил да пусне Украйна в ЕС и да ги зароби ама руснаците не дават! САЩ пак са решили да се месят където не им е работа...
32
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
38 Така ли много пък си сигурен , както виждаш за сирия се работи и оня диктатор ще падне нищо че *** от БСП са му ходили на визита , скапана чрвена слуз.
31
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Янките така ги разправяха и по въпроса със Сирия, но си седнаха на задниците. Руснаците едва ли ще им позволят повече да си правят каквото искат. Явно още не са забравили позора си от Виетнам, където се озраха и позорно избягаха.
30
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Американските колонизатори не проумяват, че с Путин няма да могат да си разиграват коня. Лъжите за скапаната им демокрация не във всички страни може да мине. Първо трябва да си оправят реда при тях, където наркоманията и ежедневните показни убийства минават върха
29
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Mrusna gnusna licemerna amerikanska sgan!
28
0
 
16
 
! Отговори
Никодим преди 10 години
За малко американската реакция да изпревари протестите.Нали точно за това се правят.Огромната част от народа на Украйна е наясно и само гледа по телевизията.Дори Кличко започна да осъзнава ,че го забъркват в нещо което не е желал и се опитва да дава заден хот.Ислямистите в Кавказ също се активизират с действия и заплахи преди олимпиадата .Всичко върви по-план.Американските данъкоплатци пък не проумяват къде и за какво се харчат парите им .
27
0
 
14
 
! Отговори
user преди 10 години
Защо не пробват да се намесят и да видят какво ще им се случи. Това да не е Сърбия или някоя друга дребна страничка, на която да се правят на велики. Определено искам да видя как Путин ще тегли една хубава на онзи бр_к_т.
26
2
 
20
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
""Настояваме украинското правителство да вземе мерки"Настоявали били наглярите. Тия САЩ си мислят, че цял свят е тяхна собственост, пращат сенаторите си в Украйна все едно е под юрисдикцията им, а сега се опитват да дават наклон на украинската политика. Искали и милицията да се изтегли, за да могат да безчинстват на воля вандалите... Егати долните ***.
25
17
 
3
 
! Отговори
Stefko 88 преди 10 години
Ето така се показва, на властта , че народа не иска комунизъм!
24
1
 
15
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Абе тия американци,много нагли бе. Преди да имат някакви искания,да се видят те каква "демокрация" сеят и после да критикуват другите. То и аз искам да спрат да правят *** филми,ама уви,няма да ми се изпълни желанието
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до пионерМного си *** тази сутрин, представям си еволюцията ти до довечера, ще цвилиш за един *** ...
22
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 20 пионерПионер,имаш право за миналото,но да преценяме трезво и настоящето.Значи,сваляме една тоталитарна власт преди и сега я заменяме с нова в лицето на ЕС.Как може една шепа хора да вземат решение всяка една държава с кой,как да търгува,какво да произвежда и какво не,.Извинявай,но всичко това ми напомня за едно недалечно минало,когато властта беше централизирана и вземаше решения за всичко.Някакъв НОВ МОДЕЛ НА ТОТАЛИТАРИЗЪМ,под благовидната маска,че всичко е в името на демокрацията!!!
21
0
 
28
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
САЩ....... "ПОИСКАХА"?!?! То и аз ИСКАМ да спрат "МИРОЛЮБИВИТЕ ВОЕННИ АКЦИИ" по Близкия Изток за "освобождението" на тамошните Народи.... или по- скоро "ОСВОБОЖДЕНИЕТО ОТ СОБСТВЕНИЯ ИМ ПЕТРОЛ " , а?!?! ;) .... И аз ИСКАХ да спрат да МЯТАТ "МИРОЛЮБИВИ БОМБИ С НЕвреден ;) обеднен уран" в бивша Югославия , които някак си "случайно" падаха и по Български покриви ?!?! ......... И аз ИСКАМ много неща........ ама нещо не става........... ;) ........ !!!