САЩ поискаха прекратяване на сблъсъците в Украйна

Страната разклати устоите на своята демокрация, се чете в декларация
Обновена: 20 яну 2014 08:27 | 20 яну 2014 07:43, Красимир Ангелов
47
САЩ поискаха прекратяване на сблъсъците в Украйна
Снимка: БТА

Белият дом призова за незабавно прекратяване на ожесточените сблъсъци в Украйна между протестиращите и силите на реда и предупреди, че САЩ може да наложат на Киев санкции, предаде Франс прес.
 
"Ние сме много разтревожени от насилието в неделя по улиците на Киев и призоваваме всички страни незабавно да намалят напрежението", заяви в декларация говорителката на Съвета за национална сигурност към Белия дом Кейтлин Хейдън.

"Засилването на напрежението в Украйна е пряка последица от отказа на правителството да признае законните искания на своите граждани. Съединените щати продължават да обсъждат допълнителни мерки - включително санкции - в отговор на употребата на сила", се посочва в декларацията.

Още по темата

"Настояваме украинското правителство да вземе мерки, с които да бъде отбелязан напредък в Украйна, включително да бъдат отменени антидемократичните закони, приети през последните дни, полицията за борба с безредици да се изтегли от центъра на Киев и да започне диалог с политическата опозиция", гласи декларацията на Кейтлин Хейдън, цитирана от АФП.

Украйна разклати устоите на своята демокрация, като криминализира протестите, посочва говорителката на Съвета за национална сигурност към Белия дом, цитирана от Асошиейтед прес.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
14
 
1
 
! Отговори
пионер преди 10 години
До St. John RedДругарю, нещо не си разбрал! Аз наистина искам да се върне КомунизЪма и другарите да ни водят към светло бъдеще. Искам Желязна Завеса, искам Студена Война, искам СССР да започне ядрена война. Аз мразя Запада и Америка, в къщи гледам телевизия на Рубин, тате кара Лада, не опитвам Милка, гледам само БНТ1, ходя на Бузлуджа и вечер онанирам с образа на другаря Станишев.Да живее Варшавскяи договор и СССР. Слава на Сталин и Ленин. Вечна дружба КПСС и БКП.
19
0
 
17
 
! Отговори
St. John Red преди 10 години
До пионерНе се мори, мозъка ти вече е промит, США и ЕС те пуснаха в светлото бъдеще, в което ако не те убият или изнасилят ***, ще можеш да се докажеш сред ромското население и бъдеш първи сред последните.
18
22
 
2
 
! Отговори
пионер преди 10 години
Те вместо Украинците да направят една манифестация, да вдигнат плакатите на Сталин и Ленин, да развеят знамето на СССР, тръгнали да искат свобода и демокрация. Я колко хубаво беше преди - редяхме се на опашки, беше ни страх да говорим свободно, имаше доносници, слушахме Алла Погачова, учехме съветския химн, промиваха ни мозъците .... Искам тези времена да се върнат! Искам да блея в кошарата, а другарите да ме водят към светло бъдеще
17
2
 
23
 
! Отговори
Егати преди 10 години
А в Турция, с водомети , гумени куршуми и газ, където разпръскват демонстранти, страна от НАТО ... за тях защо НИЩО не казват тези хамериканци ?
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kolko e prosto - na bogatite NAVSIAKYDE po sveta im e dobre, a masata se samoubiva za neshta, koito NIKOGA i NIKYDE ne moje da postigne. jalko, no FAKT.
15
2
 
15
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 10 години
Сега са поискали прекратяване....... А кога са поискали ЗАПОЧВАНЕ ? Тези наистина го раздават" световен ДЖАНДАРИН " ... На много кули има да правят паметници ! Когато някой натрупа много проклятия от околните, по някакъв начин, някога, някъде , съвсем неочаквано и непонятно от какво естество , НО те /проклятията / го достигат !! Благодарение на всемогъщия долар , САЩ като държава, са натрупали доста проклятия и от всички зачернени щатски майки през последните 64 години !!!!
14
1
 
14
 
! Отговори
озадачен преди 10 години
"Опозицията" ясна, но защо Янукович не предложи един референдум за ЕС и всички да си отиват по къщите.Съмняваме, че глобалистичният план не е Украйна в ЕС, ами разсипана Украйна, като България, Румъния, Гърция, Югославия, Македония. Изобщо като всички православни държави, до които могат да се докопат.
13
1
 
15
 
! Отговори
ТЪПИ АМЕРИКАНЦИ преди 10 години
ГНУСНАТА АМЕРИКАНСКА ПСЕВДО ДЕМОКРАЦИЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАЛОЖЕНА НА ВСИЧКИ ПО-НИШИ СЪЩЕСТВА В СВЕТОВЕН ПЛАН, А АКО ТЕ ИМАТ МАЛКО МОЗЪК И НЕ ИСКАТ, ТЯ ЩЕ БЪДЕ НАЛОЖЕНА СЪС ОГЪН И МЕЧ!!!!
12
1
 
13
 
! Отговори
макето преди 10 години
Абре то и я сабалето поисках от жената кана вино ама познайте що стана а тия американието се чудят как да запалят некоя война негде ама други да вадят топлите картофи
11
1
 
31
 
! Отговори
ЛИБИЯ, ИРАК, СИРИЯ преди 10 години
"Ние сме много разтревожени от насилието в неделя по улиците на Киев и призоваваме всички страни незабавно да намалят напрежението", заяви в декларация говорителката на Съвета за национална сигурност към Белия дом Кейтлин Хейдън." ОТ КАКВО ТОЧНО СТЕ РАЗТРЕВОЖЕНИ МРЪСТНИ, ПОДЛИ, НАГЛИ И ЛАКОМИ АМЕРИКАНЦИ, ЗАЩОТО НЕЩО НЕ СЕ РАЗВИВА ВНЕСЕНИЯТ ОТ ВАС ДЕМОКРАТИЧЕН ПРЕХОД ДОСТАТЪЧНО БЪРЗО И ХОРАТА КАТО ЦЯЛО НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ДА ИМАТ НИЩО ОБЩО С ВАС! *** ГНУСНА АМЕРИКАНСКА!
10
1
 
21
 
! Отговори
Американска демокрац преди 10 години
Американска демокрация означава, че ако някой в киното пише смс, и това не ти харесва, ти го застрелваш!
9
0
 
3
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
youtube/watch?v=45VGFgiFu7Yyoutube/watch?v=xhbzhrfY1LoОткрийте разликите!
8
1
 
32
 
! Отговори
Крис преди 10 години
хамериканите отново ще ударят на дърво като за Сирия. Дано украинския народ поумнее по-бързо, че върви по грешния път и да спрат с тези глупави протести. Не разбирам, хората толкова ли са ограничение ? Не видяха ли какво донесе влизането в Европа на нас, славянските им братя? За къде са тръгнали, не им трябва тази "демокрация" , тя ще ги доведе до това да бъдар роби в собствената си държава
7
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докога светът ще търпи тези изживяващи се ментори?! Рано или късно или те ще взриват света или светът тях.
6
2
 
27
 
! Отговори
Kreti преди 10 години
Наглите *** от ФАЩ да си спрат поръчката за Тероро и раздор и всичко ще е наред .Лицимерни ***!
5
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Където не върви с "тиха"революция ,използваме терор!!Целта оправдава средствата.Е..... ти влизането в ЕС!!Кой с преклонена глава,кой със счупена,но всички искат не искат трябва да са в капана.Защо европейците не приемат,че има страни,които не ЖЕЛАЯТ влизане в ЕС??Всичко е въпрос на самоопределяне,не на налагане със сила и натиск!!
4
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Войната е срещу Русия , постепенно и безогледно я заобикалят от всякъде. След като разориха и опоскаха Африка рептилите се насочват към нови ресурси, за които от 100 години се точат.
3
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Американците да се намесят и да наложат демокрация както в Ирак, ЛИбия и др.
2
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоест САЩ подкрепят терористичните действия на тълпата в Украйна. Всичко, което би могло да разклати или срине Украйна е добре дошло за тях.
1
1
 
43
 
! Отговори
s преди 10 години
Иначе какво?! Щ ги демократизират с бомби ли?