Поредна нощ на протест в Киев, пореден щурм на "Беркут"

Силите за сигурност разчистват барикади на демонстрантите
21 яну 2014 08:45,
43

Снимка: Reuters

Органите на реда в Киев задържаха снощи демонстранти, които замеряха със запалителни бомби униформен кордон пред стадион "Динамо", съобщи ИТАР-ТАСС.

По данни на вътрешното министерство са били задържани 31 души, а срещу деветима е заведено наказателно производство за участие в масови безредици.

В малките часове на нощта сблъсъците в центъра на Киев се активизираха. Колона сътрудници на силите за сигурност "Беркут" се приближи към импровизираните барикади на опозицията на улица "Грушевски" и започна разчистването им.

Демонстрантите атакуваха полицаите с бутилки запалителна течност.

Още по темата
Рано сутринта униформените предприеха ново настъпление на широк фронт - цялата колона на "Беркут" и вътрешните войски се приближи към мятащите камъни демонстранти.

В резултат на атаката беше разрушен построен от демонстрантите катапулт, след което силите на реда отстъпиха.

По думите на депутата от "Удар" Ростислав Павленко опитите да бъдат използвани силови методи или да се игнорират исканията на гражданите ще приключат с трагедия.

"Сега в ръцете на властта е цялата отговорност за това, което ще се случи за в бъдеще в страната. Ако има опит за игнориране или силово потушаване, това ще свърши с голяма беда", заяви той.

Сблъсъците в Киев се разгоряха с нова сила в неделя, след като поддръжници на опозицията се опитаха да навлязат в правителствения квартал и да стигнат до сградата на парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
11
 
21
 
! Отговори
До Ванко преди 10 години
Съжалявам, но говориш глупости. Първо прочети малко история, сега поне има интернет. Киевска Рус е по-стара и от България. А "украинци" са викали на части от полската армия. Я ми кажи какъв е бил Богдан Хмелницкий? Освободил е руските територии от полско иго. Та Украйна е исконно руски територии и какво ще стане с тях като влязат в ЕС? Ще умрат като нас!
12
21
 
16
 
! Отговори
Ванко преди 10 години
Борбата за национална независимост на украинския народ навлиза в нова фаза. Радващото е, че украинците все повече се мобилизират и ще дойде ден, когато този народ извоюва своята независомост от московските тирани.
11
7
 
18
 
! Отговори
западната демокрация преди 10 години
Да живее западната демокрация! Начело с нейните украински биячи!
10
7
 
33
 
! Отговори
не живее в Украйна преди 10 години
Какво украинско има в Кличко? Той не владее украинския език, защото майчиния му език е руския. Той не живее в Украйна. Кличко живее в Германия и в САЩ. Плаща си данъците в Германия и в САЩ.
9
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всъщност Украйна е огледалото на това, което ни очаква нас с толкова много предатели русофили на глава от населението.Вместо да гледат за България, дай им да гледат за Русия.
8
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей това са националисти борещи се за неазвисима Украйна от Русия!!!А нашия пудел Болен Сайдеров му дай да говори срещу всички външни врагове с изключения на най-лошия за България - Русия!!! Ама като е креатура на руското послоство, така ще е!
7
6
 
44
 
! Отговори
БМП-3 преди 10 години
"Европейците"на Кличко са една банда погромаджии съставена от полски и литовски националисти /онези с червено-черните байряци/, замерящи полицията с бутилки със запалителна течност, камъни, дори метателна машина си построиха .. как да действа полицията!? Много меко действа дори, явно трябва да отидат на обучение при комшиите, те ги разбират тези работи. А нашите продажни медии БТВ, Нова ТВ и тем подобни лъжат ли лъжат ... добре е е интернета за да може човек да се информира за действителността.
6
13
 
44
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
Според мен много меко действа украинската власт. Аз смятам че разни ***, правещи опити да убиват полицаи и да ги горят живи заслужават само куршум. Независимо от натиска на западните "демокрации" (запада превърна демокрация в *** дума).
5
6
 
41
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Не мого да разбера това лицемерие - "европейците на Кличко"! Какво европейско или демократично има в тези качулки, които устройват погром и хвърлят коктейли *** по полицията? Я да ми обяснят какво щеше да стане ако така излязат качулатите у нас, на жълтите павета? Или за всяко действие има два аршина!!!
4
0
 
9
 
! Отговори
Мдам преди 10 години
Така е! Демокрацията винаги идва по въздуха преди всичко.
3
35
 
16
 
! Отговори
Bai-Hui преди 10 години
До vargКато те кефи да те управляват комунистически диктатори , марш в Северна Корея!За кво си губиш времето в Европа с "*** кратуни"?
2
17
 
48
 
! Отговори
varg преди 10 години
Бой по европейските кухи кратуни.
1
6
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А бе, много интересно. Силите на реда действали силово, а демонстрантите - мирно с... катапулт... Що ли ми се чини, че някои не виждат гредата в окото си?...