Ромпой осъди насилието срещу протестиращите в Украйна

ЕС е готов да подпише споразумението за асоцииране с Киев
26 яну 2014 14:26, Елена Кирилова
155
Ромпой осъди насилието срещу протестиращите в Украйна
Херман ван Ромпой. Снимка: Bulgaria On Air

Председателят на Европейският съвет Херман ван Ромпой осъди употребата на сила и жестокост от страна на украинските власти срещу демонстрантите.

По думите му Европейският съюз остава готов да подпише споразумението за асоцииране с Киев. Той изрази категорична позиция, че всички виновни за случващото се в Украйна трябва да понесат своята отговорност.

„Последните ограничения на основните свободи, включително свободата на изразяване, свободата на събранията и свободата на пресата, няма да разрешат кризата“, коментира Ромпой. Според него те могат само допълнително да дестабилизират страната.

Очаква се през следващата седмица върховният представител на ЕС по въпросите на външната политика и сигурността Катрин Аштън да посети Украйна заедно с делегация от Европейския парламент.

По-рано стана ясно, че лидерите на опозицията в Украйна са отказали постовете, които президентът Виктор Янукович им предложи.

В събота група протестиращи блокираха входа на енергийното министерство, а министърът на енергетиката Едуард Стависки нарече случващото се заплаха за цялата енергийна система. Той осъди действията на протестиращите като незаконни, подчертавайки, че са пресекли "червената линия", като са влезли в сграда със засилени мерки за сигурност.

Демонстрантите пък напуснаха министерството и заявиха, че не са имало намерение да пречат на работата по никакъв начин. 

Вижте подробностите във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
23
 
! Отговори
ha ha преди 10 години
рампой ли си *** ли си незнам, но това което става в украйна е резултат на алчните евро управници да впримчите още една държава в ционистката си мрежа и да цоцате, цоцате, цоцате....
14
10
 
2
 
! Отговори
Бай Радой преди 10 години
До Анонимен--8 ; Какво значи да стане Б--я необвързана? Да застане редом до Русия ли? АДИ НЕМА НУЖДА. ОСТАВКА
13
2
 
19
 
! Отговори
Az преди 10 години
Ами аз насилие над протестиращите не видях. Милицията седи а "мирните" протестиращи ги обстрелват с павета и коктейли *** и каквото се намери. Не знам този какво осъжда всъщност.
12
2
 
19
 
! Отговори
Сталин преди 10 години
Ах, как им трябват на корпорациите 45- 50 милиона ***, които да им купуват стоките без да произвеждат и да оскотяват все повече.На американските военни винаги им е нужен враг и да има размирици, не са преставали да водят явни и тайни войни срещу православието- те са в основата на всичкото зло по света!САЩ- страна на *** от целия свят, обладани от Мамона и манипулируеми до изперкване, време е някой да им каже, че трябва да си гледат тяхната *** и да не дават оценки на народите!
11
2
 
26
 
! Отговори
Смях преди 10 години
Тези от Евреиския Съюз няма ли да спрат със масовата дезинформация....Какви "мирно" протестиращи виждат във Украйна ???? Да изгледат едно видео във което за около 5 мин. тези протестиращи подпалиха над 10 полицая.... Или да видят на какво се е превърнал площада и нацистката символика за украса..Евреиския съюз е създаден от ционстите със цел тотално унищожение на националната принадлежност и тотално поробване !!!!!!
10
2
 
25
 
! Отговори
Славяни преди 10 години
Украйна няма да стане роб на ЕС ще приеме парите на Русия там е нейния път.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Do2 po skoro miaza na RAPON moje bi zatova sa go izbrali kvoto mu kajat tui pravi takiva hora im triabvat
8
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Зашо ли ги натискат така..............
7
3
 
39
 
! Отговори
Путин преди 10 години
Ромпой ли си къв си не те знам, обаче си набий в простата тиква едно нещо - никой, никой не може да се е*ава с Русия!!!Тази ваша демократическа революция и други демократични бла бла истории минават в България! Така че грижете се за ******асите и не се занимавайте с Украйна, щото може от играчка да стане плачка
6
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БОРАТИНО ГО ИЗБРАХА ОТ ХАМЕРИКА
5
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На кой му дреме кво мисли Ромпой! Много е смешен и не е ясно какво прави освен че си получава заплатата
4
1
 
18
 
! Отговори
Stefko 88 преди 10 години
Едуард Стависки.... тоя хич не е евреин, напомня ли ви за някого? Много интересна фамилия нали?
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ZASCO BG DNES NE POBLIKUVA NAPRIMER STATIATA CHE MARINE LE PEN ISKA RAZRUSCHAVANE NA EU I ZASCHO SA I SVALILI IMUNITETA ZASCHO KAZALA CHE ULICNITE MOLITVI NA MISULMANITE SA OKUPAZIA STIGA S DERIJIRANI AMERIKANOZIONISTKI *** DIKTATORI
2
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Eх боратино кой те избра да управляваш ЕС бе жалко подобие на човек?
1
3
 
32
 
! Отговори
хехе преди 10 години
Блъфа с Украйна в ЕС мина.Как да стане?Или ЕС ще се разпадне или Украйна ще стане на западна и източна.Просто практически няма възможност.ЕС си блъфира ,ама нещо сериозно е объркал с кои се гъбарка.