ЕС готов да посредничи в преговори между опозицията и властите в Украйна

Вилнюс: По тялото на Булатов има видими следи от дълги мъчения
5 фев 2014 09:22, Елка Василева
22
ЕС готов да посредничи в преговори между опозицията и властите в Украйна
Виталий Кличко. Снимка: Reuters

Европейският съюз изрази готовност да изпрати посредници на високо равнище за преговори между опозицията и властите за излизане от политическата криза в Украйна, заяви Виталий Кличко след среща с върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Катрин Ащън, цитиран от ИТАР-ТАСС.

„Обсъдихме положението в Украйна. Най-главното е да се извършат реални стъпки към решаване на кризата. Отбелязах, че на първо място парламентът трябва да приеме закон за връщане на конституцията от 2004 г. Това ще позволи да се демонополизира властта в страната", заяви водачът на партия УДАР.

Още по темата

"Колкото до преговорите с президента Янукович, госпожа Ащън увери, че Европа е готова да упълномощи посредници на високо равнище да участват в преговори между опозицията и властта", добави Кличко.

По време на прекъсване на заседанието във Върховната рада (парламента) Кличко се срещна с украинския президент Виктор Янукович, с когото са обсъдили въпроса за връщането на конституцията от 2004 г. Според Кличко президентът казал, че този въпрос трябва да се решава на преговори в парламента и подчертал, че отговорност за ситуацията в страната "носи и опозицията".

Междувременно литовското министерство на външните работи съобщи, че украинският опозиционер Дмитро Булатов, който от неделя е на лечение в болница в литовската столица Вилнюс, има по тялото си очевидни следи от продължителни мъчения и жестоко отношение. Министерството поиска независимо разследване, предаде Франс прес.

35-годишният активист на протестите срещу украинския президент Виктор Янукович получи разрешение да замине за лечение в чужбина. За това оказа натиск Западът, шокиран от снимките на окървавения демонстрант, обиколили света.

Литва, която предложи безплатно лечение на ранени украински опозиционери, пожела ЕС да поиска независимо разследване по случая в Украйна и намекна, че Киев може да е нарушил Конвенцията на ООН против изтезанията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
4
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До МВР на Украйна ИЗТЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТ ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ ЧЕ СЕ Е КРИЛ И 8 ДНИ СА ПИРУВАЛИ ВЪВ ВИЛАТА НА ЕДИН БИЗНЕСМЕН-ЗОЗУЛЯ ЗАЕДНО СЪС ОЩЕ ЕДНА ЦРУ-*** БИВШИЯТ ВОЕНЕН МИНИСТЪР ПРИ ЮЩЕНКО-ГРИЦЕНКО.
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По тялото на Булатов има видими следи от дълги мъчения. Ами, като мъчителите са били неквалифицирани провокатори, подготвени на запад... Ако бяха украинци, защитници на властта другояче щяха да го мъчат. А той се въргалял пиян 5 дни като мечка в зимен сън. То като искаш да набеждаваш друг трябва да е с акъл, иначе от сто километра личи, че лъжеш по стар, известен способ.
14
2
 
7
 
! Отговори
емо преди 10 години
за размириците са виновни обама и европейските *** .трябва да стане това което предлагаха севастополските работници ;въвеждане на руски войски в украйна и среден пръст на западните ***
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато се разкарат ония от Маймундана в Киев !
12
5
 
7
 
! Отговори
georgi преди 10 години
Кога ще спре да протестира руската държава Украйна...
11
4
 
3
 
! Отговори
dimitar преди 10 години
banditite ot USA i ES se opitvat da precakat banditite ot RUSIA-strada UKRAINA.
10
1
 
11
 
! Отговори
П.С.Ц преди 10 години
Между съпруг и съпруга има семеен проблем. Проблема е тъщата. Съпругът и съпругата се карат, тъщата влиза в стаята за да им помогне да решат проблема.
9
14
 
3
 
! Отговори
st преди 10 години
Последният бастион на болшевишка русия за която и запада има интереси хехехехехе а да видим кой ще я вземе хехеехеххе който и да я вземе украйна все ще е е такава дива дива със диваци.
8
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв ***! И този грозник ще представя Украйна пред света, ако стане президент, за което сега използва здравето и живота на наивните хора. Украинците са красив народ, и умен, как се довериха на такъв физически и нравствен ***, платен от запада,отгледан в Германия, подстрекаван от Меркелица, та ги подведе и сега разрушават страната си. Той, май немският външен министър ясно, пред цял свят изкрещя, че Германия трябва да забрави вината си от св. война (т.е. сатанинските си зверства) и да се намеси активно в Украина, дори с войски. Евала! Нищо не е забравено...
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След като подмолно организираха и запалиха грозните размирици, отнеха живота на няколко украинци и хвърлят вината върху властта (не че тя е цвете за мирисане и няма вина пред бедния народ), защо да не преговарят, т.е. да си прокарват грозните грабливи интереси. След като Германия не можа да колониализира през Втората световна война Украйна богата, близка страна с изучен от Съветите народ, сега, опрени на украинските продажни кличковци, я правят богата плячка на алчния Запад, който ни налага капитализъм от ХХ век свиреп, ненаситен, безогледен, зверски аморален. И ужасно лицемерен!!!
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕС или алчните банкери от ЕС?
5
1
 
18
 
! Отговори
украинец преди 10 години
Кличко иска да става президент, а е потънал до шия в лъжи: Нямал собстеност в чужбина, а за голямата си къща в Хамбург премълчава, за вид на жителство в Германия също нищо не говори, за тава, че не плаща данъци в Украйна, а има милиони годишен доход, също си трае, за апартаментите в Америка- нито дума.Иначе е честен украински родолюбец, който живее в Германия и Америка но там не може да бъде във властта, затова се прави на борец за истина в Украйна
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Исторически погледнато май вече ЕС в лицето на Германският райх веднъж вече управлява в Украйна, и местното население нещо не бяха доволни, поне от Източните и южни части.
3
1
 
17
 
! Отговори
МВР на Украйна преди 10 години
каза, че няма видими следи по тялото на тоя наркоман. Къде се е крил и пиянствал 10 дни - май в американското посолство. Там дават парите и инструкциите. ЕВРОГЕЙСКИЯ СЪЮЗ първо да пита Кремъл за разрешение, че да им отсекат отровните пипала. Който е посегнал на руска земя все е свършил лошо
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И за какво са го изтезавали, да каже къде са ви парите ли ?!обикновено се изтезава човек, когато трябва да признае нещо.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоа толкова са го блъскали по главата ,че е непредсказуем и опасен !