Лидер на протестите в Киев е бил отвлечен, бит и измъчван

Дмитро Булатов беше в неизвестност от 22 януари
Обновена: 31 яну 2014 14:15 | 31 яну 2014 08:03, Елка Василева
62
Лидер на протестите в Киев е бил отвлечен, бит и измъчван
Снимка: Reuters

Изчезналият на 22 януари лидер на украинското протестно движение "Автомайдан" Дмитро Булатов е бил открит, предаде руският информационен сайт Lenta.ru, позовавайки се на съобщение във Facebook страницата на депутата от опозиционната партия "Баткившчина" Юрий Стец.

Информацията за откриването на Булатов беше потвърдена от негови познати, а изданието ТСН публикува снимка на активиста, на която се виждат травми по лицето му.

Изданието твърди, че Булатов е бил открит край село в района на град Бориспол, недалеч от Киев. Трийсет и пет годишният активист разказал пред журналистите, че бил отвлечен и подложен на физически тормоз - били го, отрязали ухото му и се опитали да го разпънат на кръст. Той казал, че не знае кой го е отвлякъл, но по думите му похитителите говорели с руски акцент.

Още по темата

Булатов беше обявен за издирване, след като роднините и приятелите му изгубили всякаква връзка с него на 22 януари тази година. Той е един от водачите на т. нар. "Автомайдан" - движение на протестиращи шофьори, организирал зрелищни акции пред извънградската резиденция на държавния глава, станала символ на корупцията.

Не се уточнява къде се намира в момента Булатов, отбелязва Lenta.ru.

Междувременно украинският президент Виктор Янукович е бил приет в болница с висока температура, но продължава работа, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на депутатката от управляващата Партия на регионите Анна Герман.

Когато бил хоспитализиран снощи, Янукович бил с 39 градуса  температура. Когато бил извикан за спешни кризисни разговори в  парламента, той обаче дошъл, след което се върнал в болница, където се намира и в момента.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери е провел телеконференция с лидерите на украинската опозиция, съобщи говорителката на Държавния департамент Джен Псаки, цитирана от ИТАР-ТАСС. Кери приветствал напредъка в преговорите в Украйна между управляващи и опозиция и по-конкретно отмяната на антипротестните закони и оставката на правителството. Държавният секретар на САЩ е разговарял с шестима лидери на украинската опозиция, посочи Псаки, но не уточни с кои точно.

Един от украинските опозиционни водачи, Виталий Кличко, се е срещнал със специалния представител на ООН Робърт Сери и с Хелга Шмид, заместничката на върховния представител на ЕС за външната политика Катрин Ащън, предаде още ИТАР-ТАСС, като се позова на пресслужбата на неговата партия УДАР. Те са обсъдили ситуацията в Украйна и евентуалното участие  на ООН и ЕС в търсенето на изход от кризата. По-рано Сери се е срещнал с президента Виктор Янукович и изпълняващия длъжността премиер Сергий Арбузов.

Френският президент Франсоа Оланд определи ситуацията в Украйна като тежка и призова за най-голяма бдителност, предаде  Франс прес. Украинските власти трябва да прекратят репресиите, тъй като  демонстрациите са мирни, подчерта Оланд след среща в Париж с полския премиер Доналд Туск. Той призова за възобновяване на диалога между управляващи и опозиция в бившата съветска република, както и да се работи за успокояване на обстановката в страната.

Европейският съюз трябва да помогне в този толкова труден период на Украйна да възстанови своята икономика, призова Оланд. Той припомни, че предложението към бившата съветска република да подпише споразумение за асоцииране с ЕС все още е валидно.

Главната задача днес е да бъде избегнат "черен, драматичен сценарий" в Украйна, заяви Доналд Туск. В явен намек за, според него натиска от страна на Русия той призова да бъде оказана помощ на Украйна, за да може тя да вземе суверенни решения, да поеме по пътя на реформите и да изпълни европейските критерии, пише БТА.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
4
 
! Отговори
Партизанин преди 10 години
По време а Втората световна война, Сталин видя повече трудности при освобождението на Украйна от нейните фашисти и компрадори,отколкото от немските,румънските, унгарските,полските,белгийските френските и италиянски дивизии,които се биеха срещу руснаците на този фронт съвместно с германците,Сега е същата ситуация в Украйна, Прави се реванш са Сталинград ,Одеса, Курската дъга, но по модерно и прикрито се цели същото,
53
0
 
4
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
СЕКРЕТАР В ПОСОЛСТВОТО В КИЕВ А НОВИНАТА Е ЧЕ СА ПРЕХВАНАТИ СМС- СЪОБЩЕНИЯ ОТ ПОСОЛСТВОТО НА САЩ ДО ЛИДЕРИТЕ НА ФАШИСТКАТА ,,ДЕСЕН СЕКТОР'' КЪДЕ ДА ХОДЯТ И КОИ ЗДАНИЯ ДА ЗАЕМАТ.ДНЕС СТАВА ОЩЕ ПО-ИНТЕРЕСНО РУСИЯ ПАК ЗАСИЛВА МИТНИЧЕСКИТЕ ПРОВЕРКИ НА ГРАНИЦАТА С УКРАЙНА А НА ТРАСЕТО КИЕВ-ОДЕСА ЧАСТИЧНОЕ ПРИКРИТО СЪС БЕТОННИ БЛОКОВЕ ЗА ДА НЕ СЕ ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ НА ДИВЕРСАНТИ ОТ ЗАПАДНА УКРАЙНА ДА ПОПАДНА НА ИЗТОК А ВЪВ САМИЯТ КИЕВ ВЕЧЕ ИМА ПАТРУЛИ ПО 3-4 ЧОВЕКА СЪС БОЙНИ КУЧЕТА.ВИЖТЕ POLEMIKA.COM.UA
52
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя мужик се осмел и вместо да хвърля коктейлите на тоя студ ги е пил! После се лизнал на леда счупил е шишето и си резнал ушето. Накрая в болницата са го питали с руски акцент кой е и как се порязал.А сега ходи и разпрявя глупости!:)
51
1
 
2
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
ЗДАНИЯТА НА ПРОФСЪЮЗИТЕ И КИЕВСКАТА ГРАДСКА АДМИНИСТРАЦИЯ СРЕЩУ 150 БОЙЦИ НА ПОДРАЗДЕЛЕНИЕ ,,АЛФА''. ТЕ ПРАКТИЧЕСКИ БЕЗ ЗАГУБИ БИХА МОГЛИ ДА ЗАЧИСТЯТ ЗДАНИЕ СЛЕД ЗДАНИЕ, КВАРТАЛ СЛЕД КВАРТАЛ,ОСТАВЯЙКИ МИЛИЦИЯТА НАПЪЛНО ДА ДОРАЗЧИСТИ ПРОСТРАНСТВОТО.НО В ИНСТРУКЦИИТЕ НА СПЕЦНАЗА ИМА ТОЧНИ ПРАВИЛА НАПИСАНИ С КРЪВ.НАПРИМЕР АКО ВЪВ ТЕБ ИЛИ ТВОИТЕ ПРИЯТЕЛИ СЕ ОПИТВАТ ДА ХВЪРЛЯТ НЕЩО СЕ СЧИТА ЧЕ ХВЪРЛЯТ ГРАНАТА И СЕ ДЕЙСТВА НА ИЗПРЕВАРВАНЕ.>>-ОТБЕЛЯЗА ЦАРЕВ.ТОЙ ОТБЕЛЯЗА ЧЕ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА СПЕЦНАЗ Е
50
2
 
13
 
! Отговори
Дааа преди 10 години
Ако и него са го хванали с *** в едната ръка малко му е бил боя!
49
11
 
3
 
! Отговори
сер преди 10 години
Меня так мама научила меня: унас все плохое приходит из России. И голод и холод "
48
14
 
5
 
! Отговори
загрижено преди 10 години
Виждаме итинския облик на руснаците. От постовете виждаме облика на дежурните по блог.
47
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 43Показва на властниците си, че не е безгласна буква. Показва че ако не вървят към както иска народа ще си отидат. Когато политиците не се чувстват недосегами като БГ свинете, нещата върят много по добре. И защо Украйна трябва да зависи от нечии миларди или чужд газ, след като са един основните пазари за които се борят големите сили? Така или иначе политическите зделки на високо ниво никога не са в полза на обиновения човек.Честно казано на себе си се подиграваш в тоя случай.
46
15
 
5
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До АнонименБяга - щото този "евтин" газ после ще излезе през носовете на децата им! Както и заемите на Орешарски - ще ги "усвоят" "бизнесмените", а ще ги плащат нашите деца!
45
3
 
4
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До АнонименЗащото ако дори бяха само докоснали някой от основните водачи - вече щеше да се лее кръв по улиците!
44
4
 
11
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Яйде, свободно. На 28.01 Подполковника си направи туршия от брюкселско зеле и Майдана свърши, седерастията може спокойно да си пълзи обратно към канафките напълно игнорирана, а революция има само в празните им глави;-))
43
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 40И какво прави този народ за себе си което да не е за подигравка? Бяга от евтиния газ и милиардите на Русия за да отиде да мие чинии в ЕС? Това си е за чистосърдечна подигравка.
42
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нещата не стават с такива диви протести, с единственото искане за оставка. Хубаво, ще има оставка и ще дойде друг президент и яе ги вкара в ЕС. После на 10-те милиона руснаци в Украйна ще им писне и ще започнат същите протести с искане за съюз с Русия. И къде ще му излезе края на това? Има си законна власт, тя взима решенията. Като дойде време за избори да я сменят, а ако не могат-значи няма мнозинство. Просто и ясно.
41
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
..."Украинските власти трябва да прекратят репресиите, тъй като демонстрациите са мирни, подчерта Оланд..." Без коментар просто, ако това са мирни демонстрации то аз съм Батман. И тези простотии от президента на Франция...
40
8
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Вярно казват, че в ада българския казан не се пази. Ако целокупното мислене на българина е толкова дребнаво и късогледо, че да се подиграва на народ, кой прави нещо за себе си, разбирам защо сте на това дередже. Не 25 а 250 години няма да се оправите, *** и Андрешковци ще си останете до живот.
39
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалко,че не са го нае**ли ,хем щеше да е заслужил (мъченик) за (демокрацията),хем щеше да се впише в евро-атлантическите (ценности) на нео-либерален хомосексуалист ,с една дума завършен про западен демократизатор и като заслужил такъв ще бъде на предните редици на гей парада.
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
37 Тинче много си зле , само руснаците нямало да го направят , всеки може да го направи , толкова ли сте наивни , въртят се няколко клипа с извращения в Сирия и какво ли изписахте за там , а няма никаква гаранция КОЙ И ЗАЩО ги е правил , когато се води война тя се води на всички фронтове включително и на медийния .
37
4
 
10
 
! Отговори
Tina преди 10 години
"...и се опитали да го разпънат на кръст"*** безмозъчни!!!! Само това доказва, че не са били руснаци!Руснаците никога няма да се изгаврят с Християнството и с Кръста!Едни други народи го правят редовно и едни други *** се гаврят редовно! Незадоволените "пусита" и "фемени" са ви за пример! Сигурно мечтата на другата *** Кличко е да го оправят мъже върху кръста в руска църква... Да ми прости Господ!Доказахте, че по-*** народ от украинския няма!
36
2
 
10
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
Булатов! Където следи от мъчения? Където кровавите рани? Където нарязани ухото? Където следи от разпятието? Покажете! Лицето му просто мръсен,без рани. Провокация!
35
2
 
20
 
! Отговори
тито преди 10 години
Той казал, че не знае кой го е отвлякъл, но по думите му похитителите говорели с руски акцент.АХХХХХХ колко удобно.....и в същото време колко елементарно.....дали хората са толкова *** че да повярват???? Тая пропаганда с всеки изминал ден става все по-смешна.....