Тв: Снайперисти в Киев използват журналисти за жив щит

Метрото не работи, затворени са училища и детски градини
Обновена: 20 фев 2014 13:55 | 20 фев 2014 13:53, Елка Василева
103
Тв: Снайперисти в Киев използват журналисти за жив щит
Снимка: Reuters

Група снайперисти са заели сградата на един от хотелите в центъра на Киев, откъдето стрелят срещу служителите на правоохранителните органи. Това се съобщава на сайта на телевизия  Russia Today.

Някои от снайперистите са разположени на покрива на хотела и се крият зад телевизионните журналисти, предаде ИТАР-ТАСС.

Още по темата
Снимачната група на телевизия Russia Today е попаднала под обстрел. Куршум е одраскал камерата на журналиста Даниил Анисимов и е заседнал в стената. Анисимов  казва, че не е ясно откъде е бил произведен изстрелът.

В 9 часа тази сутрин в Киев беше нарушено примирието, постигнато между властите и опозицията в Украйна. Избухнаха ожесточени кървави сблъсъци. 25 демонстранти са убити по информация на Франс прес. Журналист е видял осем тела, лежащи на земята пред централната поща на площад „Независимост“. Десет други са лежали недалеч оттам пред хотел "Козацки". Друг журналист на АФП е преброил седем тела в салона на хотел "Украйна" от другата страна на площада. Всеки един от загиналите е убит само с един куршум, заявява лекарят доброволец Домитро Кашин пред Интерфакс-Украйна. По данни на украинското МВР един служител на министерството е загинал, а десетки са ранени.

Метрото в украинската столица не работи вече трети ден, предаде ИТАР-ТАСС. Движението на влаковете и в трите направления беше спряно във вторник следобед. Прекъсването на работата му продължава и днес, а наземният транспорт работи в усилен режим, съобщиха местните власти. Засилени ограничения върху транспорта са наложени в центъра на Киев.

С решение на градската администрация до утре е спряна работата на училищата и детските градини в центъра на града. Решението е взето за "гарантиране на сигурността на децата и на сътрудниците на учебните заведения", обясни градската служба за образованието, науката, младежта и спорта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
6
 
31
 
! Отговори
Тялото преди 10 години
Запалиха им хубавата държава."мирната" опозиция палеше, стреляше и убиваше. Неизбежно е полицията да отговори, а сигурно и армия ще дойде.Пиесата "арабска пролет" представена от ЦРУ.
36
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДО 42 ТИ НЕЩО КАТО ЛЕВСКИ ГО РАЗДАВАШ
35
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Снайперистите са от руската военна база в Севастопол, един са го ловнали"Информацията е непотвърдена и не се съобщава произход и служба.
34
25
 
11
 
! Отговори
НА БУНТ БЪЛГАРИ преди 10 години
НА БУНТ БРАТЯ БЪЛГАРИ , НА ОРУЖИЕ , ДА ОТВОЮВАМЕ И НИЕ КАТО УКРАЙНСКИТЕ НИ БРАТЯ ЗЕМЯТА СИ , СТРАНАТА СИ , ДА Я ИЗМЪКНЕМ ОТ ЛАПИТЕ НА ПУТИНОИДНИЯ ЧЕРВЕН , ФАШИСТКИ ОЛИГАРХО-КОМУНИЗЪМ ,НАЛАГАН ОТ ХУНТАТА ДПС/аТАКА/БКП И ЦАЦАРОВ И ЧЕРВЕНОГЪЗ ГЕЙ ОТ ***.ДНЕС.БГ ! НА БУНТ БРАТЯ БЪЛГАРИ НА ВЪСТАНИЕ , НАРОДНАТА РЕВОЛЮЦИЯ ЗАПОЧНА , ДА Я ПОДКРЕПИМ !!!
33
5
 
13
 
! Отговори
Смях преди 10 години
Киевската полиция реши да използва оръжие за самозащита !!!!!Ето и линкче със снимки на така наречената "мирна опозиция" виждат се поне двама снайперисти единия е със Драгунов а за втория не съм сигурен......
32
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Снайперистите са от руската военна база в Севастопол, един са го ловнали
31
4
 
7
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
А в БГ Волен използва Гаджева за жив щит. Помним как тя пое едно паве с глава, за да не бушонира пигмейния фес.
30
15
 
11
 
! Отговори
11 преди 10 години
Браво, г-жо *** Василева, превод на статия на РТ?Каналът на руското правителство. Какво да пише там, освен, че малко група терористи иска да събори демократичното правителство на Украйна! Стига с тия глупости!В момента обявиха военно положение в Киев.
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
dali shte se prodvat na rski oligarsi ili evropeiski korporacii, razlikata e che vtorite lyjat po-dobro.zapada gleda na vsichki ni kato na kasa
28
15
 
24
 
! Отговори
varg преди 10 години
Всяка съпротива ще бъде смазана.не на геноцида на Европейският съюз,не на Америка и Израел.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДО 34 ОТ МНОГОА СПАСЕНИЕ ЗАТОВА СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ ,ГЛАД БЕЗРАБОТИЦА ТОВА Е ,ЦЪФНАЛИ И ВЪРЗАЛИ
26
16
 
39
 
! Отговори
И преди 10 години
Украйна е 40 милиона, протестираха около 50 000, а сега на площада са 2000. Това не е Украйна, това са платени екстремисти!Янукович опита всички мирни средства ,опозицията само печелеше време и нагнетяваше насилието!
25
6
 
28
 
! Отговори
снайперисти на ЦРУ преди 10 години
за придаване на по-голяма тежест на събитието, уличните безредици и протести на населението се подпомагат от снайперисти на ЦРУ, които стрелят по демонстрантите, след което СМИ приписват престъпленията на управляващите и местната полиция - в Румъния 1989 год. обвиняват "секуритате", Венецуела 2002, Украйна 2014 год.
24
6
 
4
 
! Отговори
varg преди 10 години
Атака.
23
9
 
16
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Новина от последните секунди:Новите заповеди към специалните части "Беркут" са вече както платените терористи използват огнестрелно оръжие така и специалните части също! В момента се избиват платените терористи като кучета,но повечето бягат като попарени. Ето:"Беркут" контраатакува, ехтят взривове от гранати, свистят куршуми (НА ЖИВО)Демонстранти бягат като пилци!
22
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Излиза,че конфликта е етнически между украинци и настанили се в страната им руснаци/Крим/,които дърпат към Русия.В България се заселиха хиляди руснаци,но те няма да имат проблеми,ако нещо им хрумне..... защото ние не сме украинци.
21
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОЗИ КЛИЧКО КАДЕ СЕ КРИЕ ,СЕГА ТРЯБВА ДА Е ТАМ ,СНАЙПЕР ЗА НЕГО ,ПРОДАЖНИК ИЗМЕНИК НА ДЪРЖАВАТА ,ЗАТВОР ЗА ТАКИВА УРУДИ
20
1
 
3
 
! Отговори
До 23 преди 10 години
До 23...Дай клипааааааааааааааа...Няма нищо такова в целия им канал.
19
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не можеш да направиш кървав конфликт в страна, в която хората са доволни от управлението. От сто години Украйна е под руски ботуш, като е толкова добре да са с Русия защо не цъфнаха и вързаха, а напротив, украинките се продават на грозни реднекси само и само да се махнат от там.
18
8
 
8
 
! Отговори
До 13 преди 10 години
До 13...Къде е този клип? Следя събитията, няма такъв клип. Има един кадър в който демонстрант стреля с въздушна пушка с оптика...За сметка на това има клипове в които се вижда как "органите на реда" стрелят със снайпери и калашници: youtube/watch?v=0PoTQb9SPKM