Парламентът изтегли полицията от центъра на Киев

34 депутати от управляващата партия подкрепиха опозицията
Обновена: 21 фев 2014 10:24 | 21 фев 2014 10:24,
6
Парламентът изтегли полицията от центъра на Киев
снимка: Bulgaria On Air

Влиянието на президента Виктор Янукович в украинския парламент намалява. Напрежението в Киев утихна, след като на извънредна сесия на парламента беше гласувано силите за сигурност да спрат употребата на огнестрелни оръжия и да напуснат центъра на града.

ЕС пък реши да наложи целеви санкции срещу представителите на украинската власт, отговорни за кръвопролитията.

Гласуването в парламента показа, че подкрепата към Виктор Янукович в рамките на Върховната Рада намалява, след като 34 депутати от управляващата партия гласуваха съвместно с опозицията.

При подобно разпределение на силите в парламента могат да бъдат гласувани исканите от протестиращите промени за промяна на Конституцията и ограничаването на президентската власт.

Още по темата
В същото време ЕС наложи санкции на управляващите в Украйна, включващи забрана за свободно придвижване в рамките на общността и отказване на визи.

„Ние призоваваме всички за край на насилието, но някой трябва да поеме отговорността. Затова налагаме тези санкции“, коментира външният министър на Великобритания Уилям Хейг.

Външните министри на Германия, Франция и Полша продължават работата си като посредници на преговорите в Киев.

„Говорихме с президента Янукович в продължение на 5 часа, няколко часа разговаряхме и с опозицията. Опитваме се да видим къде може да се направи компромис“, каза френският дипломат номер едно Лоран Фабюс.

Всичко зависи от човека с абсолютната власт, негова е и абсолютната отговорност, а това е президентът. Така че всяко наше предложение трябва да бъде съгласувано с него, каза опозиционният лидер Виталий Кличко.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Титушките" (мутрите),които пребиваха невинни жени и деца на Майдана, масово бягат от Киев на изток.Свалят черните униформи с жълти ленти на ръкавите,забелязани са и такива,обкичени с рула тоалетна хартия(за всеки случай).
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съд и хага за янукович
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩ НАЙ ГОЛЕМИТЕ *** ЛЪЖАТ КАТО ***
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
след изборите Съд и зaтвор, зa прорускaтa влaст, кaкто Тимошенко лежa и те дa потъркaт нaровете!
2
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябваше да отавят опзицията да се оака за година -две още от самото начало на "протестите" и после да си гарантират два-три мандата. *** пусто бранят принципи...ако им е!
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ES im spriaha smetkite i vednaga virnaha zadnicite :D