САЩ не подкрепят искането за оставката на Янукович

Украинският президент трябвало да изведе страната към ново бъдеще
21 фев 2014 07:38,
75
САЩ не подкрепят искането за оставката на Янукович
Снимка: БТА

Вашингтон не подкрепя искането на украинската опозиция за оставката на президента Виктор Янукович, заяви снощи посланикът на САЩ в Украйна Джефри Пайет в интервю за канал СиЕнЕн, цитирано от руския информационен сайт lenta.ru.

"Нашата позиция се състои в това, че президентът Янукович трябва да изведе страната към ново бъдеще и той трябва да направи това чрез създаването на ново правителство, внасянето на изменения в Конституцията и възстановяването на политическия ред", посочи американският дипломат.

Още по темата
Според мнението на посланика, за да се възстанови стабилността и мирът в украинската столица, са необходими решителни действия и "мощни сигнали", свидетелстващи за това, че виновните за кръвопролитията ще си понесат отговорността, а в новото технократско правителство да влязат както представители на опозицията, така и на управляващата Партия на регионите.

"За САЩ е напълно очевидно, че голямата част от отговорността е на президента Янукович. Той е държавният глава. Но същевременно ние ясно осъждахме насилието и от двете страни", добави Пайет цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
4
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Следващ етап бе "Съветския съюз" и се изработи схемата "Афганистан".После не закъсняха и конфликтите навсякъде където имаше Марксистки основи.Падна Съюза,Югославия не подмина "собственото" си разрушениение от Натовски сили,чрез иницирани етнически провокации и противопоставянето на Милошевич,който дори не успя да се доизкаже в съда в Хага,просто -почина*.Част 2-ра.
44
2
 
1
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Някога в след военната история се навлезе със страшна сила идеологията ционизъм.Влезе първо под кожата на ЦРУ,после в цялата Американска администрация и икономически се "устрои" -там.Започнаха нарочванията по "Карл-Марксически принцип".Самозапалваха се с *** виетнамци,Лаос и Кампучия се самонаказваха,Фидел Кастро направи над 300 безуспешни опита да се самоубие.Част 1-ва.
43
2
 
3
 
! Отговори
и какво ще направят преди 10 години
До SharkРусия трепери от НАТО, и затова ще гризят нокти само
42
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До evgeni1234Забравяш в схемата Борисов,Костов ,"Пашата".Постарай се още малко.Ха ха ха ха
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Анонимен преди 45 минутиПроблемът е, че ако падне Янукович, кой идва на власт тогава?.-------------------------------Странно, преди Янукович нямаше ли Украина?Сигурно ще я има и след него.Украинците да не са ***?Това е СУВЕРЕННА държава с нормален народ,интелигентен колкото останалите и могат да решават проблемите си САМИ.Това че някой се изживява като император си е психиатричен проблем,но той не касае СУВЕРЕННА Украина
40
5
 
2
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Находчив(Хитър) еврейски ционизъm+ нагъл американски милитаризъм =световно-капиталистическо-икономическо колониално робство.
39
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А....изненада !Другари напразно сте хабили плюнките.Каква стана тя-универсалният Сатана -САЩ,не искали оставката на Янукович.Е как тогава са организирали народния бунт срещу него?Тичайте за нови "опорни точки".Може да опитате с нов виновник-защо не Израел и ционизма,Иван Костов,Бойко Борисов,"Пашата плаща"на украинците.Имате варианти.Дерзайте нещастни ***
38
1
 
1
 
! Отговори
до 41 преди 10 години
Ако изборите или партиите биха променили нещо щяха да ги забранят не виждате ли че това мислене е грешно
37
3
 
9
 
! Отговори
do 38 преди 10 години
В основата са бедността и мизерията! Нека подпалят конфликт в Германия или Франция. САЩ и Русия просто "яхват" протестиращите и тогава протестът придобива уродлива форма и тогава се стига до трупове.
36
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Проблемът е, че ако падне Янукович, кой идва на власт тогава? За това дали някога един протестиращ мисли? Когато власт се вземе със сила, то тогава застават силови структури на върха. Или армия или държавна сигурност или ръководителите на бунта. А това не са политици! Тогава става още по-зле за една държава! Много е важно политиците да реформират конституцията и законите и да отстъпят на следващите. За това народът трябва да сформира партии, а не армии! Това е демокрация, другото е терор и хаос.
35
6
 
6
 
! Отговори
тъпи хора преди 10 години
Как ще подкрепя сащ оставката на янукович като е тяхна марионетка. Цялата игра наречена война е тяхно дело, тези хора слепи ли са че се избиват едни други "*** ТЪПИТЕ ХОРА"
34
5
 
6
 
! Отговори
Shark преди 10 години
САЩ не подкрепяяяят??? Тея палячовци няма ли да спрат да бе бъркат из целия свят и да палят конфликти. Със сигурност имат пръст в това, което става в Украйна. Те дават ли си сметка че ако Русия се намеси ще стане страшно, а? И този път световната войня няма да ги подмине!!! ***. Янукович трябваше отдавна да си подаде оставката, за да не се ситга то тези кръвопролития.
33
5
 
6
 
! Отговори
ekonarcis преди 10 години
И неграмотните РАЗБРАХА,че Американците са в ОСНОВАТА на вътрешните стълкновения в Украйна,жаалко за жертвите,все пак те са хора,но с промити мозъци !!Новата война на Америка е да промива по модерен начин мозъците на хората в целия свят,както и да ги примамва в страната си като работна рая и им дава някой друг долар повече за да ги залъгва и им променя съзнанието !!Хора ,не вярвайте на чужди послания,имайте собствено мнение облечено с примери за доказване и не разпалвайте ОМРАЗА тя води до ВО
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Президента трябва да се превърне в марионетка угодна на САЩ
31
3
 
10
 
! Отговори
Ала бала преди 10 години
Не трябва да слушат този или онзи! И САШ и Русия си имат техните интереси! Важно е какво иска украинския народ! А това става ясно с избори и референдуми! И ако Янукович не беше такъв комунист-непукист сега нямаше да има толкова убити хора! Като говоря за Украйна, че се сещам и за нашите непукисти! Споко бе, и без власт може да се живее! Ако си кадърен и свестен!
30
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
политици и медии още живеят по времето на студената война както и в бг само че сега сме на другата страна и яко се тупат в гърдите че са победили русия в тази студена война голям стимул за повдигане на патриотизма голям мерак за победа над русия
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Янките много добре осъзнават, че ако се намесят в този конфликт, ще се назерат както в сев виетнам, Ираки, Афганистан и къде ли не. Така и не проумяха, че с агресия нищо не се постига.
28
7
 
14
 
! Отговори
Акъл море преди 10 години
В Сирия поддържаха джихадистите,в Украйна фашистите.Сега като главорезите се провалиха и на двете места,обърнаха палачинката и търсят друга *** да им върши работата....Ще дойде ден,когато най-тежкото наказание по света ще бъде за тези,кото имат алъш-вериш с американски "демократи"!
27
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
ами кого да подкрепят те се опариха като подкрепят когото не трябва сега се усетиха рано а за сирия продължават че и ако и там си сменят мнението то ще станат съвсем за резил. майдановците сами са си виновни помогни си сам па тогава господ ще ти помогне
26
1
 
9
 
! Отговори
Хванали са го преди 10 години
за топките. Милионите на семейството му са на Запад. И на нашите олигарси са там и затова американците си мълчат - лесно управляеми са. Не случайно АБН на САЩ разбива кодовете на банките по цял свят и подслушва - Сноуден затова толкова го искаха - да го затворят за назидание на всеки дръзнал да каже истината