САЩ не подкрепят искането за оставката на Янукович

Украинският президент трябвало да изведе страната към ново бъдеще
21 фев 2014 07:38,
75
САЩ не подкрепят искането за оставката на Янукович
Снимка: БТА

Вашингтон не подкрепя искането на украинската опозиция за оставката на президента Виктор Янукович, заяви снощи посланикът на САЩ в Украйна Джефри Пайет в интервю за канал СиЕнЕн, цитирано от руския информационен сайт lenta.ru.

"Нашата позиция се състои в това, че президентът Янукович трябва да изведе страната към ново бъдеще и той трябва да направи това чрез създаването на ново правителство, внасянето на изменения в Конституцията и възстановяването на политическия ред", посочи американският дипломат.

Още по темата
Според мнението на посланика, за да се възстанови стабилността и мирът в украинската столица, са необходими решителни действия и "мощни сигнали", свидетелстващи за това, че виновните за кръвопролитията ще си понесат отговорността, а в новото технократско правителство да влязат както представители на опозицията, така и на управляващата Партия на регионите.

"За САЩ е напълно очевидно, че голямата част от отговорността е на президента Янукович. Той е държавният глава. Но същевременно ние ясно осъждахме насилието и от двете страни", добави Пайет цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
8
 
21
 
! Отговори
Ч преди 10 години
"ХА ХА демократите в България сега се *** от Вашингтон променят тактиката . Да не пада косъм от главата на ЯНУКович. Хайде сега да ви видя по Америка ли ще плюете ми нали ще ви спре доларчетата. Ха хА голям смях"Напълно съм съгласен!
24
2
 
6
 
! Отговори
до стоян петров преди 10 години
Иронията е, че самият ти си ***.
23
4
 
6
 
! Отговори
Скот преди 10 години
Василев Василев виж в другите статии там изтърва доларите червените кхмери те надминаха. И още нещо Василев щот ит харесва Хамерика ми оди там и не се връщай тук и без тебе има достатъчно *** в БГ. Направо забирай всички и заминавайте :)
22
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ха, тролчетата са на линия от ранна сутрин. В колко е почивката им?
21
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цар *** изгуби огромна губерния. Може да спечели няколко окръга, но като цяло загубата е огромна. Пък и авторитета му(колко ли го имаше, но това е друга тема) ерозира още повече.
20
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Американците както винаги се изказват като последна и най-висша инстанция. Народът на Украйна няма да ви пита какво подкрепяте и какво не, *** такива! Значи най-напред подлъгахте хората, а после им биете шута? Това не ви е за първи път. Украинците трябва да разберат, че на никой не му пука за тях. Нито на САЩ, нито на ЕС, нито на Русия. И да си гледат само своите интереси.
19
23
 
7
 
! Отговори
стоян петров преди 10 години
Как е, тролите ли тролите ли? Тролете ***! Тролете! Пътя е ясен. Тази година Киев, догодина Москва. Император *** Велики-Къси си е изял вратовръзката си снощи. Наистина ли сте *** за да разберете, че в 21 век империи не може да има. Има само едно изключение-САЩ. Но те са доброволна империя, съставена само от желаещи.
18
1
 
15
 
! Отговори
ми4 преди 10 години
Какво подкрепят Американците не е толкова важно !По-важно е как тези хора ще живеят заедно без да разпарчетосат Украйна ?
17
1
 
21
 
! Отговори
до онбашията преди 10 години
Май забрави как двама сенатори отидоха лично да подкрепят протеста.
16
4
 
23
 
! Отговори
... преди 10 години
Краварите усетиха че са сбъркали с ***, бандеровците не слушат никой, те даже може да се каже че вътрешно мразят "краварите" повече от "москалите", всъщност те мразят всичко и всеки, просто им трябваха пари и американците се понабутаха малко! Истъорията с Хитлер се повтаря, пак заложиха на грешния кон и им отидоха парите на вятъра, но ако разпалят сериозен конфликт, може би няма да са съвсем валат! А Путин, ами той в най-лошия случай взема Крим под носа на краварите, което ще е триумф!
15
16
 
7
 
! Отговори
стоян петров преди 10 години
До 13 Наистина трябва да си много тъпо парче, за да си мислиш, че Янукович може да спечели нови избори в Украйна. То бива простотия, но това твоето минава всякакви граници. В Европейския съюз Украйна няма да живеят добре, но под руска опека ще е направо трагедия. Това дори и Путин го знае.
14
1
 
13
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
хахахах, какво ще кажете сега политиканчета? ама как така флагмана на свободния свят не подкрепя поредните протестиращи в стремежа им към свободен живот?
13
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така е, САЩ иска гражданска война, а не избори.
12
6
 
10
 
! Отговори
Зомби преди 10 години
ХА ХА деократите в България сега се *ха от Вашингтон променят тактиката . Да не пада косъм от главата на ЯНУКович. Хайде сега да ви видя по Америка ли ще плюете ми нали ще ви спре доларчетата. Ха хА голям смях
11
8
 
7
 
! Отговори
До 10 от 8 преди 10 години
Никой не говори за мирен протест. Има данни, че снайперисти стрелят и от двете страни. Има убити полицаи. Възможни са и провокации.Казвам само, че се разпалва братоубийствена война. Но Янукович ли е този, който ще изведе Украйна към светлото бъдеще? Потънал в корупция, непопулярен сред народа си, готов на всичко, но не в името на обикновения украинец, а за да задържи позицията си- за себе си и за кликата около него.
10
2
 
8
 
! Отговори
Знаем ли преди 10 години
Знаем ли всъщност как е сформирано това решение на САЩ. Може би това е поискано от Янукович, като гаранция да не падне косъм от главата му, иначе репресиите щяха да продължат, хаосът да се усили, да се поиска братска помощ от съседа в беда....и другото го знаем....Така,че преди да се правим на разбирачи в световната политика, нека да се порадваме ,че убийствата спряха!
9
6
 
27
 
! Отговори
мнение преди 10 години
Точно това си мислех снощи... на Хамерика не й изнася Янукович да иска нови избори, защото ще победи... Хамерика иска гражданска война!
8
2
 
14
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
20.02.2014, 12:24 | Газета.RuМинистр финансов США Джейкоб Лью рекомендует Украине обратиться к Международному валютному фонду (МВФ), который может оказать финансовую поддержку для решения экономических проблем, сообщает Bloomberg. Хи-хи-хи!
7
8
 
15
 
! Отговори
Бияча преди 10 години
Да живее Янукович!
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Към старото ново Само да попитам - на това мирен протест ли му казвате? Ако си тръгнал на война, какво трябва да очакваш, да те галят с перце ли?