Агов: Украйна завоюва мястото си в Европа по най-драматичния начин

Притокът на бежанци към България щеше да е огромен при гражданска война
Обновена: 22 фев 2014 13:10 | 22 фев 2014 12:57,
35
Агов: Украйна завоюва мястото си в Европа по най-драматичния начин
Снимка: Bulgaria On Air

С кръвта на убитите протестиращи от последната седмица Украйна завоюва мястото си в Европа по най-драматичния начин, коментира в ефира на Bulgaria On Air Асен Агов, председател на Интерпарламентарния съвет НАТО-Украйна до май 2013.

“От днес нататък ще бъдат европейци, защото са платили с кръвта си за европейското бъдеще на своите синове и дъщери. Нито една държава не е завоювала по този начин европейското си бъдеще,” коментира Агов.

По думите му, ако се беше стигнало до гражданска война, притокът на бежанци към България е щял да бъде огромен.
„България е видяла това, когато са бягали от болшевишката революция”, допълни Агов. Той подчерта, че случващото се в Киев може да бъде сравнено с гражданската война в Гърция през 1948 и 1949 година и с унгарските събития от 1956 година.

„Това е сблъсък  между авторитарната, имперска постсъветска система и  Европа, и свободния свят”, коментира Агов. Той очаква последиците да бъдат много тежки. Такива според него ще има и за Русия, и за всички онези режими, „които се опитват да отклонят хората от естествената им воля за свобода”.

Олена Коцева от Сдружението на украинските организации в България подчерта, че хората в Украйна в момента нямат доверие нито на политиците, нито на правителството. Исканията им са за оставка на президента и задължителен съд за смъртта на протестиращите, която е допусната през 21 век, допълни още тя.

Цялото предаване с коментари за бъдещето на Украйна и последиците след кървавите събития от последната седмица може да гледате днес- 22 февруари от 18 часа в ефира на Bulgaria On Air.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
8
 
39
 
! Отговори
бат Здравко преди 10 години
Агов *** тъкъвУкрайна си извоюва правото да бъдат роби на запада
26
8
 
39
 
! Отговори
сеир.бг преди 10 години
Колко патетично говори агов.Първо нищо още не се знае.Боксьора лиже на Меркел и сънува президентския пост.Обаче лидерите на неонацистките и фашистки движения,които окървавиха протестите също мечтаят за власт.От друга страна не се знае милионите руснаци а и украинците кого ще разпознаят за свои лидер.Янукович се "самоуби."Първо защото допусна да стане всичко,което стана и второ защото сега ще последва Милошевич.Осен ако не поиска убежище в Русия.Ама Путин май ще го хвърли на вълците.Ще видим.
25
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя па дядка ,с памперсите какво се изказва неподготвен.Я да млъкваш бе ага!
24
8
 
40
 
! Отговори
ТРОЛЬО преди 10 години
КОНГРЕСЪТ НА РУСКОЕЗИЧНИТЕ В ХАРКОВ СВЪРШИ И ВСИЧКИ СА ЕДИННИ ЧЕ НЕ ПРИЗНАВАТ НОВАТА ВЛАСТ. ТАКА ЧЕ ,,ЕЩЕ НЕ ВЕЧЕР''.
23
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какъв е този клоун бре ,доларова ***
22
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дори и за сините талибани е ясно, макар че го отричат, че случилото се в Украйна е държавен преврат.
21
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украина в Евросъюз?добре дошли!!!ха-ха-ха !!! ще си поговорим след 2-3 години!
20
12
 
36
 
! Отговори
До 1: преди 10 години
Само че в САЩ, ако някой президент предаде националите интереси ЦРУ, ФБР или някоя друга тайна служба МОМЕНТАЛНО ЩЕ МУ ВИДИ СМЕТКАТА! Пример - Джон Кенеди! Продаде Куба на комунистите и го застреляха, като куче! В Русия ще се случи АБСОЛЮТНО СЪЩОТО! Само в бившите комунистически отрочета като България, Украйна и така нататък политиците ни постоянно ни ПРОДАВАТ И ПРЕПРОДАВАТ ту на Русия, ту на САЩ, ту на ЕС БЕЗ НИКОЙ ДА ИМ ПОТЪРСИ АБСОЛЮТНО НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ!
19
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Агов, Украйна нищо не е завоювала, освен правото на народа на нови избори.После ще стане ясно каква и е ориентацията.Ако ЕС продължава да се държи неадекватно към Украйна, нищо няма да се промени.Стига с тая пост социалистическа реторика.стъпете на земята и покажете, че можете да мислите!
18
9
 
33
 
! Отговори
Kiril преди 10 години
Po-dobre ukrainski ,ot kolkoto *** dolni ,4erni tvari !!!
17
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
потока щеше да е към Полша, Словения, Унгария и Румъния.
16
11
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нещата вървят по план. Финансираните и въоръжени отвън *** успяха да бутнат законноизбраното Правителство на Украина. Само не разбрах защо площад се нарича ЕВРОмайдан, а не ДОЛАРмайдан. Все пак се плаща с долари, нали.
15
11
 
44
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Абе, днеска е Задушница, тоя син политически труп да не е дошъл от оня свят?Вижте дали има пулс и му забийте дървен кол в сърцето, да не става повече от гробищата и да не ходи между живите!
14
11
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
:) Агов и дружката му Инджев са смехотворните карикатурни символи на злополучния ни Преход - комунистически слуги от ДС, станали роби на измекярската си природа и обзети параноично лакейство.
13
13
 
47
 
! Отговори
ВЛАДЕТЕЛЯ преди 10 години
МНОГО ГЛУПОСТИ И ЛЪЖИ ПИШЕ ТОЗИ АГОВ.
12
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
MNOGO E STRANEN FAKTA ZA6TO ES SLED KATO VIJDA TEGLOTO NA BYLGARSIQ NAROD I ZNAE ZA OGRABVANETO MU OT 4ERVENITE OLIGARSI NE PRAVI NI6TO ZA DA SPRE TOVA I DA VYRNE PARITE NA NARODA I NE SPRE GLADA I MIZERIQTA V BG ZA6TO E TAKA?
11
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
agow e agent na nato toy e donosnik na golyama geto
10
10
 
43
 
! Отговори
От бивш манекен преди 10 години
акъл не искам!Кой е той, че да се изказва?Може би, борец за справедливост???Смех!
9
13
 
50
 
! Отговори
ЗА РУСКИТЕ БРАТЯ преди 10 години
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ, ТОВА Е НОВАТА СИЛА, ЗАПАДА Е АУТ, ИЗТОКА Е БЪДЕЩЕТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!КОККОТО ПО СКОРО СИ ГО ПРИЗНАЕМ И ПОТЪРСИМ ТАМ СЪЮЗНИЦИ ТОЛКОВА ПО-ДБРЕ!СТИГА ИМ КУСАХМЕ ПОПАРАТА НА АМЕРИКАНСКИТЕ КОЛОНИЗАТОРИ, ГАДНИ И ЛИЦЕМЕРНИ!!!!!
8
12
 
50
 
! Отговори
gogo преди 10 години
Горките украинци, ако знаят какво ги чака... щото и ние скачахме по площадите и сваляхме правителства... за да станем най-бедната и корумпирана държава в ЕС, с най-намаляващо и болно населени.