В Мексико арестуваха наркобос №1 в страната

Хоакин Гусман е в списъка на милиардерите на сп. "Форбс"
Обновена: 22 фев 2014 22:01 | 22 фев 2014 22:00, Красимир Ангелов
30
В Мексико арестуваха наркобос №1 в страната
Хоакин Гусман. Снимка: БТА

Най-издирваният в Мексико престъпник -  наркобосът Хоакин Гусман, по известен като „Ел Чапо (Късия) е бил заловен на мексиканска територия при съвместна операция на полицаи от Мексико и САЩ, предаде Ройтерс.

Служител от мексиканските служби за сигурност потвърди залавянето на наркобоса, което е станало в Мацатлан, морски курорт в северозападния щат Синалоа, където живее Гусман.

В столицата Мексико говорителят на правителството Едуардо Санчес заяви, че властите са арестували "едно лице в Синалоа", но не разкри самоличността му, посочва Ройтерс. Местни телевизии разпространиха снимка на задържания в операцията, който има прилики с Гусман.

Хоакин "Ел Чапо" Гусман, бос на прочутия картел "Синалоа", е в списъка на милиардерите на сп. "Форбс". Картелът води кръвопролитна война с други наркокартели за контрол върху каналите за трафик на дрога до САЩ.

Вашингтон е обявил 5 милиона долара награда за главата на Гусман, а миналата година властите в Чикаго го обявиха за "обществен враг номер едно" след времето на гангстера Ал Капоне.

В съдилища в САЩ срещу Гусман има внесени десетки обвинения в рекет и заговор за внос на кокаин, хероин, марихуана и метамфетамин.

През 2001 г. Хоакин Гусман успява да избяга от мексикански затвор, укрит в количка за пране, след което става най-влиятелният наркотрафикант в Мексико. Смята се, че той командва групи от убийци из цяла Латинска Америка.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
10
 
35
 
! Отговори
Paris-Dakar преди 10 години
А на наш Боко кога ли ще му щракнат белезниците за наркотрафик ?
4
12
 
24
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
Това е успех за капитализма! На Бойко каналите току що бяха прекъснати!
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В България пък НАП обявява класация на милионерите и са горди че са платили плосък данък.
2
3
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Да го питат познава ли Белият генерал.
1
37
 
3
 
! Отговори
dfsf преди 10 години
Искате да правите лесни пари. Не е трудно, просто трябва да сте готови да опитвате. Става дума за така наречените PTC сайтове. Колкото и да не сте доверчиви, няма да загубите нищо освен 10 минути от вашето време за да гледате реклами. Парите наистина не са много, но с постоянство може да достигнете до сума, която просто да ви е от помощ. Направете си регистрация следвайки линка : neobux/?r=sirrius1 Това е иновативен начин за България да прецакаме системата и да изкарваме повече от това, което ни дават. Аз се занимавам и полза има, нищо не пречи да опитате 