Русия ще увеличи митата за Украйна, ако Киев се сближи с ЕС

Предупреждението дойде от руския министър на икономиката
Обновена: 24 фев 2014 17:46 | 24 фев 2014 15:07, Елка Василева
238
Русия ще увеличи митата за Украйна, ако Киев се сближи с ЕС
Снимка: Reuters

Русия ще увеличи митата за вноса от Украйна, ако Киев се сближи с Европейския съюз, предупреди руският министър на икономиката Алексей Улюкаев в интервю за германския в. "Ханделсблат", цитирано от Франс прес.

"Ние казваме на Украйна: разбира се, че имате право да избирате своя път. Но в такъв случай ще бъдем принудени да увеличим нашите мита за вноса", посочва икономическият министър.

Той оправдава такава мярка с опасенията, че Украйна може да стане входна врата към Русия за европейски продукти, които да превземат пазара.

Още по темата

Москва гледа с много лошо око на възможно сближаване между Украйна и ЕС - към каквото се стремят част от украинското население и сегашните управляващи след свалянето на президента Виктор Янукович.

Киев не може да остане силен партньор на Москва и едновременно с това да подпише споразумение за асоцииране с ЕС, посочва Улюкаев - според него "едното не е съвместимо с другото".

Освен това руският министър изтъква отрицателния ефект за икономиката на неговата страна от политическите сътресения в Украйна. "Много инвестиционни фондове изтеглят парите си от Украйна, като повечето веднага след това ги изтеглят и от Русия", отбелязва той. Според него "е ясно, че Украйна ще бъде изправена пред рецесия".

Говорителят на германския канцлер Ангела Меркел обяви днес пред журналисти, че ЕС все още е готова да подпише споразумение за асоцииране с Украйна.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Говорителят на Меркел обяви,че ЕС все още е готова да подпише споразумение за асоцииране с Украйна!А-а-а-а,еврокомисарите много бързате да похарчите събрана готова пара!Има си ред,не са внарали европейска конституция и закони,не са отворили своя пазар,не са направили приватизация,не са член на НАТО,не са затворили 2-3 електроцентрали,армията им трябва да е има-няма 100 000,образованието им не е платено,здравеопазването-също,не са им влезли евро-цени,данъци,акцизи и такси!Какви ПАРИ И АСОЦИИРАНЕ?
58
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този руски министър както всички богати руснаци си държат парите в европейски и швейцарски банки а не в руски.
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ХахахахахахаТоя с ръкетния щит дето бил против Иран видиш ли но е разположен по границата на руската федерация цепи мрака. Понеже Турция е въвела визов режим за иранските ръкети те ще ги изтрелят над русия и като стигнат Москва ще свият у лево да пресекът границата с Полша.ХахахахахахааххахахаЩо ли е това балистична ракета, вобще балистика и има ли то почва у нас.
56
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АААА по-богати са от нас, това златното на снимката какво е????
55
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Nashte rusofili se pynat da se izkarat po-golemi patriotite ot samite rusnaci :D basi jalkata kartinka
54
1
 
5
 
! Отговори
Некъф Човечец преди 10 години
ЕС иска газта, петрола и пазара на Русия, пътят и на трите минава през Украйна! Русия има изгода от размирна Украйна. Разделяй и владей влиза в сила и сега - слаба държава- евтини подкупи!
53
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
успех на този *** украйнски народ , няма да гладуваме саво ние я , незнаете какво ви чака ,питайте брато българи , колко бедност има ,колко клошари има и колко олигарха има ,тешкови и горко
52
10
 
2
 
! Отговори
българин преди 10 години
На "постсъветския" "русофил" (в същност - комунистическа ***, второ или трето поколение), каквото и да му разправяш, то все едно си знае - Русия е велика, тя ще ни оправи, който е против Русия, той е ***, предател на славянството, американски и *** шпионин. Ето, ние, България, сме светъл пример, до какво води приятелството с Русия - до РАЗРУХА. Никой не казва, че Западът е мвого добър, нито пък Япония или Южна Корея. Но, който мисли малко от малко, знае, че РУСИЯ Е СМЪРТ ЗА ВСЕКИ.
51
0
 
3
 
! Отговори
54 преди 10 години
Има световни пазари на пшеница от които Русия купува, НО Казахстан изнася на Русия по техни цени. Ето ти извадка пшеница 3класс Договорная5000 т17.02.2014Mark Grain Trade Казахстан, Алматинская областьСайта, ако предявиш желяние ще ти го дам, но там продават минимум по 100000 т.Няма да споря с теб.
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 54Олигофрен, Русия 2010-та изпревари САЩ по производството на пшеница. Как ще внася пшеница от 300 милионна държава която има по- малко производство или равно на 140 милионна Русия?
49
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
ми то за не платени 2 млрд бая пшеница си е те ще почнат сами на ви пшеница дайте газ
48
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 33Хах, ***..Русия произвежда годишно 61 милиона тона пшеница. Украйна произвежда 21 милиона. Русия изнася пшеница годишно 400 000 тона. Дали руснаците зависят от пщеницата на Украйна, ***???
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СТИГА С ТАИЯ ПШЕНИЗА РУСИЯ Е НАИ ГОЛЕМИЯТ ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ЗАРНО СЪС 95МИЛИОНА ТОНА В ЕВРОПА С МЕСНИТЕ ПРОДУКТИ РУСИЯ ИНВЕСТИРА 18МИЛИАРДА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ФЕРМИ В ПТИЦЕВАДСТВОТО ЗА ДА СЕ ОТЪРВЕ ОТ АМЕРИКАНСКИЯТ ВНОС ЗА 6МИЛИАРДА НА ГОДИНА РУСИЯ СЕГА ВНАСЯ ЕДИНСТВЕНО НИКОЛКО МИЛИОНА ТОНА ЗАХАР
46
2
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Украйна я...чака същият срив на икономиката,както България в началото на 90-те години,когато първото правителство на...***,начело с Филип Димитрофф, се отказа от всички руски пазари.Леле,тези не знаят какво ги...чака.
45
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 53:Вярно. Русия е по-лоша от Запада. По-примитивна, по-бедна, по-гладна, по-брутална. Никой не е преуспял в съюз с Русия. НИКОЙ.
44
2
 
1
 
! Отговори
st преди 10 години
До до 39 от славянин Имигрантите с русия са същите каквито са и в БГ от 3 свят 40до 60% са със 8 клас и трудно владеещи дори руски,иначе да има много.
43
12
 
5
 
! Отговори
работещ преди 10 години
До До 33:Русия, умнико, внася пшеница не само от Казахстан, а от който още се сетиш - САЩ, Канада, Аржентина даже, не знам, дали не са почнали да внасят и от Китай. Но, без украинската пшеница, още ще им се стъжни. Другите ще им вдигнат цените.
42
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До сега като бяха толкова близки с Русия, добре ли живяха? Имат ли пари? Какво имат - нищо. Тези които си копнеят за Русия и си мислят, че като си близък Русия, ще проспериращ имат нужда от помощ. Русия е същия използвач като запада, само че запада действа с кадифени ръкавици, докато Путин е като слон в стъкларски магазин. Защо всички руски богаташи пращат децата си да учат в Англия и Америка, защото мислят, че за тях има перспектива в родната им страна ли?! НЕ! Защото робството е страшно нещо!
41
4
 
7
 
! Отговори
st преди 10 години
То и сега русията е пълна със западни стоки,коли храни, тн дори путин се вози в мерцедеси.И като увеличи митата да не би русия да спре да купува или запада пак ще спре да продава.
40
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен:ЕС вярно, че са си добре. А путинска "Русия" ще мре. Украйна - също, ако остане с нея. С ЕС Украйна може да се договори. С Русия - не. Не сме пример за това. Никой, който е бил с Русия, не е преуспял. НИКОЙ и НИКОГА. Не че ЕС е много добър, но по-добър няма наоколо.