Русия ще увеличи митата за Украйна, ако Киев се сближи с ЕС

Предупреждението дойде от руския министър на икономиката
Обновена: 24 фев 2014 17:46 | 24 фев 2014 15:07, Елка Василева
238
Русия ще увеличи митата за Украйна, ако Киев се сближи с ЕС
Снимка: Reuters

Русия ще увеличи митата за вноса от Украйна, ако Киев се сближи с Европейския съюз, предупреди руският министър на икономиката Алексей Улюкаев в интервю за германския в. "Ханделсблат", цитирано от Франс прес.

"Ние казваме на Украйна: разбира се, че имате право да избирате своя път. Но в такъв случай ще бъдем принудени да увеличим нашите мита за вноса", посочва икономическият министър.

Той оправдава такава мярка с опасенията, че Украйна може да стане входна врата към Русия за европейски продукти, които да превземат пазара.

Още по темата

Москва гледа с много лошо око на възможно сближаване между Украйна и ЕС - към каквото се стремят част от украинското население и сегашните управляващи след свалянето на президента Виктор Янукович.

Киев не може да остане силен партньор на Москва и едновременно с това да подпише споразумение за асоцииране с ЕС, посочва Улюкаев - според него "едното не е съвместимо с другото".

Освен това руският министър изтъква отрицателния ефект за икономиката на неговата страна от политическите сътресения в Украйна. "Много инвестиционни фондове изтеглят парите си от Украйна, като повечето веднага след това ги изтеглят и от Русия", отбелязва той. Според него "е ясно, че Украйна ще бъде изправена пред рецесия".

Говорителят на германския канцлер Ангела Меркел обяви днес пред журналисти, че ЕС все още е готова да подпише споразумение за асоцииране с Украйна.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
17
 
! Отговори
До 33 преди 10 години
Русия внася пшеница от Казахстан, които са в митническият съюз, сега ще си прибере и Дон-баския басейн. Само стойте и гледайте. Тази двойна игра, която играе Украйна ще я докара на по-лошо от нашето положиние.
38
0
 
8
 
! Отговори
До 33-ти: преди 10 години
Верно ли си толкова ***, или наистина така мислиш - цитат:"Най-големи площи с пшеница се отглеждат в Китайската народна република, Индия, САЩ, РУСИЯ, в редица страни от бившия СССР, Франция, Канада, Германия и други"...?!
37
0
 
24
 
! Отговори
Реципрочност преди 10 години
като асоцииран полу- член на ЕС , Украйна е задължена по постави квоти , високи мита за вноса от Русия и безмитен внос от ЕС. Как да стане Русия да плаща мита , а Украйна не .Ниесме в същото положение от много години . Като сложиш 20% мито на руските стоки , те ги го връщат реципрочно и Губиш пазара за сметка на Турция , каято внася в Русия безмитно.
36
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И ЕС, и Русия са си добре. Тях не ги мислете - само Украйна ще си изпати и бъдете сигурни, че нищо от никого няма да получи.
35
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Москва гледа с много лошо око на възможно сближаване между Украйна и ЕС - към каквото се стремят ЧАСТ от украинското население и сегашните управляващи след свалянето на президента Виктор Янукович."Какви кумоноиди споменават коментиращите не мога да разбера. Пише част от украйнското население. Дори не е множество. Само регионално е мнозинство, не и в границите на Украйна. Това бе преврат за мен. Или на принципа - всеки протестиращ е добър, всеки непротестиращ- кумоноид.
34
14
 
6
 
! Отговори
работещ преди 10 години
До До 26:Кое, по-точно, "производство", да си защити Русия? На водка ли? Днес Русия не внася ли домати и картофи? А? Прочети поне Анонимен 33, ако изобщо можеш да четеш.
33
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Типичен менторски тон на КГБ апаратчик, към бившите "братски" държави !
32
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само искам да припоня как ЕС не наложи нито една икономическа санкция на Украйна чак до последните няколко дни и то САМО на отделни лица в управлението,пряко отговорни за смъртта на над 100 души, вижте в момента какво прави Русия, няма и ден след смяната на властта и веднага започва недопустим натиск върху целия украински народ. Това е държава, която през два дни се оплаква от това,че ЕС прилага натиск върху съседките й, вижте какво правят руснаците в момента и си помислете...
31
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 25 СЛАВА УКРАН !ГОЛОДОМОРЪТ ти сега започва!!!Ще мреш по коридорите на болниците къде от глад,къде от болести защото няма да имаш пукната гривня да си платиш и току-виж партньорите ви стопили и вас с 5-10 милиона за има-няма 15-20 години!!!
30
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре де другари, като е толкова хубаво в Русия, що никой не имигрира там?И вие предпочитате да ходите на запад.
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 29Basi typoto sravnenie. Ti izobshto imash li idea kakvo se sluchva?
28
11
 
4
 
! Отговори
работещ преди 10 години
До Анонимен:Те, "западните хиени", за всичко те са виновни. В Русия никой нокого не ограбва, там е путински социализъм, любимият на всички български комунисти и келеменцата им до девето коляно.
27
3
 
3
 
! Отговори
До 18: преди 10 години
Голям праз, болят ги ония работи "чекистите"!
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
прасни и на запада високи мита на автомобилите без Япония КОИТО ИСКА ДА ПРОЗВЕЖДА ДА ПРОИЗВЕЖДА В РУСИЯ.И ГАЗТА ТРЯБВА ДА СИ ИСКАТ ПАРИТЕ 4 МИЛИАРДА ИЛИ ДА Я СПРЪТ
25
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименДостатъчно е Украйна да увеличи митата на зърнените храни и млечните произведения ! Тогава Путин ще трябва отново да сади кукуруз покрай Байкало-амурската магистрала, както в 60-те години !
24
3
 
27
 
! Отговори
Къци Вапцаров преди 10 години
Спокойно, когато влезете в ЕС ще потекат реки от злато.
23
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СОЦИАЛИСТ:Леле, леле, добре че има "социалисти" като тебе останали, щото в Европа нещо вече хич ги няма, да ги пазят от лошите "евродесни" и САЩ. от друга страна, вас мнага хубавко ви цереше Пиночет.
22
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тик-так,тик-так,тик-так!!!Времето е наше!!!Братя украинци,демократи,революционери 500-600 евро за един кубик газ ще можете ли да го платите??Защото,ние можем с помоща във вид на заеми от братския МВФ,братските американски банки и братския ЕС!!Ама,че дългът ви растял,да не ви пука,нали имате да разпродавате цяла държава!!Свободното ходене в ЕС ви е осигурено 100%,все пак трябва да се пращат някакви пари за издръжка на мама и тати пенсионери да не пукнат от много демокрация!!
21
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***, чака ги глад Украйна. колкото запада наля в Бг толкова и в Украйна ще налеят.
20
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Jalnia voi na bolnite rusofili :D idealno za sledobednoto mi kafe :D