Василев: Най-лошият сценарий в Украйна е липса на решения

Енергийните проекти в България могат да бъдат застрашени
Обновена: 25 фев 2014 21:54 | 25 фев 2014 21:47,
27
Василев: Най-лошият сценарий в Украйна е липса на решения
Снимка: Bulgaria On Air

От всички сценарии в Украйна най-лошият е липса на решения. Трябва да се излезе от омагьосания кръг, в който Европейският съюз (ЕС) се опитва да помогне, а Русия пречи, коментира в ефира на Bulgaria On Air бившият посланик на България в Москва Илиян Василев.

Според него Украйна не е толкова зле откъм макроикономически показатели и истинският проблем се корени в огромния политически риск и фактът, че дори да бъде отпуснат заем на страната, няма кой да подпише документите за него.

„Киев може да успее чрез финансиране да се възстанови финансово и икономически, но парите няма да помогнат за зейналите бразди между народа. Тази дупка е истинското предизвикателство за всеки, който дойде на власт. Сега са нужни много усилия, за да се предотврати приятелски и братски народи да станат смъртни врагове“, обясни Василев.

Българската позиция по случващото се в Украйна трябва да бъде по-активна, допълни той. Страната ни е свикнала да бъде консуматор на европейската външна политика, но сега ситуацията е по-различна и изисква точна реакция.“Все още имаме проблем с еманципацията спрямо политиката на Русия. Много хора в България изпитват трудност да осъзнаят, че в Украйна, Русия и ЕС си противостоят и ние като член на общността трябва да вземем позиция, която е против Русия. Това е изключително трудно решение“, допълни дипломатът.

Василев уточни, че в условията на конфронтация са застрашени енергийните проекти в България, особено „Южен поток“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
1
 
! Отговори
Blizak Iztok преди 10 години
Маркс и Енгелс са немци, от еврейски произход, именно те движат нещата в Украйна, а и в България, честита ви нова ивритска азбука либерал умити мозъци
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИЛИЯНЧО ,ХАЙДЕ ИЗПЪЛНИ НИ ПОРЪЧКАТА СЛУЗЕС *** ТАКЪВ ИЗЛЕЗЕ ПИОПО ТВ.ПРОЧЕТЕ СИ ЛИСТЧЕТО ДЕТО ТИ ГО ДАДОХА ОТ СВИНАГОГАТА , ЗАТОВА ХАЙДА СЕГА БЯГАЙ КЪМ ПОСОЛСТВОТО НА САЩ(ИЗРАЕЛ) ДА СИ ПОЛУЧИШ ХОНОРАРА ,*** ДОЛЕН..ДРУГ Е ВЪПРОСА,ЧЕ ЗАНЯТИЕТО ТИ БЕШЕ НАХАЛОСТ,ЗАЩОТО КАТО ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ НА ХОРАТА ВИЖДАМ,ЧЕ ВЕЧЕ НЕМА БУДАЛИ ДА СЕ ВЪРЗВАТ НА ЕВРЕЙСКИТЕ,ПАРДОН ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКИТЕ(ЦЕННОСТИ)
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тоя първо да погледне ббс на първа страница джон кери- това не е война изток запад искаме да работим с русия
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този ционистки продажник,дето е разтяга тези евреогейски локуми за украйна ,вместо да плюе по адрес на Русия да се изкаже по повод гласувания от партията на евреите Яценюк и тиМОШЕнко ,заедно с бандеровците на Олег Тягнибок закон за езика ,който забранява използването на втори език в Украйна и по този начин се забранява на българското малцинство в Бесарабия да използва майчиния си език и българските училища там. Ама за това тоя *** Ил.Василев няма да каже дума,защото Сорос не му плаща за това
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато излизат такива коментари в една медия ,е най важно да се разбере,чия собственост е тази медия,Телевизия Он Ер и сайта Днес .Бг се смята,от мнозина,че са на групировката ***,но това не е истина,те са собственост на лицето Кирил Маричков ,или пък е поставен да управлява тези медии,а Кирил Маричков е евреин по произход нека да е ясно,че цялата тази безспирна помия по адрес на Русия е идва от презряните еврейски гадове ,които ненавиждат Православна Русия ,те затова има такива статии тука
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-н посланник на БЪЛГАРИЯ/не на ЕС/ има две златни правила в дипломацията:1.Когато големите говорят,малките мълчат!!Никой не ти дава право да говориш така от името на България/дориако си някакъв умрял член на някакъв съюз/.Този съюз не ти дава защита за изговорени глупости,касаещи външна политика на страната и особенното важно 2.Там,където 2-3 си мерят.......не си сваляй гащите и подлагай ***!!Всяка малка държава ИЗЧАКВА ситуацията и тогава взема официално решение по проблема.
12
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Същата тази Европа погази Санстефанският договор и окастри България и ние сега трябва да я обичаме и мразим Русия. Ако има *** ,да го направят! Аде не плюйте Русия,че наближава 3 март.
11
0
 
18
 
! Отговори
маймуна преди 10 години
Добре де ,Ваше Посланическо Превъзходителство,как така да заемем позиция срещу Русия като член на Ес и как,казано по врачански, да увесим цифка да не спират руснаците енергийните проекти,А ? Или на вас не ви пука а си дрънкате ей така просто?
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Русофил=Българофоб?Толкова ли си ***,че не можеш да разбереш коментарите? Всеки с Айкю 60 би ги разбрал
9
4
 
27
 
! Отговори
бившият преди 10 години
Това е ключовата дума. Този голям "експерт" е специалист само по русофобство. Затова го пратиха сините *** по заръка на САЩ посланник в Москва. Затова го и махнаха - като се смени властта. Няма никакви познанния и не може ада преценява обективно. Чака да му спуснат опорните точки от УСА посланника и се включва в общия хор на отрепките. Даже си позволява да се прави на важен по прозападните телевизии. То не че други има у нас. Бедна ми бедна Българийо, щом такива *** се имат за водачи
8
7
 
20
 
! Отговори
Ей украинци! преди 10 години
Те руснаците пак ще ви сложат чатала на врата. Ще ви озаптят най-късно до 5-10 години. Ще се върнете в пределите на матушка Русия като блудния син.
7
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дайте да оправим нашата *** първо, всичко оправихме, сега и за Украйна ще мислим.
6
2
 
28
 
! Отговори
Наско преди 10 години
КИЕВ, 25 февраля. /ИТАР-ТАСС/. Протестующие против прихода новой власти на Украине установили российский флаг над центральным входом в здание Верховного совета Крыма в Симферополе. Об этом сообщили региональные СМИ.
5
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Още година и нещо и Русия спокойно може да дръпне шалтера на Украйна, като толкова не ги искат, само да завършат южен поток.
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя барабар с всичките ни политици мушмороци влезнаха в небрано лозе. Мълчат и джуките и треперят.Нещо като царя ви. Борис III - а заложиш срещу руснаците, може да видиш "нюрнберг" и прочие знаем края, а почнеш да увърташ пред барозо, а си получил "бонбонче" с инфарктче. Не е лесно, ама сами се докараха дотам
3
2
 
31
 
! Отговори
Жоро преди 10 години
Китай е подал иск срещу Украйна в Международния арбитражен съд в Лондон за възстановяване на загуби на стойност три милиарда долара, предаде УНИАН. Почна се !!!
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Южен поток още не е видял бял свят, та ни е през празния крачол за него, ама ако врътнат кранчето на стария газопровод, е те тогава ще видим кон боб яде ли и магаре на акордеон свири ли.Преди 2 години руснаците нещо се разлютиха и спреха вноса на краставици от ЕС и цела Южна Европа се на^***! Още помним едни наши производители пред цели халета с палети с краставици как се прощаваха с близките си, защото банката си иска кинтите за кредита и не я интересува, че руснаците им се дояли турски краста
1
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хаха кичКо и тиМошенко ще прецакат не само Украйна ами че и нас, ама вие продължавайте да им се радвате...