Европа иска санкции за клиентите на проститутки

За тези под 21 години пък да се смята за престъпно в целия ЕС
26 фев 2014 22:15, Александър Попов
33
Европа иска санкции за клиентите на проститутки
Снимка: Reuters

Европейският парламент гласува днес с голямо мнозинство текст, който насърчава борбата срещу проституцията чрез налагане на санкции на клиентите, но не и на самите проститутки, предаде Франс прес.

В резолюция с необвързващ характер, приета с 343 гласа "за", 139 гласа "против" и 105 "въздържал се", ЕП призовава европейските страни да последват примера на скандинавските държави в борбата с проституцията, вместо да приемат всеобхватни закони, които са били истинска катастрофа в Холандия и Германия.

Според ЕП европейските страни трябва да вземат мерки за наказване на мъжете, които третират тялото на жените като стока, без да наказват онези, които са въвлечени в проституцията.
 
Текстът препоръчва ползването на услугите на проститутки под 21 години да се обяви за престъпление в целия ЕС.
В документа се подчертава, че проституцията, било то принудителна или доброволна, накърнява човешкото достойнство и правата на човека, и призовава страните членки да възприемат стратегии за подпомагане на жените, които искат да се откажат от проституцията.

В документа европейските депутати призовават страните членки на ЕС да затегнат политиката си за борба с трафика на хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: проституцияЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
7
 
35
 
! Отговори
до 7 преди 10 години
Не говори глупости. Бил съм с много ***, всяка една по собствена воля си работи и се отказва , когато реши.
6
14
 
13
 
! Отговори
до 5 преди 10 години
Да не дава Господ да отвлекат дъщеря ти един ден и да я продават *** или албанските сводници. Друга песен ще пееш. Целта тук е да се овладее трафикът на бели робини, които в 90% от случаите са свързани с отвличания на момичета или прилъгване с фалшиви обяви за работа и принуждаването им да проституират под заплаха,че ще убият семейството й вкъщи, ако проговори или избяга.затова много от тях се струват да свидетелстват или сменят самоличността си.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** никога не съм гледал на жената като стока, аз съм истински жентълмен, моля ви се...
4
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лицемерните чиновници в ЕС мислят всякакви дебилщини в името на демокрацията и толерантността, сакън да не обидят проститутките и да не им нарушат правата. По тази логика след време изнасилвачите и педофилите няма да са виновни, а ще са виновни жертвите им, защото са паднали в капана.
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И кво сега,БСП няма ли да я наказва ЕС?
2
2
 
28
 
! Отговори
преди 10 години
Проста аритметика, ако за 20 вечери има по 2ма клиента и взима на час по 100 лв, тя ще си докара по 4000 лв / месец с едното вдигане на краката ... кой взима по толкова в БГ, президентът и премиерът взимат по-малко. Е как да ги откаже европата :)
1
4
 
37
 
! Отговори
#$% преди 10 години
Тия пък оуигофуени тръгнали да се 'борят' с клиентите на най-старата професия..