Референдумът за автономията на Крим – на 25 май

Тогава ще се проведат и президентските избори в Украйна
Обновена: 27 фев 2014 20:15 | 27 фев 2014 20:03, Красимир Ангелов
96
Референдумът за автономията на Крим – на 25 май
Снимка: Reuters

Върховната рада на украинската Автономна република Крим реши да организира на 25 май референдум по въпроса за статута на автономията и разширяване на правомощията й, съобщи парламентарната пресслужба, цитирана от БТА.

Парламентът уволни и местното правителство с тайно гласуване, се добавя в съобщението. Депутатите от Върховния съвет на Автономната република избраха Сергей Аксенов за председател на министерския съвет.

Той е депутат в кримския парламент и председател на фракцията на партия „Руско единство”.

Сергей Куницин пък е назначен за постоянен представител на президента на Украйна в Крим, съобщава ИТАР-ТАСС.
Указът на Александър Турчинов е публикуван на 27 февруари.

Както е известно на 25 май ще се състоят и предсрочните президентски избори в Украйна, които бяха насрочени след отстраняването на държавния глава Виктор Янукович.

Още по темата

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес въоръжени превзеха парламента и правителството в Крим. Сградите са под контрола на отряди за самоотбрана на местното рускоезично население.

Мирът и спокойствието в Крим бяха поставени под заплаха в резултат на противоконституционното завземане на властта в Украйна от радикални националисти с подкрепата на банди, заяви прессекретарят на председателя на кримската Върховна Рада Оксана Корнийчук.

Тази вечер стана ясно, че изпълняващият длъжността президент на Украйна Александър Турчинов е отпътувал за Симферопол.

"Той отлетя за Симферопол. Има стъпки, които ни дават надежда за мирно урегулиране на ситуацията. Важно е да се избегнат сблъсъците”, заяви представителят на Украйна в НАТО Игор Долгов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: УкрайнакримСимферопол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отрядите за самоотбрана на местното рускоезично население ако не са над 30% руски спецназ, то са водени от руски спецназ офицери. Както най - вероятно майдана беше ръководен от западни "специалисти". Украйна падна жертва на финансовите интереси на две сили и на собствените си продажници.
63
0
 
21
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
е, кримляните излязоха май по-цивеилизовани от киевчани, няма убити, насрочиха си референдум и това е.
62
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обединяване на Русия с Украйна щеше да превърне първата в доста сериозен фактор. Запада организира майдан, Русия изгуби ппозиции. Ако Украйна загуби Крим, украинците губят руския пазар, цена на газа, собствения си въртешен пазар, нисколихвените кредити от Русия, част от търговията с Китай и т.н. Печелят заеми с високи лихви, "браво" от западна европа и САЩ, военни разходи като член на НАТО, военна техника втора употреба, имитация на образование и т.н. Просто са твърде на изток за евроравноправие
61
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако крим се отцепи, Москва няма нужда да сваля цената на газа за Украйна. Съответно и проекта за газопровод през България беше спрян от европейците като подкрепа на икономическите позиции на Украйна. Тоест евросъюза изтъргува нашите интереси за да спечели Украйна на своя страна. Ако крим се отцепи, руския пазар на украйна и евтиния газ ще ги сънуват само. Европа пазари не дава. Само взима... Глад, едри въшки и разруха ги чакат ураинците. Супернова, да пипнат Крим, като следят отблизо ;)...
60
1
 
23
 
! Отговори
Александър Музичко преди 10 години
е най-тъпия бандит дето съм виждал. Да бие прокурори пред камери, а милиционера от охраната жално гледа настрани. Добре, че са го снимали да види целия свят какви бандити взеха властта в Украйна. Той *** на всичко отгоре е воювал в Чечня срещу руснаците. Като един от лидерите на Десен сектор в Ровенска област Александър Музичко още в 2007 г е обещал: бороться против коммунистов, евреев и русских, пока кровь течет в его жилах." Да звучи познато?..
59
0
 
18
 
! Отговори
supernova® преди 10 години
Изказването е на прес-секретаря на Белия дом, ти него ли наричаш "хегемон"? Преведено на роден език, фразата " мы внимательно следим за..." се превежда на популярен език като "държим под око...", което е доста далеч от"страх ни е от...". Къде остана връзката със "страха", again?Апропо, тия дни се нароиха сума официални изказвания, имаш сума матр'ял да анализираш, само трябва да задобрееш още малко :)
58
1
 
21
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Виждам ,че ти се зараждат гънки, и затова ще махна забраната. Айде тълкувай второто изречение"Мы твердо поддерживаем территориальную целостность и суверенитет УкраиныМы ожидаем от других стран, что они будут делать то же самое. В этой связи мы внимательно следим за российскими военными учениями вдоль украинской границы".Даже не ми звучи като страх, то направо си е РЕВ, като се има предвид че е казано от "ИЗКЛЮЧИТЕЛНИЯ" ХЕГЕМОН.
57
0
 
20
 
! Отговори
supernova® преди 10 години
До Влади-МорОбърни внимание какъв въпрос ти зададох, и дали твоя отговор има връзка с него. Не, няма, защото се опита да ми отговориш с изместване на аргумента (познато като "женска логика")А, да, и бази във Венецуела ЕВЕНТУАЛНО ще има, ако тази държава изобщо просъществува... Последното е слабо вероятно, с оглед на ситуацията там. Но неинформираността е обяснима, с оглед на втренчването ви в Украйна осъзнаването на другите важни събития по света явно ви се изплъзва :)
56
4
 
20
 
! Отговори
999 преди 10 години
Няма такава Държава Украйна,никога не имало ! Цялата тази територия и Крим са били Български. Княз Владимир е Българин,Майка му е от стар болярки Български род. Те създават Коевска Рус. И вземат начина на устройство на Държавата от Българската Държава. Това е описано от Византийските и Руските по късно хронисти. Двете Държави,тази на Дунав и Тази в Киев са едно. Не случайно Владислав е превзел Плиска и пише на Майка си,искам столицата да ми е в Плиска и от там да упражнявам властта на всички Българи тук на Дунав и оттатък до Кавказ. Това че той напада Дунавска България и узурпира Трона и отсл
55
3
 
19
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Шопе, стига се прави на дръж ми шапката, много добре знаеш че е изградена една... химера, няма нито SM3, нито пък GBI, а *** пък виж, Подполковника ще прави бази във Венецуела, Куба, и т.н където ще изгражда ПРО(най вероятно тип Пионер или Куриер), срещу агресивния режим на пингвините, които застрашават Америка
54
0
 
19
 
! Отговори
supernova® преди 10 години
До Влади-МирРеторичен въпрос - Нужно ли е аматьори да ми преподават лекции по политически жаргон в бг сайт, ако вече имам нужната академична квалификация? Отговор - O, дааа, защото е толкова fun :)
53
2
 
18
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Шопе, Бе така като си ги написал тез работи "верваш" ли си?!? Как си я мислиш тая работа ПРО на 500 км от Москва?!?(поне с тебе си нямаме демократични измислици:)
52
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако приемат Украйна в гейросъюза, то и Русия ще влезе в него ....поне до полската и словашката граница :) !
51
0
 
19
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Може би имаш предвид "МИО", не не съм. Имам склонност към математиката, където всеки многочлен се разлага на (Х-1)=0.......Целия живот е математика .......и Джудо(както се вижда:-))
50
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо винаги борбата с корпуцията се смесва с икономическите реформи? Не може ли да се изкорени корпуцията без да се затварят заводите? Защо ЕС не налага морални ценности на затъналите в посткомунистически л**** нови членки вместо да им реформира, тоест съсипва икономиките?
49
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нищо лошо няма един народ да стане по-цивилизован,да израсне морално,етически и духовно.Не знам защо точно ЕС да е мотор на тази промяна?Как са итегрирали страните основателки на ЕС по целия сват е печално известно.И Русия не пада по-долу от тях в заробването,експлоатацията и терора.Това си е един най-обикновен имперски сценарий за преразпределение.Те империите ако имаха полза да се унищожат,какво ги е спирало до сега?
48
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да, така е - корпуцията е недостатъка на руския модел, но пък либерастията и консуматорството са недостатъци на западния модел. Истината е някъде по средата - може би надигащия се националиъм в Европа ще повдигне малко морала
47
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Киев ако се завее руския флаг то Европа трябва да е в руини , ти това ли искаш .------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Не,обаче е неизбежно.Махнете розовите очила.Да не дава Господ да живееш в интересни времена.Вярно е че Украйна не е Грузия но и Русия не е това което си представяте вие.Хищник който дебне в засада е тя.Голям,силен и ужасяващ.А го дърпат за опашката.И имат голям интерес това да се случи.
46
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ти що не провериш палатите на семейство Буш и Клинтънови например? Даже Плевнята може би си има подобно местенце в Гърция. Между другото третата световна война е много реален сценарий и ми е било винаги много смешно като правят филми за астероиди и други глупости, а забравят за 20 000 ядрени бойни глави, които имат САЩ, Русия, Франция, ...
45
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 59Oстави го,той верва,че това било снимано в Холивуд хахахаха