Защитен от Русия, Янукович не се отказва: Ще се боря докрай!

Виктор Янукович смята себе си за законен президент
Обновена: 27 фев 2014 17:18 | 27 фев 2014 12:27, Елка Василева
228
Защитен от Русия, Янукович не се отказва: Ще се боря докрай!
Виктор Янукович. Снимка: архив, Reuters

Виктор Янукович заяви, че продължава да смята себе си за законен президент на страната.

„Аз – Виктор Фьодорович Янукович, се обръщам към народа на Украйна, се казва в получено в ИТАР-ТАСС изявление на Янукович. - Продължавам да смятам себе си за законен държавен глава на украинската държава, избран въз основа на свободното волеизявление на украинските граждани. Не мога да бъда безучастен към трагичните събития в моята родина. Смятам, че подписаното от мен и лидерите на украинската опозиция в присъствието на уважаемите западни партньори Споразумение за урегулиране на кризата в Украйна от 21 февруари 2014 г. не е изпълнено. По улиците на много градове в нашата страна има разгул на екстремизма. По мой адрес, по адрес на мои съратници звучат заплахи за физическа разправа“, посочва Янукович.

„Принуден съм да помоля властите в Русия да обезпечат личната ми сигурност от екстремистите", посочва Янукович.

Междувременно стана ясно, че Русия се е съгласила да гарантира личната безопасност на сваления президент на Украйна Виктор Янукович. Това съобщи ИТАР-ТАСС, като цитира източник от руските власти. "Във връзка с молбата на президента Янукович властите в Русия да осигурят личната му сигурност съобщавам, че тази молба е била удовлетворена на територията на Руската федерация", заяви източникът.

В изявлението си Янукович казва още: "За съжаление, всичко, което се случва сега във Върховната Рада на Украйна, няма легитимен характер. Решенията, които се приемат от парламента в отсъствието на много от членовете на фракцията на „Партията на регионите“, на други фракции, които се опасяват за сигурността си, а някои бяха подложени на физическо насилие и бяха принудени да напуснат територията на Украйна, са незаконни“, заявява Янукович.

Той е убеден, че в тези условия всички приемани решения в скоро време ще докажат своята неефективност и няма да бъдат изпълнени.

В тази ситуация официално заявявам своята решимост да се боря докрай за изпълнението на важните компромисни договорености за излизане на Украйна от дълбоката политическа криза, декларира Янукович.

В момента става очевидно, че народът в югоизточната част на Украйна и в Крим не възприема безвластието и фактическото беззаконие в страната, когато ръководителите на министерства се избират от тълпата на площада. Аз, като действащ президент, не съм позволявал на въоръжените сили на Украйна да се намесват в протичащите вътрешнополитически събития. Нареждам това и сега. Ако някой започне да издава подобни заповеди на въоръжените сили и силовите структури, такива заповеди ще бъдат незаконни и престъпни“, заявява Янукович.

Междувременно руското издание РБК пише, че Виктор Янукович се намира в Русия. Според източници на изданието Янукович пристигнал в Москва през нощта срещу вторник. Според единия от източниците на РБК политикът е бил видян в хотел „Украйна“ (сега - Radisson Royal).

Янукович обаче не е останал по-дълго време в хотела. Според изданието той вече е в елитното предградие на руската столица Барвиха, където се намира и клиничният санаториум „Барвиха“ към президента на Русия.

Виктор Хреков, прессекретар на управляващия делата на президента на Русия, заяви, че не разполага с подобна информация, а от санаториума уверяват, че такъв гост при тях няма регистриран. Чиновникът, с който разговаря РБК обаче, потвърди, че Янукович се намира в Подмосковието.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Румен221Глупости. Автономията не означава право на отделяне.
166
1
 
2
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Приятели,Не се лъжете, не спорете...- Крим е автономна република със собствен Парламент и Правителство..., а не окупирана от Украйна област...!!!- Кримските жители, АКО ИСКАТ ЩЕ СА В СЪСТАВА НА УКРАЙНА, АКО ИСКАТ В СЪСТАВА НА РУСИЯ..., макар че могат да поискат и да са в състава на България..., където са били по време на кубратовата Стара Велика България (заедно с Русия и Украйна)...!!!- Да правят референдуми и са се връщат в България... - Ще ги приемем... и хем ще влязат в Е.С., хем в НАТО...!!!.
165
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
youtube/watch?v=ug3qqcy_wFo
164
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бандюкович
163
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хага очаква с нетърпение др.Янукович!
162
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Sasho"Драконовския, най-свирепия закон, който издаде Сърбия за унищожение на българите в Македония, руския вестник Новое време намери, че е много мек, трябва да бъде много по-жесток, за да смаже главата на тая змия българския елемент "КАКВОТО ПОВИКАЛО, ТОВА СЕ ОБАДИЛО. И НИЕ НЕ СМЕ БОЖИ КРАВИЧКИ И СВЕТА ВОДА НЕНАПИТА! ИНАЧЕ НЯМАШЕ ДА НИ ХВЪРЛЯТ БОМБИ ЗАПАДНЯЦИТЕ И НЯМАШЕ СЪЩИТЕ ЗАПАДНЯЦИ В НЬОЙ ДА НИ РЕЖАТ ТЕРИТОРИЯТА,
161
3
 
6
 
! Отговори
ОСТРОВ КИПЪР!!! преди 10 години
До SashoАнглия получава от султана ОСТРОВ КИПЪР, А СЛЕД ПОДПИСВАНЕТО НА БЕРЛИНСКИЯ ДОГОВОР И ОСТРОВ КРИТ!!! ПИТА СЕ ЛОГИЧНИЯ ВЪПРОС! ЗА КАКВИ ЗАСЛУГИ КЪМ ТУРЦИЯ АНГЛИЯ ПОЛУЧАВА СКЪПИ ПОДАРЪЦИ, ЦЕННИ ТУРСКИ ОСТРОВИ? Защо не дойде сега султан Ердоган и на мен да ми подари някое турско островче? ЗА КАКВИ ЗАСЛУГИ КЪМ ТУРЦИЯ АНГЛИЯ ПОЛУЧАВА ТЕЗИ ПОДАРЪЦИ-ОСТРОВИ ОТ АБДУЛ ХАМИД?
160
7
 
12
 
! Отговори
Янукович президент! преди 10 години
Аааай, кьопави украинци! Също като македонците сте. Трябва ви един здрав руски бой и руснаците да ви върнат законно избрания президент Янукович на власт. Той ще се върне кога и да е. И пак ще ви управлява твърдо с желязна ръка, украинска *** разпасана!
159
10
 
9
 
! Отговори
Тарас преди 10 години
ТОЗИ е УБИЕЦ!
158
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички противници на Русия да лапат маркуча на обама
157
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ана Герман, доскорошна съветничка на Янукович обяви тази новина за - фейк. Официално Русия нищо не е споменала за Янукович!Всичко е на ниво агенция "Една жена каза..."
156
3
 
8
 
! Отговори
Sasho преди 10 години
на 30. 05. 1878г. в Лондон е подписано тайно Руско-Английско споразумение, което предрешава окончателната санкция на последвалия Берлински конгрес.Русия и Великобритания разкъсват България на части по време Берлинския конгрес в резултат на подписаното между тях по-рано споразумение, а Австро-Унгария е била готова да ни предостави достъп до Бяло море, но Русия не се съгласява заради имперските си интереси на Западните Балкани.
155
2
 
9
 
! Отговори
Sasho преди 10 години
Руската дипломация, во главе със своя император, протестираха ли за тия свирепости и нечути жестокости вършени над българите в поробените земи от сърби, гърци и румъни, угрозиха ли тия зверове да престанат да унищожават един в нищо невинен народ? Драконовския, най-свирепия закон, който издаде Сърбия за унищожение на българите в Македония, руския вестник Новое време намери, че е много мек, трябва да бъде много по-жесток, за да смаже главата на тая змия българския елемент
154
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
(Умен) - Гущер много си съмнителен
153
7
 
10
 
! Отговори
Sasho преди 10 години
Сърбия ни отвори война. Търсеше компенсация за изместеното равновесие: да вземе от България толкова, колкото последната взе от Източна Румелия. Мислехме тогава, че Сърбия беше подбудена от Австро-Унгария. После се оказа, че и Русия имала пръст. Щом се отвори войната, Русия си повика офицерите и ги оттегли от нашата армия. Желанието на Русия да бъдем победени и ограбени от Сърбия, стана явно: само слепите русофили не можеха или, по-скоро, не желаеха да го видят
152
4
 
9
 
! Отговори
Sasho преди 10 години
Съединението на Източна Румелия с България порази руската дипломация. Тоя жест осуетяваше планът за присъединението на България съгласно Рейхщадското споразумение /между Русия и Австро-Унгария от 1876 г./. Уголемяването на България оправдаваше опасенията на руското правителство да не би да се отвори апетит на България и тя да пожелае един ден и посегне да тури ръка на Проливите и на Цариград
151
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Estestveno komunistite se pozovavat na zakona. Obiknoveno profesionalnite ubiici i banditi znayat nakazatelniat kodeks naizust.
150
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
RUSOFILITE SLAGAT MINUSI NA VAZOV?? AMA CHE PROST NAROD I PRODAJEN ZA RUBLI!! PALNO E S BEZRODNICI ... PAK POSLE VSEKI IM E VINOVEN ZA MIZERIYATA V TAZI DARJAVA
149
2
 
11
 
! Отговори
Sasho (Иван Вазов ) преди 10 години
Вий някога знаме Христово развяхте за благо човешко строшихте ни игото тежко,а днеска ни носите ново! ????????
148
7
 
7
 
! Отговори
Sasho преди 10 години
О, руси, о, братя славянски,защо сте вий тука? Защо стедошли на полята балканскинемили, неканени гости? Желали би вас възхитенида срещнем со сълзи и с китки...Но идете вий настървени,на грозни зовете ни битки! Желали би вас да прегърнеми тоз път сърдечно, горещо.Но взорът ви свети зловещо...Как ръце сега да разгърнем? О, руси! Аз друг път ви славяхза подвиг велик и чудесен,високо ви лкът поставяхвъв мойта душа, в мойта песен! Вий някога знаме Христоворазвяхте за благо човешко строшихте ни игото тежко,а днеска ни носите ново! И пак не ви мрази