България е за запазване на цялостта на Украйна

Плевнелиев зове за прекратяване на всякакви провокативни действия
Обновена: 1 мар 2014 22:17 | 1 мар 2014 18:17,
181
България е за запазване на цялостта на Украйна
Росен Плевнелиев Снимка: архив, БТА

България е за запазване на суверенитета, териториалната цялост и демократичното бъдеще на Украйна. Tова се казва в съобщение от прессекретариата на държавния глава във връзка с усложнената ситуация в Автономна република Крим.

В Украйна се наблюдават активни действия на въоръжени формирования с неизвестна към момента принадлежност по овладяване на обекти от критичната инфраструктура на Крим. Налице е опит за ускоряване на дезинтеграционните процеси в Украйна.

Наличието на чужди сили и тяхното несанкционирано придвижване на територията на суверенна държава е силно притеснително, се посочва в съобщението.

Президентът Плевнелиев призовава за прекратяване на всякакви провокативни действия, които могат да доведат до непоправими последствия както за региона, така и за международния ред.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
6
 
29
 
! Отговори
буркана преди 10 години
Офшорналиев е за запазване на целостта на своите офшорки.
4
4
 
30
 
! Отговори
Дон Корлеоне преди 10 години
Еврейско-Американски мишок не се изказвай прибързано, защото Българската история помни какво е загубила България от такива прибързани решения и изказвания ***
3
7
 
27
 
! Отговори
Momo преди 10 години
Така и не се научихме да си мълчим, когато не ни питат.Както са казали хората - "Когато атовете се ритат, магаретата теглят"Половината си територия сме загубили, защото все заемаме страна.Научете се да пазите неутралитет, след като не ви засяга пряко нещо!!!
2
6
 
28
 
! Отговори
dgf преди 10 години
КОЙ БЕШЕ ТОЗ ,ЧЕ ДА КАЗВА?Я ТРАЙ ТИ НЕ СИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И НЕ МОЖЕШ ДА БЪДЕШ ОБЕКТИВЕН МНОЗИНСТВОТО НЕ ТЕ ПРИЕМА.ТРАЙ ,ЧЕ ДА НЕ ДОЙДЕ РУСИЯ И НАС ДА СПАСИ ОТ ВАС.НЕ СИ ВИЖДАШ СТРАНАТА АРМИЯ УНИЩОЖЕНА С КАКВО ЩЕ ЗАЩИТИШ СТРАНАТА .
1
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В България нещата продължават да се отразяват еднострнно от гереберастката преса, нищо че ни проглушиха ушите, че Пеевски бил медийният монопол. Показват се само фашистите и нацистите от Майдана, а се налага пълно информационно затъмнение на случващото се в Източна Украйна, където в градове като Харков и Донецк вече по улиците са излязли над 100 хил души и късат украинските знамена и издигат руски.