Мобилизирайте украинската армия, зове Кличко

Апелът му е във връзка с "руската агресия" в Украйна
Обновена: 1 мар 2014 18:43 | 1 мар 2014 18:43,
319
Мобилизирайте украинската армия, зове Кличко
Снимка: БТА

Лидерът на украинската партия "УДАР" и бивш световен шампион по бокс Виталий Кличко призова украинският парламент да обяви обща мобилизация предвид, по думите му, "руската агресия" в Украйна, предаде Франс прес.

"Парламентът трябва да поиска от главнокомандващия въоръжените сили да обяви обща мобилизация след започването на руска агресия срещу Украйна", заяви Кличко в комюнике. Той настоява също за свикване на спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН.

Руският Съвет на федерацията (горната камара на парламента) одобри единодушно използването на руската армия в Украйна по искане на президента Владимир Путин.

Още по темата
"Във връзка с извънредната ситуация в Украйна и заплахата за живота на граждани на Руската федерация, наши съотечественици, на личния състав на военния контингент на руските въоръжени сили, дислоцирани в Украйна" Путин поиска одобрението на парламента "за използване на Въоръжените сили на Руската федерация на територията на Украйна до нормализация на обществено политическата обстановка в тази страна", отбелязва АФП, позовавайки се на комюнике на пресслужбата на Кремъл.

Използваната формулировка подсказва, че Русия може да използва както силите на руския Черноморски флот, които се намират в Крим по силата на двустранно споразумение между Москва и Киев, така и да изпрати други войски от Русия, подчертава АФП.

Русия разполага с немалък контингент на Кримския полуостров (Южна Украйна). Руският черноморски флот наброява около 20 000 военнослужещи, базирани в Севастопол по силата на двустранен договор, припомня френската агенция.

Русия увеличи военното си присъствие на 6000 души в Крим, заяви днес украинският министър на отбраната Игор Тенюх и допълни, че там са разположени също близо 30 бронирани машини.

Асошиейтед прес отбелязва, че в обръщението на Путин се говори за територията на Украйна, а не конкретно за Крим, което подсказва, че е възможно Москва да използва военна сила в други рускоезични провинции в Източна и Южна Украйна, където много хора са против новите власти в Киев. Проруски протести се състоят днес в източните градове Харков, Донецк и Одеса, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя започна да се насира от страх!
10
48
 
26
 
! Отговори
Генерал Колев преди 10 години
Ако руската смрад престъпи към Одеска облас и започне да избива Бесарабски БЪЛГАРИ .Очаквам президента като главнокомандващ да мобилизира БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ЗА ЗАЩИТА НА НАШИТЕ БРАТЯ ОТ ПУТЛЕРСКИТЕ БАНДИТИ. Тия хора са дали хиляди жертви да сме свободни ние сега е наш ред да се бием за тях и да ги защитим от кремълските окупатори и фашисти
9
54
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз предлагам НАТО с цялата си мощт да защите евро -ориентацията на Украйна...аи да видим *** как ще води война с целия свят ,то ако ставаше така как си го мисли кагебиста ...щото хората като ви говорят ,че Русия управлявана от *** е заплаха-- на много народ не му се вярва тои си има вликоимперски възгледи и това е .
8
8
 
61
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
Кои бяха тия Кличко?Ааа ,дето брат му се крие като мишка от Кан Кубрат ли? :)
7
5
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Виналий, Бруте, кой да я мобилизира тази армия, като хората това правителство не го признават. Я по-добре си признай, че този театър на Майдана го платиха и те използваха хубаво, докато е време , за да не те намрази народът украински. То никога не е късно да станеш за резил, ама страда цяла Украйна. Хората не са ***, ако излезеш като мъж и им кажеш истината още имате време да си спасите страната.
6
4
 
83
 
! Отговори
срещу Русия? преди 10 години
Германският гражданин от руски произход Кличко, ще надене ръкавиците и ще отиде да се бие за Украйна срещу Русия?
5
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
XA KOI DA MOBILIZIRASCN RUSNACITE .KAZACITE BYLGARITE VSI4KI TEB STE TUPAT BE TUPAN
4
7
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде, ***, отивай да се боксираш! Кого ще мобилизирате беееей? Та вие не знаете с каква армия разполагате и нямате кинти вода да им купите, камо ли патрони.
3
12
 
92
 
! Отговори
zeus преди 10 години
Украинската какво;) Нали не смята, че хората доброволно ще вдигнат оръжие срещу руснаците, а и май армията като цяло не се подчинява на нацистите в Киев.
2
48
 
36
 
! Отговори
1915 г преди 10 години
В Първата световна война сме воювали заедно с турците против руснаците. Рамо до рамо с турците, бойни братя сме били. Братя по оръжие.
1
13
 
107
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Просто боксъорче си моето момче!Най-много Украйнската армия да те нашляпа хубавичко!