Мобилизирайте украинската армия, зове Кличко

Апелът му е във връзка с "руската агресия" в Украйна
Обновена: 1 мар 2014 18:43 | 1 мар 2014 18:43,
319
Мобилизирайте украинската армия, зове Кличко
Снимка: БТА

Лидерът на украинската партия "УДАР" и бивш световен шампион по бокс Виталий Кличко призова украинският парламент да обяви обща мобилизация предвид, по думите му, "руската агресия" в Украйна, предаде Франс прес.

"Парламентът трябва да поиска от главнокомандващия въоръжените сили да обяви обща мобилизация след започването на руска агресия срещу Украйна", заяви Кличко в комюнике. Той настоява също за свикване на спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН.

Руският Съвет на федерацията (горната камара на парламента) одобри единодушно използването на руската армия в Украйна по искане на президента Владимир Путин.

Още по темата
"Във връзка с извънредната ситуация в Украйна и заплахата за живота на граждани на Руската федерация, наши съотечественици, на личния състав на военния контингент на руските въоръжени сили, дислоцирани в Украйна" Путин поиска одобрението на парламента "за използване на Въоръжените сили на Руската федерация на територията на Украйна до нормализация на обществено политическата обстановка в тази страна", отбелязва АФП, позовавайки се на комюнике на пресслужбата на Кремъл.

Използваната формулировка подсказва, че Русия може да използва както силите на руския Черноморски флот, които се намират в Крим по силата на двустранно споразумение между Москва и Киев, така и да изпрати други войски от Русия, подчертава АФП.

Русия разполага с немалък контингент на Кримския полуостров (Южна Украйна). Руският черноморски флот наброява около 20 000 военнослужещи, базирани в Севастопол по силата на двустранен договор, припомня френската агенция.

Русия увеличи военното си присъствие на 6000 души в Крим, заяви днес украинският министър на отбраната Игор Тенюх и допълни, че там са разположени също близо 30 бронирани машини.

Асошиейтед прес отбелязва, че в обръщението на Путин се говори за територията на Украйна, а не конкретно за Крим, което подсказва, че е възможно Москва да използва военна сила в други рускоезични провинции в Източна и Южна Украйна, където много хора са против новите власти в Киев. Проруски протести се състоят днес в източните градове Харков, Донецк и Одеса, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
47
 
! Отговори
Дон Корлеоне преди 10 години
Пожарникар- Бокцьор в политиката абе питайте България ние имаме опит с *** управления да ви кажем че от това дърво нищо нестава а недай си Боже да се съпротивлявате те тогава ще видите кон боб яде ли и вярва ли Москва на сълзи. Взе и ти парички от сорос като ББ и сега олеле
30
9
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
RUSIA E VELIKA CHE GI NATIKA NA KUCHETO V GAZA
29
55
 
25
 
! Отговори
Готината преди 10 години
Аз съм против руската ***-по рано съветска *** и подкрепям Кличко. Също така му пожелавам да смаже муцуната на тоя скандалджия Кубрат Пулев ! Неговите изцепки по заведенията минаха всякакви граници !
28
27
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много правилно ! Нито животът, нито свободата на руснаците в Украйна са застрашени, така че руската армия няма никаква работа там !
27
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АХ ТАЗИ КЛЕЧКА..ШУБЕТО ГО ГОНИ ВЕЧЕ..ДА НЕ ПОБЕГНАТ ЗА АМЕРИСАНСКОТО ПОСОЛСТВО ДА СЕ КРИЯТ ПЛЪХОВЕТЕ-БАНДЕРОВСКИ...ХАХАХАА-НА ТОЗИ МОЗЪКА МУ Е БОЛЕН---ГОНИ ГО БОЛЕСТА НА ОНЗИ ***--АЛИ ЛИ БЕШЕ ,МОЛИ ЛИ БЕШЕ!!!!
26
2
 
37
 
! Отговори
Обама преди 10 години
Ако и този път пентагона обърка руското посолство заради стари топогравски карти и B2 Spirit ги изплющи кат Китайците у Сърбия нема да има коледни пуйки за Пентагона!
25
3
 
27
 
! Отговори
ot Germania преди 10 години
do Klichko: Ami ti dovede Ukraina do tazi situacija. Az dori ochakvah iztoka i Krim da se vdignat i otcepjat mnogo po.rano. Tova shte stane na 31.3.2014 sled referenduma.
24
4
 
51
 
! Отговори
Путин преди 10 години
Аз вече пия кафето в Киев бре Кличка или как ти беше там името.
23
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украйна и да мобилизира и да не мобилизира - ефектът би бил един и същ. Русия ще ги разсипе, както разсипа и Грузия. Проблемът е, че е голяма вероятността САЩ да вземе отношение, а тогава вече положението става много, много лошо.
22
2
 
46
 
! Отговори
абе МАхно преди 10 години
Остави ти кгб стите ,ама нормално ли ти се струва тоя като БОксъора да управлява държава!Ба му м...а ,аз ако съм с офицерски чин и тоя ми нареди да воювам ,ще го застрелям на място.
21
5
 
33
 
! Отговори
бай Х преди 10 години
До ХА-ХА-ХА !"ще ви сгазят руснаците като луда крава телето си" - евалла, оприличаването на Русия на луда крава е много яко ;-)
20
5
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя кличко е толкова неадекватен и *** боксьор че просто трябва да се гръмне. Историята е пилна с примери на *** довели до трагични събития някъде. Е тоя ще остане в историята като един *** продажен боксьор. Аз така ще го заппомня.
19
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
УПА вече обяви мобилизация, за незнаещите УПА е нещо като едновремешното ни ВМОРО
18
19
 
20
 
! Отговори
МАХНО преди 10 години
Братята кагебисти скоро ще направят един десант в БГ. за да си защитят атомната централа ,,конекторите ,, петропопровода,, нефтохима и прочие ,а пишещите хвалби за Путин тука ще го чакат с букети ...каква идилия !
17
6
 
58
 
! Отговори
ДО 16 ЕЙ НЕНОРМАЛНИК преди 10 години
КАКВА АРМИЯ ИМАШ ТИ БЕ КИР -БОМБЕ ?БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ Я УНИЩОЖИХА *** КАТО ТЕБЕ ,РУСИЯ ТРЯБВА И В БЪЛГАРИЯ ДА ВЛЕЗЕ НЕ САМО В УКРАЙНА ДА НИ СПАСИ ОТ ПРЕСТЪПНИТЕ ИЗВЕРГИ КОИТО НИ МАЧКАТ 25 ГОДИНИ.
16
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде мобилизирайте украинската армия, та да ви омете по бръже от майданя. Голяма услуга ще направите на подполковника. Що да хаби ресурс.
15
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кво ще мобилизираш бе ,ми вие нямате гориво за танковете и БТР-ите,сигурно нямате с какво да си храните войската,най-вероятно нямате и резервни части,едва ли имате и желаещи да се бият срещу когото и да е!
14
2
 
29
 
! Отговори
RADIO EREVAN преди 10 години
MAIDANOVCI DA VYRVQT NA MAIDANATA SI .VIE NEMATE PARI BE KVO MOJE DA RESHITE BEZ PARI STE MYRTVI
13
2
 
25
 
! Отговори
до 16 преди 10 години
ти пиян ли си?или и дрогиран , или просто имаш ментални проблеми, веднага да си пиеш хапчето и не крещи да смущаваш съседите. божеейй всякакви..
12
23
 
25
 
! Отговори
АТАМАН МАХНО преди 10 години
Много от КГБ списват тука бе ---това да не ви е вестник ..Правда.. аиде марш на люблянка..