Премиер и президент в един глас: Русия ни обяви война!

Украйна се намира на ръба на катастрофа, заяви Яценюк
Обновена: 2 мар 2014 17:36 | 2 мар 2014 15:17, Александър Попов
421
Премиер и президент в един глас: Русия ни обяви война!

Украйна се намира на ръба на катастрофа след обявяването на война от страна на Русия, заяви украинският премиер Арсений Яценюк, цитиран от Франс прес.

"Надяваме се, че нашите международни партньори и цялата международна общност ще подкрепят териториалната цялост и единство на Украйна и ще направят всичко възможно да спрат военния конфликт, започнат от Русия. Не става дума за заплаха, става дума за действително обявяване на война срещу моята страна", каза Яценюк след
закритото извънредно заседание на Върховната рада.

Премиерът съобщи, че въпреки катастрофалното състояние на държавните финанси, правителството е намерило начин да отдели допълнителни средства за повишаване на отбранителната способност на Украйна, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Още по темата

Украинското въздушно пространство ще бъде затворено за всички неграждански полети, цитира Ройтерс съобщение на изпълняващия длъжността президент на Украйна Олександър Турчинов.

Турчинов също призова световните лидери да предприемат "реални стъпки" в помощ на страната му.

"Всеки опит за нападение срещу военни обекти представлява пряка военна агресия срещу нашата страна", подчерта той.
 
Стотици въоръжени лица без опознавателни знаци са обкръжили украинска пехотна база в Приволное в Крим, съобщава Асошиейтед прес.

Според агенцията най-малко 13 военни автомобила, във всеки от който има по 30 души и четири бронирани коли, съоръжени с картечници са разположени около базата. Превозните средства са с руски регистрационни табели, отбелязва АП.

По-рано днес агенцията съобщи за придвижване на руска военна колона от базата на Черноморския флот в Севастопол към столицата на Крим - Симферопол.

Не са забелязани движения на украински военни части през днешния ден, съобщава Асошиейтед прес. Съветът за национална сигурност на Украйна обяви по-рано днес, че в защита на страната ще бъдат призовани "всички, от които въоръжените сили се нуждаят в този момент".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
332
0
 
0
 
! Отговори
готвят и сащ преди 10 години
кротко сег а е момента да с е видят чуждите шпиони в кремъл и в киев и минск,,щов в киев подставиха убиици на власт да се внимава,,не стига че участваха в орг убииств ас цел набеждаване на янукович ами завзеха власта а армия и полиция се правят на и изпълняват нареждания на превратаджиите много внимателно...
331
0
 
1
 
! Отговори
Parola преди 10 години
Az se chudia zashto Putin gi e ostavil oshte na vlast tezi izvergi. Triabvashe do sega da gi mahne, nikoi ne gi e izbral, doidoha s nasilie i s nasilie triabvashe da sa premahnati veche. Mnogo im cepi basmata na tezi teroristi.
330
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първо ...всички са преминали на страната на Кримчани. Второ ....ако някои западняк дори пиратка хвърли в посока на русите ще бъде убит от 800 намушквания с нож като мръсен нацист.Никой не смее да вдигне ръка срещу мотивиран Руснак. Трето... всички нацисти са се *** звярски много. Четвърто.. само една атомка да остъкли американски град и Обама ще е последния президент в историята на САЩ. ТОЧКА ...КАЗАХ
329
0
 
4
 
! Отговори
Всевишният преди 10 години
Гледам *** заглавие на "статията". Днес никой не обявява война, минаха годините на галантните войни. Днес който се чувства силен, напада! Така правят САЩ. Въпросът е как ще свърши. Ако Русия влезе в Крим, ще бъде възстановена една историческа справедливост - Руската империя завладя от Османската всички територии по севернити брегове на Черно море. Това е военна плячка на руската войска и руската флота. А после какво диреха англичани, французи и сардинци там по време на Кримската война?
328
0
 
5
 
! Отговори
Всевишният преди 10 години
Нагледах се на много клипове за събитията в Киев. Очевидно е, че е имало сериозна подготовка за това вилнеене. "Невъоръжените демонстранти" бяхя с бейзболни бухалки и щитове - еднакви, стотици, може би хиляди. Спонтанно са си ги направили с една форма и едни и същи дупчици. И с каски. А ги избиваха ТЯХНИ СНАЙПЕРИСТИ, за да джиросат убийствата на "Беркут"! А те, завалийте бяха изпратени с гумени куршуми и водостуйки!Само дето нямаше пикапи Нисан с картечници кал. 12.5, както беше в Либия и Сирия.
327
0
 
0
 
! Отговори
Sena преди 10 години
taka stava s avtoritarni i samovlubeni , zorlem gluchi deputati i ministri, koito ne iskat da chuvat glasa na naroda si s chesti obstonarodni dopitvania, koito se mislyat za po-umni ot naroda si...ei taka e na pat da stane i v Bulgaria - ot 11 mai 2014 godina e izvestno na bulgarskia narod koi sa samovlubenite, avtoritarnite i "gluchi" za obstonarodnia bulgarski glas bulgarski mafiotski deputati, ministri, partiini chlenove, deto izpolzvat blagata na bulgarskia narod samo sa svoi lichni tzeli:(
326
3
 
0
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Още няколко съвпадения, в Германия се провеждат олимпийски игри за да демонстрират нарастващата мощ на Германия. В Русия също имаше олимпийски игри със същата идея тази година. Путин е с 3 см. по-нисък от Хилер но и двамата са ниски 170 и 173 см. Помнете историята червенотиквеници! Третата световна няма да има победител, само жертви !
325
2
 
0
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
До до п. петров,Напротив гледал съм много руски филми за ВСВ. Да ви припомня ли историята? След ПСВ Германия плаща огромни репарации и губи части от територията си, германци живеят във всички съседни държави. Хитлер говори за величието на немската нация и борбата за извоюване на водеща роля на световната сцена, насърчава се немския шувенизъм. Хитлер получава специални правомощия на канцлер и президент.Сега Русия е разпокъсана, СССР загуби студената война,Путин храни самочувствието на руснаците и шовинизмът им
324
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 363Никой не е свалял правителството, Янукович предложи на опозицията да направи правителство, после остави властта на парламента и избяга в Русия. Янукович е предател пар екселанс.
323
0
 
1
 
! Отговори
Kramer преди 10 години
Ukraine is weak!!!
322
4
 
15
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
Ако Украйна се разпадне,вината ще е на тези американски мекерета!Знаят ли на кой свят се намират?Или са толкова заслепени от получените долари,че не виждат по-далече от джобовете си?Много са меки към тях даже!
321
5
 
16
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
Който сега ръководи Украйна? Бандеровските бандити, които сами са си избрали на державните длъжности. Наистина, Янукович беше лош президент, но той беше избран законно и трябва да бъде отстранен от длъжност само за законния избори. Но не в резултат на въоружен преврат с чужди сили!
320
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къв Президент икъв Премиер? Да не би да са избрани с избори. Някаква шайка от 10 000 вандали окупирали Радата и се провъзгласили за началници. Е бати демокрацята. Какво дочакахме.
319
1
 
2
 
! Отговори
globaliziran преди 10 години
pusnete mu na Kaloian Stoianov toia KLICKO da mu porazboe krivata prodazna mutratoi oma opit
318
4
 
11
 
! Отговори
до п. петров преди 10 години
Ти да не си психопат или гледаш през американски очи не виждаш ли истината освен ако не си терорист защото ако не си наясно терористи свалиха правителството информирай се малко повече и тогава коментирай
317
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до ДемосГолям лъжец си! Децата на големците преди 1989 г )с изключение на живковата Людмила Живкова) учеха в московски университети и имаха руски дипломи. То със западни те не можеха и работа да си намерят. Това да учат на запад беше опасно и за родителите им, "западно влияние", "политическа неблагонадеждност"! На това се гледаше с много лошо око тогава! Моля те кратуно проста, ако не си живял по това време, преди 1989 г спри да ръсиш глупости и небивалици!!!
316
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тея направо са се насрало от страх и хленчат на западните си господари: "моля ви спасете ни от разярената руска мечка"
315
4
 
8
 
! Отговори
БЕРИЯ преди 10 години
ВЗЕМИ ПРЕМИЕРА,ЧЕ УДАРИ ПРЕЗИДЕНТА. КАКВИ ЕВРОПЕЙСКИ *** СТЕ БЕ ГОСПОДА ?АКО НЕ РАБОТИТЕ ЗА НАРОДА СИ,РУСИЯ НЯМА ДА ВИ Е ВИНОВНА,ВИЕ СЪН СЪНУВАТЕ ,ЧЕ ИДВАТ ПАРИТЕ С КАМИОНИ КЪМ УКРАЙНА ОТ ЕС И САЩ. ЖАЛКО ,АКО НЕСТЕ РАЗБРАЛИ ,ЧЕ СПАСЕНИЕТО ВИ Е РУСИЯ .СПРАВЕТЕ СЕ С ДЕСНИТЕ В УКРАЙНА ,АКО НЕМОЖЕТЕ ,А ТО Е ФАКТ ,САМИ ИЗВИКАЙТЕ РУСИЯ .ВАШИТЕ СНАЙПЕРИСТИ СА ИЗВЕСТНИ ПО СВЕТА ,НО С МОКРИТЕ ПОРЪЧКИ .УКРАЙНА Е ДАЛА МНОГО СВИДНИ ЖЕРТВИ СРЕЩУ ФАШИЗМА ,СПРАВЕТЕ СЕ С НЕГО ,ТОЙ Е ВЪРЛУВА В КИЕВ.
314
3
 
13
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Съжалявам украинския народ. 1. Бандеровските ФАШИСТИ тренирани от ЦРУ в Полша и Литва реват и се оплакват Бият ни!2. Лидерът на Десния сектор Диитрий Ярош е поискал терористите от Ал,Кайда в Чечения на Доку Умаров да започнат атентати в Русия!! И какво изплува След Африка и Сирия ЦРУ и Ал,Кайда пак са в един отбор!!!3. Така става, когато оставяш няколко хиляди дрогирани *** да ти решават съдбата. Дано по-бързо САМИ натирят метежниците и самозваното им правителство, за да проведат избори за нормално управление..
313
19
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Ситуацията в Русия психологически е едно към едно със ситуацията в Германия преди Втората Световна Война, с разликата, че Русия е технологично изостанала и ниско-производителна. Руснаците би трябвало да си направят изводите какво стана с Германия след това. Историята е за да се учим от грешките на предишните поколения, а не за да се гордеем или срамуваме!В Русия се ражда новият фашизъм!