Украйна върви по пътя, по който някога вървеше Югославия

Русия да защити руснаците, зове Кустурица
3 мар 2014 17:57,
158
Украйна върви по пътя, по който някога вървеше Югославия
Снимка: Reuters

Известният сръбски кинорежисьор Емир Кустурица смята, че  Русия трябва да защити руснаците, живеещи в Украйна, и да спаси страната от катастрофа, предаде ИТАР-ТАСС.

"За съжаление, Украйна сега върви по същия път, по който някога вървеше Югославия. Смятам, че Русия трябва да защити руснаците, които живеят в Украйна", заяви Кустурица за ИТАР-ТАСС в руския град Самара, където е на турне с рок групата си "No smoking orchestra".

Групата планира да замине на турне и в Украйна в подкрепа на рускоезичното население и "другите ни братя", каза Кустурица.

Една от песните, които ще бъдат изпълнени на концерта тази вечер, ще бъде посветена на живеещите в Украйна руснаци, съобщи още той, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: УкрайнаЕмир Кустурица
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
28
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
Спор няма ,че Путинската олигархия нарушава закона. Но това само ще ускори края на Путинска Русия. Само си помислете, дали другите бивши републики няма да се замислят ,че след Украйна идва техния ред, дали няма да си кажат...по-добре да не танцувам с мечка....
95
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
колкото глави,толкова и мнения - римска поговорка.украинците сами трябва да вземат решение с ъс всички последици от това
94
4
 
12
 
! Отговори
до тв преди 10 години
абе ти да не си гей или мюсулманин а да се правиш на Българин, използваш турски думи както и юдейски. Момче това тук е България която днес показва признателност към братска Русия, тя Русия не иска да ни превзема защото тя винаги ни е имала като малко непослушно братле или като такава губерния, а и нямаБългарин както и Турчин който навремето да не е работилв Русия и да не е имал чудесни спомени..Не се вълнувай толкова , но ако си друговерец при Т5атарите марш
93
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до ТB 116: Няма никаква логика да обвинявате хората с различно от вашето мнение,че им плащат за да го изразят или,че изразяват чуждо такова.Никой не ми е платил.И отново : Аз ,българин (по рождение и по съвест) подкрепям Русия.Не подкрепям ЕС и САЩ в тази геополитическа игра.
92
6
 
7
 
! Отговори
Поляк преди 10 години
До ТВРадвам се, че все пак има и такива хора, който се изказват тук!Браво!
91
15
 
7
 
! Отговори
Поляк преди 10 години
Още до АгниешкаУкраинците са си избрали път към Европа. Омръзнало им е да ги крадът тези горе! До колкото съм в течение и в БГ стигат до това!? Това, че има руснаци в Крим, не означава, зе могат да влизат с войските си там.В Полша има също много немци-това дава ли им правото на навлязат?Също така Турци в БГ?Има мевдународни закони, който трябва да се спазват!
90
16
 
6
 
! Отговори
ТВ преди 10 години
Хора, честно - не си струва - за това, че са ви дали 20, 30 или 50 лева, не си струва да се обръщате срещу родината си, за да защитавате Русия. Утре ще дойде поредната *** новопокръстена рускиня, като Антония Петрова, за да ви каже, че вашите жени, сестри и майки са грозни, черни, малки и с криви носове. Наистина ли за 30 лв. си заслужава да се унижавате по този начин?????
89
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Американците как си защитават техните хора и се месят навсякъде.
88
4
 
2
 
! Отговори
Поляк преди 10 години
До Агниешка!Виждам, че имаш висок интелект и това ме радва.В Полша в момента има два водещи партии. Ендната е либерална, която е на власт и се старае да не гради международните отношения на плещите на историята. Другата партя е радикална и тя беше на власт само за две години, защтото освен това, че се покара с цяла Европа и Русия, успя да се покара и с партите в правителството им.Става дума. че не може да се гради Европа имайки претенсий за миналото!
87
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кустурица е прав, където се намеси америка нещата са много измислени и страдат хора. Хубаво е всеки да може да бъде защитен.
86
0
 
12
 
! Отговори
до 110 преди 10 години
маи ако дойдат Русите добре ще ги посрещнем с хляб и сол, после водка а може и да се сбием и после пакще се напием , но за сирийци и анадолци там е друга работа не гиразбираме и водка не пият , абе въобще ...
85
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да защити руснаците от какво? Този алкохолизиран чичо съвсем е изперкал! Да си друса кючеците ...
84
16
 
7
 
! Отговори
ТВ преди 10 години
Не си представям, че някакви *** тука могат да пишат СРЕЩУ националния суверенитет. Не си представям, че такива хора могат да пишат коментари на български език. Страшно е. Утре Русия ще изпрати войска в България, за да защити интересите на руснаците, притежаващи 300 хиляди имота по българското Черноморие. И вие какво - ще викате ЕВАЛЛА?! Позор е това, скъпи юроди!
83
16
 
2
 
! Отговори
1 преди 10 години
Писна ми от изказвания на политици като Костурица.
82
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ТУРЦИЯТъпак!!! И да напиша друго няма да го разбереш...
81
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво! И аз, както и Кустурица, не съм с промит мозък. Нека се казва истината.
80
0
 
15
 
! Отговори
Агниешка преди 10 години
До ПолякИ още нещо! Когато немците минават като валяк през Чехия в 1938 г вие поляците се възползвате и отхапвате едно парче земя от Чехословакия. което предизвиква голямото възмущение на Уинстън Чърчил! Вие делите в 1938 г Чехия с германците,а в 1939 г идва вашия ред. А Сталин завзема земи които в миналото са принадлежали на Украйна по това време в състава на СССР. Които вие сте отнели преди това.
79
0
 
12
 
! Отговори
Агниешка преди 10 години
До ПолякБългария в 1939 г не е велика сила. И няма обща граница с Полша за да помогне с войска. Между нас има трети държави,които няма как да прегазим. През Средновековието при хан Тервел сме спасили Европа от сарацините(арабите). Полша е била отново голяма държава след 1444 и разгромява турците при Виена. Обаче предпочита да завземе лесните руски земи вместо да се бие за православните на Балканите.
78
10
 
2
 
! Отговори
a преди 10 години
Никога не е късно да станеш за резил.
77
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Емир Кустурица е роден в Сараево, но майка му е сръбкиня, а баща му хърватин.Така че не е никакъв бошняк, а по-скоро югославянин, колкото и да ги дразни някои това.