Украйна върви по пътя, по който някога вървеше Югославия

Русия да защити руснаците, зове Кустурица
3 мар 2014 17:57,
158
Украйна върви по пътя, по който някога вървеше Югославия
Снимка: Reuters

Известният сръбски кинорежисьор Емир Кустурица смята, че  Русия трябва да защити руснаците, живеещи в Украйна, и да спаси страната от катастрофа, предаде ИТАР-ТАСС.

"За съжаление, Украйна сега върви по същия път, по който някога вървеше Югославия. Смятам, че Русия трябва да защити руснаците, които живеят в Украйна", заяви Кустурица за ИТАР-ТАСС в руския град Самара, където е на турне с рок групата си "No smoking orchestra".

Групата планира да замине на турне и в Украйна в подкрепа на рускоезичното население и "другите ни братя", каза Кустурица.

Една от песните, които ще бъдат изпълнени на концерта тази вечер, ще бъде посветена на живеещите в Украйна руснаци, съобщи още той, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: УкрайнаЕмир Кустурица
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Уви.А кои в същност са украйнците? По-скоро поляци или по-скоро руснаци? А не са ли нещо като македонците, но с по-голяма и апетитна територия? Народ без език...
75
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Евала Руснаци , свършвайте по бързо със Украйна и почвайте Косово , върнете го на Сърбите
74
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименВ западна Европа от години си цари диктатура от американски тип. Хората не крият, че живеят доста по-зле от преди 15-20 години. Демокрацията е кьорфишек за наивни и гладни ***. Там не се говори за подобни глупости, а спекулативната дума е тероризъм и сигурност.
73
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе,Уви,на тоя свят има и мъже ,не са само мъжки пу*ки като нашите.
72
20
 
2
 
! Отговори
Уви. преди 10 години
Ба си падението. Русия над всички. Украинците нямат право да сънществуват. Емире, емире - какъв емир си ти - ти си на емира сапуна бе! И с една дума, днес ти и Антония Петрова ми застанахте на едно ниво в очите.
71
6
 
19
 
! Отговори
Редактора преди 10 години
Емир Кустурица не е сърбин а е бошняк/босненец. Роден е в Босна в град Сараево. Винаги е критикувал разпадането на Югославия, съществуването на държава Босна и Херцеговина и се представя по света като гражданин на Югославия.
70
5
 
1
 
! Отговори
Поляк преди 10 години
До Агниешка!Също мога да питам защо България не помогна на Полша когато Германците и Руснаците я минаваха като валяк? Полша пробва да помогне-не успя и се върна в своя двор!Ако не знаеш България в момента също "хукна с Турците" в НАТО!
69
1
 
21
 
! Отговори
Гнусно! Гнусно! преди 10 години
До ПолякПо-гнусен народ от вас едва ли има. Турците набиха на кол главата на вашия 18-годишен крал Владислав Ягело при Варна 1444 г. И сетне турчетата в столицата Бурса играха футбол с нея в прахоляка. А вие станахте съюзници с турците и постъпвахте в Османската армия като офицери да мачкате православното население на Балканите
68
0
 
13
 
! Отговори
Гнусно! Гнусно! преди 10 години
До ПолякПо-гнусен народ от вас едва ли има. Турците набиха на кол главата на вашия 18-годишен крал Владислав Ягело при Варна 1444 г. И сетне турчетата в столицата Бърса играха футбол с нея в прахоляка. А вие станахте съюзници с турците и постъпвахте в Османската армия като офицери да макате православното население на Балканите
67
1
 
20
 
! Отговори
Агниешка преди 10 години
До ПолякЯ виж ти! Истината боляла! Вие защо след като се бихте с турците при Варна и там те заклаха вашия крал Владислав Ягело и набучиха главата му на кол, защо хукнахте да се биете за руски земи, когато Русия беше слабо княжество? Превзехте Москва и я опожарихте.ТА ДУМАТА МИ Е защо не организирахте нови походи срещу турците да освободите България? А хукнахте да заграбвате руски земи? Пан Тадеуш, може ли отговорче? А сетне като си разменихте местата с руснаците, станахте съюзници с турците?
66
15
 
6
 
! Отговори
българин преди 10 години
Тоя пък чалгаджия що не си гледа песнитеАКО УКРАЙНА ВЪРВИ КЪМ ЮГОСЛАВИЯ РУСИЯ СЪЩО ВЪРВИ КЪМ НЕЯ
65
28
 
12
 
! Отговори
Поляк преди 10 години
Винаги съм харесвал неговата музика, но след това негово изказване май няма да го слушам повече!Просто ненавиждам изпрани руски мозъци! Нека ходи да пее на путин и там да си седи с Янокович във вилата му за 52мил.$ откраднати на украйнските данъкоплатци!
64
6
 
15
 
! Отговори
Avi преди 10 години
*** вси4ки който подкрепя украински ***,който не имал с тях работа,само те отварят си устата,продажни и подла нация,гледам ги в България, само терсят на4ин да прекарат някой,Внимавайте с тях.
63
1
 
19
 
! Отговори
Говедо! преди 10 години
До ШопЩом викаш Слава на Украйна!, тогава хайде вземай СерГея и заминавайте за Украйна двата Гея. Да се оправяте взаимно там в Украйна двата украински Гея живеещи все още в България. България не ви е бащиния на вас украинците!
62
4
 
6
 
! Отговори
до 84 преди 10 години
и балканската война пак са били пичове,нали???Просто и заблудено момче си ти,дето си *** пича ама България не те обича!
61
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сърбите винаги са били пичове. Нищо че наште *** пу.ки пуснаха НАТОвските самолети на хамбулгераджиите да ги сринат със земята.Пак са по-добре от нас, и най-вече - Г О Р Д И !
60
5
 
8
 
! Отговори
Shark преди 10 години
До Шоп. Хм, Хитлер казваш а? Ами като се замисля, какво е направил Хитлер - избивал е ***, евреи и др. ***, които сега са бич са обществото. В момента евреите въртят света, а ние им слугуваме. Хитлер много добре ги е усетил що за стока са. Грешката му е че е тръгнал срещу Русия, сащо както и Наполеон е сгрешил. Дано и други да не направят техните грешки.
59
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕМИР КОСТУРИЦА БОШНЯК ОТ МУСУЛМАНСКО СЕМЕСТВО ОТКАЗВА СЕ ОТ МИСУЛМАНСТВОТО И ПРИЕМА ПРАВОСЛАВНОТО ХРИСТИЯНСТВО НЕ ЖЕЛАЯ ВОИНА НИТО В УКРАИНА НИТО ДРУГАДЕ НО ЩЕ СТАНЕ ТОВА КОЕТО Е ПРОРОКУВАНО В ОТКРОВЕНИЕТО НА ИОАНА ХИЩНИЦИТЕ СА РЕШИЛИ ДА ВЛАДЕАТ ЦЕЛИЯ СВЯТ НО ДАЛИ Е БОЖИЯТА ВОЛЯ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ
58
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плевнелиев, ти не си български президент! Набий си го в кратуната куха - РУСКО-ТУРСКА ОСВОБОДИТЕЛНА ВОЙНА! Пише го дoри в Wikipedia. Ако в Германия отречеш Холкоста, те грози затвор, докато в България с лекота може да кажеш, че сме се "Освободили", ама от какво, няма значение.
57
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ХасмуПо скоро се е водила ФРЕНСКО българска война. Така сме им бръкнали в здравето на франсетата, че при подписването на договора в Ньой, френският министър-председател Жорж Клемансо иска да заличи България от картата на света, като раздаде земите й на съседските държави.