Ултиматум към Украйна? Пълни глупости!

Руският Черноморски флот опроверга появилата се информация
Обновена: 3 мар 2014 23:10 | 3 мар 2014 20:24,
415
Ултиматум към Украйна? Пълни глупости!
Снимка: Reuters

Щабът на руския Черноморски флот, базиран в Севастопол, нарече пълни глупости съобщенията на украински средства за масова информация за отправен ултиматум към украинските сили в Крим и за планиран щурм срещу тях, предаде ИТАР-ТАСС.

Още по темата
 Командващият флота вицеадмирал Александър Витко заяви: "Свикнали сме вече на ежедневните обвинения на украинските медии за провеждането на силови действия по отношение на нашите украински колеги. Ясно е кой стои зад това. Нищо ново след Югославия, Ирак и Сирия няма да могат да измислят тези кукловоди".

По-рано днес Интерфакс съобщи, че руският Черноморски флот е отправил към украинските сили в Крим ултиматум да се предадат до 5 часа сутринта във вторник, иначе ще започне щурм.

Руската агенция се позовава на източник от украинското министерство на отбраната.

Междувременно и.д. президент на Украйна Олександър Турчинов заяви, че руското военно присъствие в Крим нараства и призова Москва да прекрати  "агресията и пиратството", предаде Ройтерс.

Турчинов заяви, че положението е "сложно" в рускоезични области от Южна и Източна Украйна, но добави, че украинските власти държат положението под контрол.

Той заяви, че руският Черноморски флот е блокирал украински бойни кораби в заливите на Севастопол.
"Положението в Крим остава напрегнато, а руското военно присъствие расте. Призовавам държавното ръководство на Русия: спрете провокационните действия, агресията и пиратството. Това е престъпление и вие ще отговаряте за него", каза и.д. президент на Украйна.

Ден преди посещението на държавния секретар на САЩ Джон Кери Турчинов призова за външна помощ.

"От водещите страни в света очакваме не само морална подкрепа, а и истинска помощ", каза Турчинов.

По-късно беше съобщено, че руски военни са завзели тази вечер граничния пункт от украинската страна на фериботната линия, свързваща Крим с Русия и три камиона с руски войници влязоха с ферибот в Крим, предаде  Ройтерс, като цитира украински граничари.

Утре в Украйна ще започне работа мисия на Международния валутен фонд. Киев се надява да получи поне 15 милиарда долара заем от МВФ, за да избегне изпадане в неплатежоспособност.

 (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


415
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
46
 
! Отговори
тито преди 10 години
До Анонимен 17Защо не сме 9 милиона след като четвърт век сме надупени на американците?Много просто-от гейски двойки не се ражда поколение
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До крайно десен 28Швейцария е най-свързана с Русия :-)
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Адам СмитЧукни в goole-то treassure subмарине. Това са неща които се случват на тези които го правят. На България такова нещо не може да се случи.
24
3
 
41
 
! Отговори
Антисоросоид преди 10 години
До крайно десенТи изобщо в ред ли си?! За чий * Англия щеше да ни освободи от Османско владичество при положение, че тя е поддържала Осм. империя? И какво общо има това с пенсиите?
23
10
 
4
 
! Отговори
крайно десен преди 10 години
до 29.....Тогава няма да мрънкаш че си беден,мизерстващ и изчезващ а помни че си го заслужаваш....
22
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
EEY tupi balgari podkrepqte aneksirane na edna suverenna darjava ot edin bezskrupulen diktator no utre i ako vas vi aneksirat taka beznakazano da ne pla4ete zashtoto tova e domino i moje ve4e da se prilaga navsqkade po sveta ako ne bude sprqn
21
35
 
3
 
! Отговори
крайно десен преди 10 години
В Украйна ,като тук е пълно с Комунисти и Русофили,и те като нас ще погледнат на изток към Европа и ще си останат бедни,после същите тия Русофили и Комунисти ще кажат: Видите ли,зад тая беднотия и мизерия се крие САЩ,ЕС и Еврейте.....познат филм,вече съм го гледал
20
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Росен Плевнелиев ще спира танковете чрез страховития си авторитет.
19
2
 
34
 
! Отговори
ДО КРАЙНО ДЕСЕН преди 10 години
еми да си дават 1000 лева запада а пък аз пак ,ще съм за русия кви са ми на мен АНГЛИЧАНИТЕ И Американците никви . чупката
18
40
 
5
 
! Отговори
крайно десен преди 10 години
Всички държави свързани с Рюусия са бедни,примери искате ли че неса малко?
17
42
 
11
 
! Отговори
крайно десен преди 10 години
Ако ни бяха освободили Англичани,сега пенсионерите щаха да мрънкат че взимат само 1 000 лева пенсия,но ни освобиди Руснака и сега пенсионера се радва че взима 200 лева пенсия.....така ни научиха Руснаците,като се замисля така ни се пада,и без това народа ни е затъпял
16
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 13Ти в твоето семейство само твоя интерес ли си гледаш?? Хубаво е да си гледаш интереса но е добре да седиш с побратими на една маса: Русия, България, Сърбия, Украйна, Полша, Чехия, Словакия, Словения... всички са славяни...може и да греша с нещо..
15
3
 
9
 
! Отговори
))))) преди 10 години
Личи си че тук пишат високо интелигентни лица. Адам Смит е един от тях, коментара му е перфектен, той дори нарича умиращите хора "ПЛЪХОВЕ". Браво на подобен род лица !!! Опита от споделянето на подобни преживявания ще му подобри вкуса към всяка вещ.
14
3
 
7
 
! Отговори
Ники преди 10 години
До АнонименДа повярвахме,ти от къде си та не знаеш да пишеш на Български,срам и позор.
13
3
 
29
 
! Отговори
Антисоросоид преди 10 години
Отделът за Пропаганда и агитация работи с пълна сила! Само че този път става въпрос за САЩ.
12
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ukrayna mobilizirala 1 milion zapasnqci za zashtitata na ote4estvoto si ot ruskite piyandeta
11
50
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пита се България какво проивежда? Как се изхранва народът в какво състояние е.Кога ще се мисли за реферандум.Защо поткрепяме Русия за това че сме техни роби.Мразим всички наокло всичко знеем,като паднем в криза турците,***,помаците са виновни.Коага ще седнем ние сами да си решим нашият проблем или всички драскачи са платените драскачи че няма свестни хора в България.Засремете се ако не бяхме се надупили на СССР сега щяхме над 9 милиона сега колко сме питатели си след 20 години колко ще сме.
10
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
I nie povqrvahme na rusnaka ,piyandeta
9
7
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия в Киев се н*сират от страх и вече ги нападат всеки ден :DНека гаврата с майданските *** продължи, забавлявайте ни.
8
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
8, а няма ли да е по-добре да си гледаме собствения интерес, а не да сме "братя" на тоя и оня и всички да ни връткат, както си искат?