Украйна ще блокира решението за референдума

САЩ и Канада: Референдумът на Киев е незаконен
Обновена: 6 мар 2014 21:25 | 6 мар 2014 21:25, Анисия Иванова
198
Украйна ще блокира решението за референдума
Снимка БТА

Изпълняващият длъжността президент на Украйна Олександър Турчинов обяви, че блокира решението на парламента на Крим за произвеждане на референдум за присъединяване на автономната република към Русия, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС. В телевизионно обръщение Турчинов определи този ход като незаконен, фарс и престъпление, организирано от руската армия.

Украинският временен президент призова за свикване на предсрочни избори за парламент на Крим. Върховната рада на Украйна ще инициира съответните процедури за блокиране на решението на Върховния съвет на Крим и за неговото разпускане, обяви той.

Още по темата

Парламентът на Крим свика референдум за присъединяване на украинската автономна република към Русия на 16 март. На закрито заседание по-късно днес Върховният съвет на Крим прие резолюция за прекъсване на всички връзки с централната украинска власт в Киев, предаде ДПА. Кримският парламент си присвои правомощието да назначава и уволнява всички ръководители на изпълнителната власт в украинската автономна република -  досега прерогатив главно на украинското правителство. Той освен това реши кримските регионални министерства и агенции да отговарят само пред местните власти, но не и пред Киев.

Водачът на украинската партия УДАР Виталий Кличко определи днес като "огромна провокация" решението на парламента на Крим да поиска присъединяване на автономната република към Русия, предаде Франс прес.
"Това е огромна провокация срещу Украйна и е неконституционно", заяви бившият световен шампион по бокс пред журналисти в Дъблин, където участва в конгрес на Европейската народна партия (ЕНП) наред с бившия украински премиер Юлия Тимошенко. Украйна трябва да бъде независима държава. Това, което се случва във връзка с Крим, е провокация", добави кандидатът за украинския президентски пост, говорейки на малка демонстрация срещу руската намеса в украинската криза.

Съединените щати и Канада също определиха свикания референдум за присъединяване на украинската автономна република Крим към Русия за незаконен. Това допитване нарушава конституцията на Украйна. Съединените щати няма да признаят този референдум, заяви говорителката на Държавния департамент Дженифър Псаки, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Канада няма да признае този референдум. Той е организиран в условията на незаконна военна окупация от страна на Русия, заяви канадският премиер Стивън Харпър. Произвеждането на референдум за присъединяване на Крим към Русия ще бъде в нарушение на международното право, предупреди Обама, цитиран от Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
29
 
! Отговори
край преди 10 години
Е сега дано ви стане ясно колко англоговорящите ни обичат нас православните христяни пишешти на кирилица и говорещи славянски езици.
62
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чичо Сам какво иска да оправи тези хора да живеят по добре ли нас ни управиха сега и тия ли хора ще оправят
61
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кога мечката ще заиграеее и в нашата пропаднала държава
60
2
 
25
 
! Отговори
Истината преди 10 години
И да го мислите и да не го мислите, Хамерика и западните запартъци им е изпята песни4ката.....настървени са сега за нови територии онеже опоскаха целия свят....целя свят изпиха тия кърлжи, то не беше газ, петрол , злато , диаманди...сега се то4ат на Русия заради природните залежи, но няма да им се отвори парашута, понеже е ве4е пробит. Не забравяйте какво каза и баба Ванга, Бог да я прости: когато влезе в бялата къща 4ерният 4овек и Америка ке потъне...хахаха...и то4но така става,пътници са ве4е
59
3
 
33
 
! Отговори
! преди 10 години
Интересно е защо демократичните страни(САЩ и ЕС) против провеждането на референдум?Та нали това е демокрация?Косово получи независимост,Шотландия ще си проведат референдум и т.н. Това са демократичните интрументи които в един случай могат да се използват а в друг не!!!Убеден съм,че тук няма двойни стандарти!А как Тимошенко която се оказа виновна и доста поограби Украйна се полза с такова доверие от ЕС,въперки че знаят какво преставлява тя?А за затворничка,много добре изглежда...западни циркове
58
3
 
38
 
! Отговори
Анти ЕС преди 10 години
Aбе *** западни бургери, не референдума, а властта в Киев е незаконна!
57
3
 
37
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
"САЩ и Канада: Референдумът на Киев е незаконен"Че КОЙ ги ПИТА?!?!
56
1
 
49
 
! Отговори
Харалампи преди 10 години
Стига бе! Нали е демокрация? А референдум значи допитване до народа. Как така гласът на народа ще е незаконен? Явно интересите на Запада са по-важни от демокрацията...
55
2
 
42
 
! Отговори
varg преди 10 години
Всички славянски народи се надигат.Става страшно.Краят на Новият Световен Ред настъпи.
54
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така е. Тоя път чичко Сам преигра, ама то стана от простотия, иначе си е само обикновен мошенник.И сега ще го яде неокастрен... Може да отнесе и някой сибирски ***.Но той е герой и ще разказва после на негъчерните дечица какъв е герой героичен!Те пък ще му верват, а после ще се замерят с пасти, ще падат по очите си и така в смях и закачки ще порастнат. Накрая ще спасяват президента, тоя нещастен човечец, дето все някой трябва да го спасява...
53
0
 
1
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До Ахмед Хич,ама хич няма да влезе.
52
12
 
4
 
! Отговори
Ястреб ® преди 10 години
Темата е Украйна, комплексираните бантустанци се захФанали с турците. А бе вие изобщо имате ли намерение да станете хора като хора и народ като народ нявга в обозримото бъдеще!?
51
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде е Украина къде е Турция?То и Турция скоро ще бъде само до Константинопол.Нататък ще е Автономна република Кюрдистан.
50
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А кой е президент по закон?
49
0
 
4
 
! Отговори
До 61 ахмед преди 10 години
Нищо не пречи това да стане, да така е! Само дето при такъв акт последните, след1789 , години -цялото цивилизационно развитие отива по дяволите! И всички се връщаме в ренесанса или малко преди него!
48
1
 
45
 
! Отговори
varg преди 10 години
Канада пък къде се бутат бе да си играят там хокея и да си секат дървесина.Тази импотентна страна само с това е известна.
47
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турчинов е голям *** - мисли си че има власт над Крим...хахаха
46
3
 
41
 
! Отговори
Попа с картечницата преди 10 години
Това е божията повеля - КРИМ е РУСКИ
45
0
 
8
 
! Отговори
До58 Ахмед преди 10 години
Това да си мюсюлманин не те прави турчин! А това ,че 300 години след масовото по мохамеданчване хората и по-точно техните наследници вече наистина са мохамедани това е факт, а при мохамеданите арабските имена са задължителни на практика! Както и сега много *** казват, че са турци и говорят турски за по-добър социален статус! Тук има татари да , но турци като ДНК няма! Християнин или мюсюлманин, когато си грамотен не е проблем! Но да убиваш с камъни в 21век!?!?
44
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пише руснаците да се оправят и с двете- и с преврата и с агентите