НАТО застава зад Украйна

Меркел и Ердоган смятат референдума за "незаконен"
Обновена: 9 мар 2014 21:30 | 9 мар 2014 18:02, Александър Попов
653
НАТО застава зад Украйна

НАТО е на страната на Украйна и настоява Русия да изпълни международните си ангажименти, заяви генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен в интервю, което ще бъде публикувано утре в германския вестник "Билд".

"Когато се срещнах с премиера Яценюк в четвъртък, аз го поздравих за ангажимента му към мирно решение. Уверих го, че НАТО е на страната на Украйна, казва Расмусен за "Билд", цитиран от Франс прес.

Още по темата
"Очакваме Русия да изпълни международните си ангажименти, да изтегли войските си и да не се меси в други райони на Украйна. На картата на Европа през 21 век никой не бива да се опитва да чертае нови граници", добавя генералният секретар на НАТО.

Подкрепа за Украйна бе обявена от Германия и Турция.

Германският канцлер Ангела Меркел и турският премиер Реджеп Тайип Ердоган са се съгласили в телефонен разговор днес, че суверенитетът, териториалната цялост и политическото единство на Украйна трябва да бъде защитено на всяка цена, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Меркел и Ердоган са на мнение, че рискът от конфронтация в Крим трябва да бъде премахнат и че планираният за 16 март референдум за присъединяване на Крим към Русия е "изключително съмнителен" и "незаконен", съобщава Ройтерс, като цитира прессъобщение на германското правителство.

Двамата са подчертали важността от изпълнение на международните задължения за преодоляване на кризата и са
посочили, че усилията за формиране на "международна контактна група" и на комисия, която да разследва инцидентите с насилие от последните седмици, са важни.

Ердоган е казал, че Турция е готова да помогне за международна контактна група, тъй като има близки отношения с
Украйна и Русия, както и специални отношения и контакти с кримските татари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


653
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
28
 
2
 
! Отговори
УМЕН ГУЩЕР преди 10 години
Затова РУСите и ЗАПАДняците ще са подвласти на Кали и тя ще пие кръвта на милионите жертви,защото РУСите се ПОДдадоха на черните сили поради своята ГОРДеливост и ще влязат в капана на Ширхама
8
5
 
52
 
! Отговори
Джонката преди 10 години
само КОСОВО може ???--гадни мазни хипократи Очакваме Русия да изпълни международните си ангажименти, да изтегли войските си и да не се меси в други райони на Украйна. На картата на Европа през 21 век никой не бива да се опитва да чертае нови граници", добавя генералният секретар на НАТО.
7
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАТО настоява... това не е новина.
6
25
 
1
 
! Отговори
УМЕН ГУЩЕР преди 10 години
Сега Луна в Козирог се очаква мощна конфронтация на Арианите тоест транцендеталното се е изчерпило и ще навлезе в нова Епоха в която е подвластна на МахаМайа и затови истината е ЧИСТинна
5
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путлерастите се фанаха за палците,галиба....
4
39
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А дребното човече злобно започна да тропа с крачета.
3
42
 
14
 
! Отговори
СЛАВА УКРАЇНІ ! преди 10 години
О Ч А К В А Н О ! Браво!Кафяво-червените *** да почват с храчките,сега!
2
26
 
3
 
! Отговори
УМЕН ГУЩЕР преди 10 години
Отровен съм! Внимавайте!
1
25
 
2
 
! Отговори
УМЕН ГУЩЕР преди 10 години
Например думите ми са отровни и проникват дълбоко в съзнанието на първосигналния индивид който започне да спори с мен и за няколко часа лека амнезия от острата истина, е на моя страна и започва да повтаря думите ми!