САЩ изпращат изтребители в Полша

Самолетите ще пристигнат по искане на Варшава
10 мар 2014 08:50, Елка Василева
360
САЩ изпращат изтребители в Полша
Снимка: архив, Reuters

САЩ ще изпратят тази седмица в Полша 12 изтребителя F-16, съобщи полското министерство на отбраната. Американският министър на отбраната Чък Хейгъл и полският му колега Томаш Шемоняк са се разбрали в телефонен разговор до четвъртък в Полша да пристигне американска военновъздушна част, съставена от 12 изтребителя F-16, един транспортен самолет и 300 войници, предаде Франс прес.

Още по темата

Самолетите пристигат по искане на Варшава и ще участват в общи военни маневри с полската армия в обстановка на изострено политическо напрежение в съседна Украйна.

Миналата седмица САЩ изпратиха в Литва четири самолета F-15 в помощ на въздушното наблюдение над Балтийския регион, както и в отговор на руската агресия в Украйна и засилването на руската военна активност в Калининград - руски анклав, разположен между Литва и Полша, припомня АФП.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
19
 
3
 
! Отговори
dragko преди 10 години
Ако Русия бе толкова силна,колкото са ни учили,никога нямаше да се стигне до тук!През времето на студената война САЩ дръпнаха много напред във въоръжаването!/друг е въпросът с подмолната им политика/.В момента САЩ и НАТО просто са пред вратата на "великата" РУСИЯ-грабена и разкъсана от свои и чужди!Лошото е че много държави могат да бъдат въвлечени във военен конфликт и то пак далече от границите на световния агресор/САЩ/.Така че да изгубиш Украина,а да воюваш за Крим си е чисто самоунищожение.
201
3
 
21
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Ф-16 са летящи кошници, мишени за руските зенитни ракети.Сирийците свалиха турски Ф-16 с ракета С-125 произведена в СССР през 1976 г, а срещу съвременните С- 300 и С-400 тия кошници Ф-16 нямат никакъв шанс.
200
3
 
19
 
! Отговори
Anonim преди 10 години
Римската империя е съществувала в древността, а и по бившите и територии не живеят толкова много италиянци. Докато над 58% е руското население в Крим и 1954г. не е от древността.
199
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен - 239Преди да започнеш да пишеш се поинтересувай поне малко от историята. Има Уикипедия, има и други източници. А Американците чий го дирят по целия свят. Където стъпиха, всички държави съсипаха.
198
4
 
11
 
! Отговори
Anonim преди 10 години
Моля не забравяйте,че Крим е бил руски.През 1783 г. целият Крим е анексиран от Руската империя.През 1921 г. е създадена Кримска автономна република в състава на РСФСР.А по съветско време - 1954г.Хрущов го даде на Украйна в името на "дружбата между народите". При разпада на СССР пияндето Елцин не помисли за определянето на границите между новите независими републики.Освен това имаше постигнато съгласия Крим да е автономна република в състава на Украйна,а уличните министри нарушиха тази договорка
197
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе да не вземе Путин да изпрати изтребители в Куба,ей така на учение че тогава ще стане интересно. А иначе Полша и тяхната е малко ,,Барабар Петко с мъжете'' Хитлер ги сгази за нула време а те глупаците пращали кавалерия срещу танковете. Убитаци.
196
14
 
9
 
! Отговори
РАД преди 10 години
Като гледам как "аргументите" са в стил "за" и "против" американците и братушките си мисля,че още много време ще мине преди нашето общество да започне да мисли трезво.Не оправдавам американската агресия, когато я е имало и я има по света, но я да питам: ТОВА,ЧЕ САщ СА ПОСТЪПИЛИ ГРЕШНО НЯКОГА , НЯКЪДЕ, ОПРАВДАВА ЛИ ВОЕННА АГРЕСИЯ В КРИМ ОТ РУСКА СТРАНА ???Забележете:Руски части, уж местно опълчение,помогнаха на местен олигарх да завземе парламента в Крим и да прави референдум под окупация!
195
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Питали радио "Ереван" дали ще има Трета световна война. Радио "Ереван" отговорило: Световна война - не. Но такава борба за мир ще настане, че камък върху камък няма да остане ...
194
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С една дума смърт на американския окупатор
193
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
като останат дрони и скайнетбб на кой ще продава бели автообилни гумиама той умен нали ял фили с лютеницакупил двигателно масло и ще им продава на 10х ценати
192
4
 
40
 
! Отговори
до 239 преди 10 години
Американците НАПАДНАХА тези страни като за целта подкупиха или заплашиха голяма част страните членки на ООН затова имаше санкция на ООН за всяко едно от тези НАПАДЕНИЯ.Защото когато бомбандираш или влезеш със войска във напълно независима страна и то на хиляди километри от теб това си е НАПАДЕНИЕ. А що се отнася до руската пропаганда аз лично нито гледам руски телевизии нито чета руски сайтове. Просто ми харесва това че те винаги в прав текст казват на хамериката да си гледат тяхната работа.
191
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 123 Американците не са нарушавали международното право. Ти си нямаш и представа какво е международно право, затова се връзваш на глупостите на руската пропаганда. Американските намеси в Югославия, Ирак и Афганистан бяха със санкция на ООН и след дълги консултации и при доказана неоходимост. Не са отишли да си отхапят парче от съседна страна, каквото правят руснаците и то без всякакво поне малко логично оправдание.
190
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 10 години
ГРЕШКА-не до 236,а до 230!
189
6
 
32
 
! Отговори
123 преди 10 години
До Анонимен 236А защо американците имат право да нарушават международното право!?
188
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тука номера е който превари негова ще е Украйна майна!За сега Русия но скоро и Америка ще претиндира...В Русия съм.
187
2
 
21
 
! Отговори
e преди 10 години
Това в "11-ти септември " не бе случайно,ното "Пробив в сигурността" ! Просто бе една високотехнологична разработка на ционистки клубове за да се нарочи арабския свят.
186
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сащ изпращат изтребители в москва Това е новина! С друго не ни занимавайте
185
8
 
7
 
! Отговори
А така преди 10 години
До АнонименОбаче американците имат право
184
1
 
18
 
! Отговори
e преди 10 години
Америка също разбра защо се случи "11-ти септември 2001г.".Още и дългоухия ционист Натаняху е в немилост,както и ТерористN1- Тамир Пърдо-настоящия директор на МОСАД,които всъщност е и хазартен Бос-буквално.Така и отрепките от "Римски клубове" и още масонски сатанински свърталища.Също и мерзавеца Франциск и Вртоломей,които се спотайват,като "Пръднал заек в люцерна".
183
40
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руснаците нямат никакво право да нарушават международното право. Точка.