Премиерът на Малайзия зове за търпение за изчезналия самолет

Япония праща 4 самолета да помагат за издирването
12 мар 2014 07:33,
10
Премиерът на Малайзия зове за търпение за изчезналия самолет
Снимка: БТА

Премиерът на Малайзия Наджиб Разак призова днес за спокойствие и търпение в издирването на изчезналия самолет на "Малейжа еърлайнс" с 239 души на борда, предаде ДПА.

Той призова малайзийците да подкрепят правителството и да се молят за някаква информация, която да доведе до скорошно откриване на самолета.

Още по темата
Междувременно стана ясно, че японското правителство ще изпрати за участие в издирването на изчезналия "Боинг"-777-200 на компанията "Малейжа еърланйнс" два военнотранспортни самолета Ц-130 и два самолета за борба с подводници П-3Ц, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на японското министерство на отбраната.

Решението за изпращането на самолетите е взето днес от министъра на отбраната на Япония Ицунори Онодера, като се съобщава, че самолетите могат да излетят към района на издирване още днес.

Вчера генералният секретар на японския кабинет Исихиде Суга съобщи, че молба за такава помощ е постъпила от правителството на Малайзия, отбелязва ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Китайските военновъздушни сили ще добавят още два самолета в издирването на изчезналия пътнически самолет на "Малейжа еърлайнс", съобщи днес председателят на Гражданска въздухоплавателна администрация на Китай Ли Цзясян, цитиран от Ройтерс.

Ли допълни, че дейностите по издирване и спасяване ще се разширят, като обхванат и райони на сушата.

Виетнам ограничава дейностите в своите териториални води за издирване на изчезналия самолет, съобщи виетнамски заместник транспортен министър, също цитиран от Ройтерс. Той каза, че е поискал информация от малайзийските власти във връзка със съобщенията, че самолетът е променил курса си след последния известен контакт с него в събота, но все още не е получил отговор. По-рано командващият малайзийските военновъздушни сили отрече да е правил изказвания, че малайзийските военни са засекли самолета за последно на запад от неговия курс над Малакския проток, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
според мен трябва хубаво да огледат островите може някой от пасажерите да се е спасил там
9
0
 
0
 
! Отговори
Strict преди 10 години
Гледайте как НЛО отвлича самолет на ww.vbox7/play:23caf013
8
0
 
1
 
! Отговори
Пентагона преди 10 години
Тестовете на лазерното ни оръжие минаха успешно, от самолета няма и следа.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Един наш специалист каза по телевизията, че това пространство, в което е изчезнал самолетът, е една голяма информационна дупка. Той вижда пропуск в наземните съоръжения и контрол. Ако имаше координация между отделните държави, все нещо щеше да бъде засечено. Сега отричат, че има данни за смяна на курса. Кое е вярно? А разузнавателните сателити не са ли минали по това време? От цялата история едно е сигурно: пътниците не са оцелели, иначе все някой щеше да се обади на близките си.
6
0
 
0
 
! Отговори
покер-играч преди 10 години
До Бай БОтюИ вътре играят белот нале :)
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Машината е била свалена от ракета (макар и по грешка). Сега тече операция "потупване на нещата" докато виновните страни се координират за една обща "версия". Нямаше да е за първи път в историята на авиацията. След това ще анонсират триумфално, че са открили самолета. Бъдете сигурни обаче, че никой няма да бъде допуснат близо до отломките.
4
1
 
0
 
! Отговори
Бай БОтю преди 10 години
Самолета е на дъното на океана не разбит а цял .
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Малайзийската рибар в нощта на изчезване на самолета видял в небето светло петно Според рибар азид Ибрахим, той научил, за историята на вчера . И той казал на полицията, че е видял онази нощ мигаща точка в небето. Рибаря е сигурен, че са били в е една и съща равнина. Въпреки, че тази информация е малко вероятно да помогне на търсенето и не е известно какви светлини е видял малайзийски рибар.
2
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 1Ако прочетеш информационните агенции ще разбереш, че е свален от пияната руска ***.
1
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Накрая ще се окаже ,че американосите са пробвали някое ново оръжие и по погрешка или умишлено са го свалили някъде. Само тогава ще има обяснение за мистичното изчезване на самолета.