САЩ застават твърдо зад Украйна

Обама предупреди Путин, че може би ще трябва да плати за действията си
Обновена: 13 мар 2014 11:19 | 13 мар 2014 08:51, Елка Василева
330
САЩ застават твърдо зад Украйна
Арсений Яценюк и Барак Обама. Снимка: БТА

Президентът на САЩ Барак Обама за пореден път предупреди руския си колега Владимир Путин, че ако не се откаже от анексиране на Крим, ще трябва да плати за своите действия, предадоха световните агенции.

Посрещайки украинския премиер Арсений Яценюк в Белия дом, Обама за пореден път заяви, че интервенцията на Москва в Крим нарушава международното право и че Вашингтон държи на териториалната цялост на Украйна, посочва Франс прес.

САЩ и други страни ще бъдат принудени да направят така, че Русия да трябва да плати за своите действия, каза Обама, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Припомняйки, че САЩ няма да признаят резултатите от референдума в Крим, американският президент изрази надежда, че подетите дипломатически усилия ще помогнат да се избегне насроченото за неделя допитване за присъединяването на Крим към Русия.

Още по темата
Обама разговаря с Яценюк в Овалния кабинет и каза в негово присъствие пред репортерите, че САЩ ще продължават да подкрепят Украйна, отбелязва Ройтерс.

Украинският премиер заяви от своя страна, че Украйна никога няма да се предаде, че тя е и ще бъде част от западния свят, посочва Асошиейтед прес.

Яценюк каза също така, че политическият раздел от споразумението за асоцииране на Украйна с ЕС ще бъде подписано следващата седмица, съобщи Франс прес. "Убеден съм, че следващата седмица Украйна ще подпише политическия раздел от споразумението за асоцииране и ще премине през важен и твърд етап в плана за интегриране на Украйна към Европейския съюз", заяви Яценюк.

Междувременно комисия в американския Сенат прие законопроект, предвиждащ въвеждане на строги санкции срещу Русия и предоставяне на икономическа помощ на Украйна под формата на кредитни гаранции в размер на 1 милиард долара.

В документа се осъжда "неоправданата военна интервенция" на Русия в Крим. Законопроектът позволява на американското правителство да предприеме икономически мерки срещу руски и украински чиновници, замесени в корупция и нарушаване на правата на човека в Украйна, както и срещу лица, отговорни за нарушаване на суверенитета и териториалната цялост на републиката. Това предполага забрана на влизането им в САЩ и замразяване на американските им сметки, отбелязва ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

"Президентът /Владимир/ Путин си направи грешна сметка, играейки на руска рулетка с международната общност, но ние отказваме да си затваряме очите и никога няма да приемем това нарушение на международното право", заяви председателят на комисията Робърт Менендес, цитиран от Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
1
 
20
 
! Отговори
Филибето преди 10 години
През първата световна война загинаха 5мил.,праз втората над 50мил.,а понеже хората не си взха поука от тях ще има и трета,която ще вземе над 500мил.жертви.Дано блгарските политици са си взели поука от историята.Нека си спомним за заветите на Дънов,Ванга и Слава Севрюкова,да не заставаме срещу Русия.Нека се помолим за мир по света и събитията които те са предрекли да ни се разминат.Нека ако не можем да помагаме на Русия,то поне да не и вредим.
131
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Speak softly and carry a big stick, you will go far.
130
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 9090-ти гУмньо, ако си мислиш, че тая, мечтана от теб война, ще е на територията на Русия, просто си мно-о-о-о-о-о-о-о-о-о-о-о-го назад с материята. Най-малкото, ще пострадаме ние с теб, за жалост и ние с теб, тъпия, късоглед и злобен ***-алкохолик.
129
0
 
5
 
! Отговори
щирлиц преди 10 години
До УМЕН ГУЩЕРПризнавам,не съм съгласен със твоето мнение,за Украйна и пр.,но отговорът ти ме разсмя от сърце!!!Благодаря!
128
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Нещо ми липсва Сидни от Австралия....Умния Гущер дали не го е виждал?"Не. Той кара много бърже Кадилак нам къф си...със скоростта на светлината и съответно нищо се не види... Сал не знам дал вече е прекопал градината, че с туй каране на Кадилаци и яхти да не остай хайванчетата гладни....
127
1
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Нова порция милиони левове раздаде на фондация Америка за България. По неясни критерии неправителствената организация отпусна крупни суми на сдружения на едни от най-видните български протестъри, които от май миналата година искат оставката на правителството на Пламен Орешарски.Парите в област Гражданско общество и демократични институции Близо 5 млн. лева потънаха в няколко издания свързани с кръга "Капитал", а 1 200 000 лева се вляха в електронно издание назад в красацията за посещения. 41 милиона лева миналата година са раздадени на такива фондации, наричат ги юридически фирми с нестопа
126
1
 
17
 
! Отговори
Цецо преди 10 години
САЩ застават ТВРЪРДО ЗАД Украйна! :)Това заглавие ми говори че нищо добро не ги чака тези украинци от тук на татък:)Притеснително декларираното от Обама "Твърдо" заставане и то в "зад"на позиция!Аман от гърбове, твърдо застанали отзад.Друго си е да застане някой отпред! Да отнесе боя и събере гилзите... ама така подкрепа вече не се правело :) :) :)
125
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
..."под формата на кредитни гаранции..." Хахаха Украйна върви след нас, но ще ни изпревари, че поне имат ресурси, но ще задлъжнеят на Юдейските фамилии отвъд океана!Кредитче сега за Кличко и Ко кредитче за Чценюк и Ко и так далее дкато народа пак на Майдана ;)
124
0
 
4
 
! Отговори
щирлиц преди 10 години
Нещо ми липсва Сидни от Австралия....Умния Гущер дали не го е виждал?
123
3
 
1
 
! Отговори
Рефер енд дум преди 10 години
За референдума в Крим може би трябваше да бъдат поканени наблюдатели от ЕС,САЩ,Украйна и др.страни,за да е всичко сигурно.Ама не питат.
122
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Русия управлението се отнася спрямо обикновенния руснак, както едно време помешчиците (т.е. обикновенния гражданин за тях не значи нищо). САЩ пък от своя страна води съвременни колониални войни по цял свят. Света няма да сбърка, ако започне да удря с ядрено оръжие по Кремъл и Белия дом, докато се достигне до центъра на Земята.Русия и САЩ си имат своите империалистически политики и ги провеждат, докато света си бърка по дупките и нехае, че къщата на съседа му гори.
121
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Застанали твърдо зад Украина...Да внимава много Украина, защото явно ще я изненадат.Чака ги голямото ограбване, както нас ни ограбват постоянно
120
1
 
17
 
! Отговори
Защобе преди 10 години
КОСОВО МОЖЕ А КРИМ НЕ МОЖЕ?
119
0
 
7
 
! Отговори
Марси Райc преди 10 години
Казах достатъчно г-н Гущер, можете да минете преза американското посолството да си вземете хонорара в долари (зелени гущери)
118
1
 
7
 
! Отговори
АСАН ГЕНОВ преди 10 години
И на мен ми плаща добре Марси Райс , да драскам по руски паметници . Гущера е мой човек , аз го уредих като платен писач на доларов надник .
117
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Референдума показва волята на хората. Как ще припомня Обама, че няма да признае референдума в Крим? Това е равносилно да отречеш демокрацията, а нали се имат за най-големи демократи. Та и открити заплахи отправя. Ама Украйна е богата страна, трябва им. Те и нашите управници не искат референдуми, защото народът не ги иска и всичко ще лъсне.
116
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В документа се осъжда "неоправданата военна интервенция" на Русия в Крим. Американската лъжа. Това е истерия от САЩ. САЩ финансират всички терористи, фашисти във света. А Русия преча.
115
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
интервенцията на Москва в Крим нарушава международното право и Вашингтон държи на териториалната цялост на Украйна . 1. Очевидно Вашингтон не усеща, какво е интервенция, защото на Вашингтон никой не е правил интервенция (само те в други държави) . 2. А Вашингтон не наруши ли международното право над Югославия и хич не държеше на териториалната цялост на Югославия, та откъсна от нея една област (дори не автономия), направи и наложи на Европа една криминална псевдодържава.
114
0
 
11
 
! Отговори
хахаха преди 10 години
До Василев-е да прав си ..при толкоз много *** *** защо да си цапат ръцете--печатат зелини гущери ,плащат на *** и те им вършат работата--понамиридваш ми на соросоидче--я си призтай...а това че американците съм им отзад,то се знае--те винаги са отзад на тези който подкрепят--на задна п рашка..демек!!!!!!
113
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За заплахи от типа ще плати навсякъде по света има съд и присъда, дори затвор! Как може официално да се отправя такава заплаха. Какво значи това? Какво заплащане се предвижда! Както на някои президенти на САЩ ли? Къде гледат международните правни институции? Нечувано! В прав текст такива заплахи! И как след това да се вярва в САЩ! Освен ако журналистите не преиначават, защото е невъзможно такова нещо да каже претендиращ за демократ държавен глава на велика държава от първата четвърт на 21-ви век.