EС може да разположи наблюдатели в Украйна

Европейският съвет одобри мярката, ако няма представители на ОССЕ
10
EС може да разположи наблюдатели в Украйна
Председателят на ЕК Жозе Барозу. Снимка: Ройтерс

Европейският съюз ще разположи наблюдатели в Украйна, ако до дни не бъде постигнато споразумение за изпращане на представители на ОССЕ. Това се посочва в решенията на Европейския съвет по отношение на Украйна, приети рано тази сутрин.

ЕС подкрепя народа на Украйна и правото му да избира сам своето бъдеще, пише в документа. Допълва се, че ЕС е готов да подпише икономическата част от споразумението за асоцииране с Киев, но не се посочва срок за това. Предвижда се първата среща по политическия диалог с Киев да бъде през април, след като днес бъде подписана политическата част от споразумението за асоцииране на ЕС с Украйна.

Още по темата
Украинското правителство трябва бързо да започне амбициозна програма за структурни реформи, включително борба с корупцията и мерки за повишаване на прозрачността на всички фискални операции, пише в заключенията. Европейският съвет решително осъжда незаконното анексиране на Крим и Севастопол от Руската федерация, и няма да го признае.

Европейският съвет отправя искане към ЕК да направи оценка на правните последици от присъединяването на Крим и да предложи икономически, търговски и финансови ограничения по отношение на Крим, които да бъдат въведени в кратки срокове.

ЕС разширява наказателния списък срещу руски граждани и подкрепя преустановяването на преговорите за присъединяване на Русия към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, както и към Международната агенция по енергетика.

Европейският съвет настоява да бъде постигнато споразумение за мисия на ОССЕ в Украйна възможно най-скоро, а ако в следващите дни това не стане, ще бъде разположена мисия на ЕС. Европейският съвет заявява, че всякакви по-нататъшни действия на Руската федерация за дестабилизиране на положението в Украйна ще доведат до допълнителни и мащабни последици за отношенията между Европейския съюз и Русия в широк спектър от икономически области. Европейският съвет отправя искане към ЕК и държавите от ЕС да подготвят евентуални целенасочени мерки.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
хахаха преди 10 години
ще пукна от смях
8
1
 
1
 
! Отговори
licemeri преди 10 години
OT Bilgariya li si nay dobre se samozapali prosto bilgarite nemojem da rabotim sis cesten trud prosto ne ti davat vizmojnost ako si bilgarka-prostitutka bilgarin mafiot sutrinyor treva. evropa ni izpolzva kakto si iska
7
1
 
1
 
! Отговори
licemeri преди 10 години
Evropa Evropa e edna lijliva stara baba samo smucat krivta na malkite dirjavi kato nasata az momenta sim v Hollandia vsicki dokumenti sim uredil hodim na ayzenburata ne ni davat rabota na bilgarite kato cuyat ce sme ot balgaria direkno ni vristat golemi natsisti sa. kide neli sim hodil iz evropa navsyakide e sissto an nasite upravnici pravyat *** na evropa kakif jalik narot sme evropa ni nakara da ne proizvejdame nisto i rabota ne ni davat napravo sme zaginali
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На снимката - Барозу се е усетил че сам си го е натъкнал :)
5
1
 
3
 
! Отговори
А после? преди 10 години
"ЕС подкрепя народа на Украйна и правото му да избира сам своето бъдеще, пише в документа."документа ще се сетят ли да го погледнат след изборите?
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
През последните няколко седмици Барозу и Ромпой винаги се изказваха заедно!Толкова са безлични! Като плямпяха в един глас явно си мислеха, че са по-значими!!!
3
1
 
5
 
! Отговори
Друг наблюдаващ преди 10 години
Думата "наблюдател" произлиза от "наблюдавам".Съмнявам се че европейските "наблюдатели" гледат по-далече от собственния си г*з, нито виждат, пък камо ли да "наблюдават".Там са заради медиите и да потвърдят в пресата "правотата" на ЕС и всички други организации ориентирани против Русия.Какво същите тези "наблюдаваха" когато се извърши преврат в Киев ?Или може би гледаха "новините" и изказванията в youtube, facebook и twitter за да видят истината и да я представят на света.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хазароюдеиският клоун бароузу
1
2
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Барозу,първо да разположи...наблюдатели около Банкя,че Боко както е ядосан...сега, ако го...изтърват,може да взриви...парламента на някоя...държава.