Тимошенко готова да "грабне автомата" срещу Русия и Путин

Изтече телефонен разговор на бившия украински премиер
Обновена: 25 мар 2014 14:12 | 25 мар 2014 10:41, Елка Василева
429
Тимошенко готова да "грабне автомата" срещу Русия и Путин
Юлия Тимошенко. Снимка: Reuters

В интернет изтече аудиозапис на телефонен разговор между бившия премиер на Украйна Юлия Тимошенко и бившия заместник секретар на Съвета по национална сигурност на Украйна Нестор Шуфрич за действията на Русия в Крим, в който Тимошенко използва обидни думи за руснаците и обещава да използва всичките си връзки, така че от Русия да не остане дори „изгорено поле“, пише РИА Новости.

„Аз самата съм готова да взема сега автомата и да тръгна да стрелям...“, казва Тимошенко, след като събеседникът й споменава ситуацията в Крим.

В разговора двамата обсъждат ситуацията в Крим, който е под контрола на руските военни, пише NEWSru.

“Това преминава всички граници. Трябва да грабваме оръжие и да тръгнем да убиваме тези проклети руснаци заедно с техния ръководител. Съжалявам, че не мога да бъда сега там – те да ми взимат Крим“, казва Тишенко на своя събеседник.

В отговор Шуфрич казва, че дори участието на Тимошенко в евентуално спасяване на Крим едва ли би спасило ситуацията. „Макар че, ти знаеш, ние нямахме силов потенциал“, признава Шуфрич. На това Тимошенко възразява: „Щях да намеря как да убия тези руснаци“. „Надявам се, че ще вдигна целия свят, възможно най-скоро, така че от Русия да не остане дори изгорено поле“, казва Тимошенко.

Скоро след изтичането на разговора Тимошенко потвърди в Twitter, че такъв разговор се е провел. „Такъв разговор се проведе, но за осемте милиона руснаци в Украйна е монтаж. Всъщност казах, че руснаците в Украйна са украинци“, пише Тимошенко.

Най-вероятно става дума за момента, в който Шуфрич пита за съдбата на осемте милиона руснаци в Украйна, на което Тимошенко отговаря: „Те трябва да бъдат разстреляни с атомно оръжие“.

Юлия Тимошенко реши преди дни да се кандидатира за президент на Украйна, макар че преди това отричаше слуховете за издигане на кандидатурата й. Бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко беше осъдена през 2011 г. на 7 години затвор за превишаване на правомощията при подписването на газовите договори с Русия през 2009 г. На 22 февруари 2014 г. тя беше освободена от затвора, след като парламентът на Украйна направи промени в наказателния кодекс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


429
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БАБА ЯГА НА МЛАДИ ГОДИНИ
2
2
 
61
 
! Отговори
макето преди 10 години
тая е по люта от македонка хи хи хи абе нема ли си маж да я усмири мако
1
3
 
8
 
! Отговори
bg преди 10 години
skoro mejduzvezdni voini remake ;)