Рейтингът на Путин удари нов връх – 82,3%

Одобрението за дейността му нараства втори пореден месец
27 мар 2014 10:16, Елка Василева
173
Рейтингът на Путин удари нов връх – 82,3%
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Рейтингът на президента на Русия Владимир Путин достигна нов връх в края на март – 82,3%. Това сочат данните от проучване, проведено от ВЦИОМ, съобщи ИТАР-ТАСС.

Според социолозите толкова високото ниво на одобрение на работата на президента Путин се дължи на първо място на влизането на Крим в състава на Русия и тежката ситуация в Украйна /тези събития са посочени като главните за изминалата седмица от 71% от анкетираните/.

Още по темата

Одобрението на дейността на президента на Русия продължава да нараства втори пореден месец. През последната седмица според данните на ВЦИОМ рейтингът на Путин е скочил от 75,7% на 82,3%, а от началото на година – с една четвърт /от 60,6% през януари на 74,4% през март/. Така рейтингът се приближи съществено до този от преди шест години / 82,9% през февруари 2008 г./.

Според проучване на Фонд „Обществено мнение“ /ФОМ/ пък, ако изборите са президент са тази неделя, за Владимир Путин биха гласували 64% от руснаците.

Според експертите тези данни показват, че на реални избори в най-скоро време Путин би бил подкрепен от 84% - 85% от избирателите.

Путин постига показателите за рейтинг, каквито имаше при избора му за втори мандат през 2004 г. Тоест десет години по-късно Путин се връща към максимума на електоралната си подкрепа. Според политолога Леонид Поляков руският лидер е постигнал т.нар. електорално плато и подкрепата за него ще се задържи на това ниво през следващите няколко месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
8
 
! Отговори
Йосиф Висарионович преди 10 години
Ха! 82 процента "рейтинг" ли?!?! Когато вземе да БИЕ моя "РЕЙТИНГ" от време оно.... а именно 200 процента от 100 възможни........ тогава да вземе да ми се обади! :) ;) :)
9
8
 
6
 
! Отговори
джак преди 10 години
секи иска *** н! нормално е! Въпроса е с колко милиона ще намалее руския народа?
8
5
 
47
 
! Отговори
Ники преди 10 години
Путин е победител,той знае какво прави и как да го направи......
7
4
 
51
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
Ама признайте си че ви е яд как Путин надхитри финансираното с милиарди долари USранско разузнаване ,а? Нахлуването в Крим стана под носа на ЦРУ и АНС и те и досега се почесват по главите и се чудят как стана тая работа?
6
5
 
43
 
! Отговори
Мачкай преди 10 години
Мачкай Путин, ела и при нас да сложиш ярем на олигарсите и мегакрадците
5
5
 
57
 
! Отговори
Павел преди 10 години
Ех защо и ни я нямахме еди Путин!
4
54
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не съм се съмнявал, че подавляващото болшинство руснаци са ***, желаещи световно господство. Малко са им всичките беди и унищожения, които са преживели и искат още.
3
49
 
9
 
! Отговори
Новият Хитлер преди 10 години
Русия може да се приготвя за Азиатските игри. Скоро ще бъдат изритани от Европа и нито един нормален славянски народ няма да иска да ги вижда!!!
2
44
 
9
 
! Отговори
Факт преди 10 години
Овчият хор изпада в екстаз от силата която тече във вените на катаджията пигмей и наред със спирта и замаяната му от нетърпение глава да види на живо сбъдването на глупостите на врачките на който се крепи блядистан. Факт!
1
33
 
12
 
! Отговори
ф преди 10 години
Как пък не > 90. Ще се изпращаме в Сибир!!!Руският газ - екологичен газ. Шистовият газ - много лош газ!