Манюел Валс е назначен за премиер на Франция

Новото правителство ще изпълнява т.нар. "пакт за отговорност"
Обновена: 1 апр 2014 10:45 | 31 мар 2014 22:38, Анисия Иванова
7
Манюел Валс е назначен за премиер на Франция
Манюел Валс. Снимка: БТА

Френският президент Франсоа Оланд назначи за нов министър-председател досегашния министър на вътрешните работи Манюел Валс, предадоха световните агенции.

В кратко изявление, записано предварително и излъчено по телевизията, Оланд каза, че Валс ще оглави "боеспособно правителство със стегнати редици". Ден след поражението на управляващата Социалистическа партия на местните избори президентът каза, че е време да бъде поставено начало на нов етап. Той призна, че е лично наказан от избирателите на местните избори, възприети като референдум за неговото управление.

Още по темата

"Поверих на Манюел Валс задачата да оглави правителството на Франция", каза президентът. "Чух вашето послание, то е ясно. Недостатъчна промяна и твърде голямо бавене. Недостатъчно работни места и твърде голяма безработица. Недостатъчна социална справедливост и твърде много данъци. Това послание е отправено лично към мен. Трябва да му дам отговор", каза президентът.

Той обеща по-малоброен управляващ екип и намаляване на данъците до 2017 г. Новото правителство ще изпълнява т.нар. "пакт за отговорност", ще намали разходите на работодателите и ще стимулира заетостта. Президентът каза, че Франция ще трябва да убеди партньорите си от Европейския съюз да вземат под внимание усилията й да стимулира икономиката, когато определят нейните ангажименти към Брюксел, посочва Ройтерс.

51-годишният Валс, имигрант от Каталония, е социалистът с  най-висок рейтинг в социологическите анкети във Франция. Смятан е за представител на нейното дясно крило и се радва на популярност и сред десницата, посочва Асошиейтед прес. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
никой не ще социалистите
3
18
 
3
 
! Отговори
Гюнай преди 10 години
със социалисти начело Франция просперира. това че загубиха изборите показва колко глупави и неблагодарни са французите
2
1
 
16
 
! Отговори
BGN преди 10 години
Нашите тука всичките са победители, не съм чул някой да загуби избори !!!
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а Марине Лио Пен президент напук на ционистите