Убийството на протестиращи в Киев - под прякото ръководство на Янукович

Новите украински власти: Беркут са виновни за стрелбата по демонстранти
3 апр 2014 15:10, Елка Василева
39
Убийството на протестиращи в Киев - под прякото ръководство на Янукович
Снимка: архив, Reuters

Убийството на протестиращи в украинската столица Киев през февруари по време на протестите срещу тогавашната власт е станало под прякото ръководство на сваления украински президент Виктор Янукович.

Тези обвинения бяха отправени на пресконференция на главния прокурор на Украйна, министъра на вътрешните работи и началника на украинската Служба за сигурност, предаде Ройтерс.

Още по темата
Те посочиха, че специалните полицейски части "Беркут" са отговорни за стрелбата по протестиращите през февруари, при която загинаха близо 100 души.

Ден след тези кървави събития Янукович избяга от Украйна, а после беше отстранен от длъжност от украинския парламент.

Агенти на украинските служби за сигурност са участвали в планирането и изпълнението на така наречената антитерористична операция, съобщи Валентин Наливайченко, шеф на Службата за сигурност, цитиран от Франс прес.

На пресконференцията стана ясно, че главният прокурор на Украйна е подписал заповед за задържането и представянето в съда на Виктор Янукович и на бившия началник на Службата за сигурност на Украйна Олександър Якименко, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Rusnacite sa vzeli neshtata v svoi ruce I rezultata e 100 jertvi ,Qnukovi4 bqga zashtoto se 4uvstva vinoven za bezsilieto si I taka . Prosto I qsno .
30
2
 
15
 
! Отговори
Смях преди 10 години
Тези Бандеровци и Ционисти им трябваше ЦЯЛ МЕСЕЦ за да потулят уликите КОЙ стреля!!Но каквото и да правят ИСТИНАТА не може да бъде скрита,и винаги ще има кой да ги разобличава..Дори със забраната на Руските канали не могат да скрият истината.А тя е че настоящия МВД министър Аваков стои зад стрелбата..Министерския му пост е един вид награда.Във коя нормална държава при такава ситуация министъра ще си запази поста по време на разследването?ИСТИНАТАblagin-anton.livejournal/400672.html
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А-а, пак ***, пак дезинформация, пак глупости! Госпожице, време е да се замислиш къде другаде да се пласираш - можеш да станеш манекенка, рекламно лице на голяма козметична фирма, да печелиш от корицата на "Плейбой"...
28
2
 
16
 
! Отговори
Георги преди 10 години
На мен ми дреме за Янукович. Нещо повече - противен ми е. Ама убийствата не бяха дело на "Беркут"-ите. Тях ги изпратиха, въоръжени с палки е гумени куршуми срещу подготвени в "братска" Полша и Латвия бандити, добре платени, въоръжени с бойни патрони. Цял свят чу разговора мужду естонския външен министър и красавицата Аштън. Само наш Гульо не разбра нищо и, воден от първичен инстинкт, плюе срещу Путин. Ами така ще сме до второто пришествие, докато всред нас има такива червейчета. Народе!!!!
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 28Нямаш грижи,всичко ще се разбере,след като отговорните за убийствата,не са в управлението на Украйна. До този момент, всичко ще е заметено под килима. Никой няма да кажа:- Да ние сме виновни, но го направихме,за светлото бъдеще на Украйна.
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do 28 avno po typ ot teb tuk prosto nqma bez dumi
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 23Бедна ти е фантазията колко *** има вече!
24
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да ама не ! това си е чиста лъжа и нищо повече ,неонацистите в киев ако си мислят че света ще се върже на това няма да стане
23
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само *** им вярват на тия.... света знае кой е виновен!
22
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От Беркут, освен, че са стреляли по протестиращи са и се стреляли един друг, така излиза от гениалното заключение на прокуратурата. Няма значение колко тъпо и нелепо звучи, важното е пропаганда да има, *** колкото щеш.
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да бе, дори онези от еврокомисията си признаха кои са наели снайперистите, само някои ... продължават да вярват в заблудите си!
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
TOVA E DEZINFORMACIQ NE VQRVAITE NA LYJI 4ETETE DRUGI IZTO4NICI
19
4
 
12
 
! Отговори
Ъц преди 10 години
Еб....и цинизма!!!!!!!! Новата Урко-Хунта не ще се спре пред нищо.Наследниците на Бандера, с подкрепата на ЕС и САЩ в Украина!Е, те сега урките ще видят и почувстват "нежните и топли грижи" на фашистката хунта!!!!!!Да им е честито!
18
5
 
20
 
! Отговори
начало преди 10 години
->след прочитането на заглавиетоПромиването на мозъци да започне сега!
17
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доколкото си спомням от стоте загинали повечето (60+) бяха полицаи!Нещо не ми се връзват нещата!
16
2
 
16
 
! Отговори
не сме будали! преди 10 години
Айде почнаха новинарските кампании по обслужване и почерняне!Да ама записите в yoube още си стоят!Там добре се е запечатила истината за кои служби са участвали в планирането и изпълнението на кои операции!
15
3
 
15
 
! Отговори
12321 преди 10 години
Горките "невинни" протестиращи, те мирно и спокойно си седят а беркрут ги стрелял.Амче тия дето стрелят по полицията с пушки кви са , някакви молдовци или?
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Катрин Аштън знае Кой!
13
0
 
21
 
! Отговори
лъжциИлицемери преди 10 години
доколкото си спомням бяха убити не само протестиращи?!
12
1
 
11
 
! Отговори
не сме зомбита преди 10 години
Новините внимателно да се следят защото на лъжата краката са къси.Както и снимките на двамата иранци,които били на изчезналия самолет които са идентични т.е.две снимки на различни хора с еднакви крака ,ха,ха,ха. dailymail.co.uk/news/article-2587554/Did-somebody-doctor-photo-men-took-Flight-MH370-Fears-cover-amid-claims-pictures-passengers-set-legs.html