Ще се обтегнат ли отношенията с бившия господар на Украйна

Британски и американски вестници за стрелбата на протестите в Киев
Обновена: 4 апр 2014 08:55 | 4 апр 2014 08:54,
57
Ще се обтегнат ли отношенията с бившия господар на Украйна
Снимка: архив, Reuters

Украински официални лица намекнаха за руско участие в смъртта на протестиращи, пише британският "Гардиън" по повод вчерашните твърдения на новите украински власти за стрелбата по време на протестите в Киев, при която загинаха голям брой хора.

"Индипендънт" отбелязва по същата тема, че намеците за руско участие може още повече да обтегнат отношенията с "бившия съветски господар на Украйна".

"Спрете да се гневите и практикувайте йога, заяви Русия на САЩ", пише "Дейли телеграф", спирайки се на вчерашното изказване на руския заместник външен министър Сергей Рябков за действия на Вашингтон по кримския въпрос.

Още по темата
Дипломатът заяви също, че решението на САЩ да прекратят военното и цивилното сътрудничество, включително и това между НАСА и Руската космическа агенция, е в противоречие със "свободната воля на хората в Крим". Той добави, че американците са "наивни", ако си мислят, че подобни санкции могат да променят ситуацията.

Тези изказвания бяха направени, след като правителствено разследване в Киев констатира, че украински полицейски спецчасти за борба с безредиците и подразделения на специални сили са си сътрудничили със служители на руската Федерална служба за сигурност по време на операция, довела до убийството на над 80 души през февруари, отбелязва "Дейли телеграф".

"Вашингтон пост отбелязва, че "мистерията около тези убийства - много от които в резултат на стрелба на снайперисти", е породило множество зловещи теории. Вестникът коментира също, че украинците гледат на откриването на убийците като на решаващ тест за новото си правителство, "не само за компетентността му, но и за ангажиментите му за прозрачност".

"Ню Йорк таймс" посочва, че представените данни от временния министър на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков, новия генерален прокурор на страната и шефа на спецслужбите, са първият опит на новото правителство в Киев да даде изчерпателно обяснение за това кой е наредил и извършил стрелбата, причинила повечето смъртни случаи на Майдана.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: УкрайнаСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Какви сте вие - журналисти?! За толкова *** народ ли ни имате? Колко парички прибра, за да ни убеждаваш, че това е поръчано от Русия?!?"Те са на заплата - дали пишат за Русия, Америка или Африка - еднакво им плащат и то не особено добре. Пишат каквото им кажат господарите, ако не - аут и безработен. Журналиста може лесно да се смени - не се иска кой знае каква кфалификация да си журналист - само пишеш каквото ти наредят и това е, такива хора лесно се намират.
32
3
 
11
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Джендьо Дженев АБЕ ЧОВЕК, РУСНАЦИТЕ ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАТ ЗА ВАРНА ТЕ СИ БРАНЯТ СВОЯТА ТЕРИТОРИЯ И РУСНАЦИТЕ! КОЙ ВИ ЛЪЖЕ И ПРОМИВА МОЗЪЦИТЕ ЧЕ СА ЛУДИ ДА ОКУПИРАТ ЧУЖДА ТЕРИТОРИЯ? НАД 17 МИЛИОНА КВАДРАТНИ КИЛОМЕТРА ДА НЕ СА ИМ МАЛКО? ПУТИН КАЗА ОТДАВНА ЧЕ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ СА В ОБХВАТА НА СССР КЪДЕТО ОСТАНАХА МНОГО РУСНАЦИ БЛИЗО 40 МИЛИОНА ПРЪСНАТИ В РАЗЛИЧНИ БИВШИ РЕПУБЛИКИ А СЕГА ДИСКРИМИНИРАНИ КАТО ТЕЗИ ,,НЕГРАЖДАНИ'' В ПРИБАЛТИЙСКИТЕ ШПРОТИ-ЛИТВА,ЛАТВИЯ И ЕСТОНИЯ И БЛОКИРАНИ- ПРИДНЕСТРОВИЕТО
31
4
 
17
 
! Отговори
Жоро преди 10 години
Какви сте вие - журналисти?! За толкова *** народ ли ни имате? Колко парички прибра, за да ни убеждаваш, че това е поръчано от Русия?!?
30
3
 
7
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
АКО ТЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА СТРУПВАТ ВОЕННИ СИЛИ В ЧЕРНОМОРСКИЯТ РЕГИОН, МОСКВА ЩЕ ИМА ДОСТАТЪЧНО ТЕЖЪК АРГУМЕНТ -ТАКТИЧЕСКО ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ КОЕТО МОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗПОЛЗВАНО ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА КРИМ.СЪВЕТНИК НАЧАЛНИК ЩАБА НА ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ НА РФ- АДМИРАЛ ИГОР КАСАТОНОВ Е УВЕРЕН ЧЕ БОЙНИЯТ ПОТЕНЦИАЛ НА ЧЕРНОМОРСКИЯТ ФЛОТ ОСВЕН СЪС БОЙНИ КОРАБИ ЩЕ БЪДЕ УСИЛЕН СЪС ДИЗЕЛНИ ПОДВОДНИЦИ, КОИТО МОГАТ ДА НОСЯТ ТОРПЕДА СЪС ЯДРЕНИ БОЙНИ ЧАСТИ,СПОСОБНИ ДА РЕШАВАТ ОПЕРАТИВНО-ТАКТИЧЕСКИ БОЙНИ ЗАДАЧИ НА СРЕДИЗЕМНОМОРСКИЯТ
29
3
 
9
 
! Отговори
Gosho преди 10 години
"Yкраински официални лица намекнаха за руско участие в смъртта на протестиращи",abe kakvi sa tezi tendenciozni izkazvania pod dictovka na zapada. Ruskata mechka da ne e prostitutka ta da i namekvat.Pulna izlagacia, nishto interesno ne mogat da satvoriat otvud okeana.
28
4
 
14
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
И ЧЕРНОМОРСКИЯТ ТЕАТЪР НА ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ-ДОБАВЯ ВЕСТНИКЪТ. НАВИГАТОР<<РОССИЯ МОЖЕТ РАЗМЕСТИТЬ ЯДРЕНОЕ ОРУЖИЕ В КРЬМУ В ОТВЕТНА НАРАЩИВАНИЕ СИЛ НАТО В ЧЕРНОМОРСКОМ РЕГИОНЕ>>. ПРОСТО ДУПЕ ДА НИ Е ЯКО.ЧИЧО САМ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СИ Е ИЗБРАЛ ДА ПОЛЕЕ С БЕНЗИН И ДА ДРАСНЕ КЛЕЧКАТА С КИБРИТА ДАЛЕЧ ОТ КЪЩИ А ДА МУ МИСЛИМ НИЕ И ТАЗИ ПРОДАЖКА ПОЛИТИЧЕСКА *** КОЯТО НИ НАВИРА МЕЖДУ ШАМАРИТЕ.
27
12
 
6
 
! Отговори
Джендьо Дженев преди 10 години
Въобще не ме интересува чий е Крим и смятам че това не трябва да засяга който и да е от хората съзнаващи се като българи - за другите може и друго. Повече ме интересува как ще реагира т.н. български народ ако във Варна се явят паравоенни сили твърдящи че защитават рускоезичното население по черноморското крайбрежие. Тогава ще проличи има ли национално самосъзнание или за тези 50 години то е напълно изтрито.
26
3
 
16
 
! Отговори
ХАЙДЕ, ХАЙДЕ преди 10 години
Вчера показаха любителски клип в руските сайтове как от хотел ДНЕПЪР в Киев когато изгониха от там ДЕСЕН СЕКТОР изнасяха калъфи за снайперски пушки. Даже в коментарите бяха познали какъв е модела, защото са много скъпи и оригиналните кутии се познават. Полицаите ги гледат и никой не ги спира и не ги накараха да отворят. Попитаха ги от публиката - фотографи и журналисти какво има вътре. Отговорът нахален: МУЗИКАЛНИ ИНСТРУМЕНТИ. Такива дето свиреше убития САШКО МУЗИЧКО
25
3
 
2
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
КЪДЕТО СА БИЛИ СКЛАДИРАНИ АТОМНИ БОЕПРИСАСИ ОСТАНАЛИ ОТ ВРЕМЕТО НА СССР.ОСНОВНО ТОВА СА БИЛИ АРТЕЛЕРИЙСКИ СНАРЯДИ,ТОРПЕДА ЗА ПОДВОДНИЦИ,КРИЛАТИ РАКЕТИ С ВЪЗДУШНО БАЗИРАНЕ НА ВВС.ИМАЛО Е И ИНЖЕНЕРНИ ЯДРЕНИ ФУГАСИ СЪС МАЛКА МОЩНОСТ.ПРЕЗ 1994Г. МЕЖДУ РУСИЯ,САЩ И УКРАЙНА Е ПОДПИСАН ДОГОВОР ЗА ПРЕДАВАНЕ НА ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ НА РУСИЯ.ДО 1996Г. ТОВА ОРЪЖИЕ Е БИЛО ИЗНЕСЕНО ОТ КРИМ.НО СКЛАДЪТ Е ОСТАНАЛ.ВОЕННИЯТ ПОТЕНЦИАЛ НА САЩ И НАТО ВЪВ ОБИКНОВЕНИ ВЪОРЪЖЕНИЯ МНОГОКРАТНО ПРЕВЪЗХОЖДА РУСКИЯТ СПОРЕД ЕКСПЕРТ
24
2
 
2
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
Руските военни експерти ГОВОРЯТ ЗА НЕОБХОДИМОСТ ДА БЪДЕ ПОМЕСТЕНО НА КРИМ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ КАТО АРГУМЕНТ В ПРОТИВОПОСТАВЯНЕТО СЪС САЩ И НАТО.ДИРЕКТОРЪТ НА ЦЕНТЪРА НА ОБЩЕСТВЕНО-ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ-ВЛАДИМИР ЕВСЕЕВ ЗАЯВИ ЗА ,,НЕЗАВИСИМАЯ ГАЗЕТА'' ЧЕ НЯМА ПРЕЧКИ ЗА ТОВА.ДО 1996Г. МЕЖДУ СУДАК И КОКТЕБЕЛ В КРАСНОКАМЕНКА {СЕГА ТАМ СА БАЗИРАНИ ПРЕМИНАЛИТЕ НА СТРАНАТА НА РУСИЯ СПЕЦЧАСТИ <<ТИГЪР>> И Е РАЗПОЛОЖЕН РЕСТАВРИРАНИЯТ МАНАСТИР НА СУРОЖСКИЯТ МИТРОПОЛИТ} Е ДЕЙСТВАЛ ЯДРЕНО-ТАКТИЧЕСКИ СКЛАД
23
8
 
23
 
! Отговори
арогантни западняци преди 10 години
Народът на България се радва, че Путин натри носа на високомерните и арогантни западняци!
22
6
 
16
 
! Отговори
отчаяние и фрустраци преди 10 години
В т.н. ЕС и в братска Америка цари пълно безсилие, отчаяние и фрустрация. Не можаха да предотвратят присъединяването на Крим към Русия и нямат никаква идея, какво да правят след това присъединяване. Очевидно в бъдеще правилата на световната външна политика ще се определят от Путин. Западняците и американците са деградирани от Путин в ролята на статисти, които само гледат като хипнотизирани зайци и не могат да реагират по никакъв начин.
21
6
 
21
 
! Отговори
награда за мир преди 10 години
Обама трябва да върне Нобеловата си награда за мир и да я връчи на Владимир Путин!
20
3
 
10
 
! Отговори
??? преди 10 години
Кой унизи и се подигра с България като й препоръчваше за княз един развратен черкезин Мингрели? Кой прибра под свое крило всичките чапкъни в България, а законните власти, в това число и В. Н. Събрание, за незаконни с единствена цел, да се продължи още в България безредицата, да се отчая и омаломощи българският народ и да каже: Дойдете и ни спасете. Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв!
19
5
 
25
 
! Отговори
крадец преди 10 години
"Украински официални лица намекнаха за руско участие в смъртта на протестиращи"Крадеца вика: "Дръжте крадеца!" и по този начин отклонява вниманието от истинските проблеми !- Класическа политика на Запада от последния век!
18
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всъщност всички знаят,че империята на Злото ползва подобни методи открай време.Само един нов Рейгън щи ги оправи!
17
7
 
22
 
! Отговори
Към 15 преди 10 години
Има ли някой служил в специални части от коментиращите???Обяснете:Как командос от специални служби/в случая БЕРКУТ/,обучен снайперист ще стреля и избива на улицата КОЛЕГИ,ПРИЯТЕЛИ от неговото подразделение?????Това КОМАНДОС от специални части ли е???Защото жертви на снайперисти бяха и служители на БЕРКУТ!!!!!!
16
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен15: Промиването на мозъци продължава с още по голяма настървеност ! Хората трябва да бъдат "УБЕДЕНИ" че Русия са лошите а USA и ЕU са като ангелчета ! Срам за журналистиката ,срам !
15
6
 
27
 
! Отговори
Той е преди 10 години
Хахх, ама тия вече изнагляха безкрайно! Тая пуста западна пропаганда, газ пикае, че тоя път не им стана по свирката! Сега пък руснаците изкараха виновни, че са свалили Янукович, и видите ли, приписват всичко на магардана, за да си вземат Крим. Утре какво, сигурно ще се окаже, че самия Путин е стрелял със снайпер от покрива! Смешници!
14
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С такива статии ме тревожи един въпрос към всички медии без изключение:Българите с потурите,пояса,салтамарката и калпака,като наивен Андрешко ли ги виждате,че подавате такива статии?Значи Беркут в сътрудничество с руските сили за сигурност стоят МИРНО срещу майданите-революционери хвърлящи срещу тях камъни,дървета,бутилки с бензин БЕЗ ДА ПРЕДПРИЕМАТ НИКАКВИ ДЕЙСТВИЯ, А ОТГОРЕ ПО ПОКРИВИТЕ ТЕХНИ САМОДЕЙЦИ-СНАЙПЕРИСТИ БЕЗ ЗАПОВЕД СТРЕЛЯТ ЛИ СТРЕЛЯТ!Ако имаше заповеди власт щяха да видят на КУКОВО