Ще се обтегнат ли отношенията с бившия господар на Украйна

Британски и американски вестници за стрелбата на протестите в Киев
Обновена: 4 апр 2014 08:55 | 4 апр 2014 08:54,
57
Ще се обтегнат ли отношенията с бившия господар на Украйна
Снимка: архив, Reuters

Украински официални лица намекнаха за руско участие в смъртта на протестиращи, пише британският "Гардиън" по повод вчерашните твърдения на новите украински власти за стрелбата по време на протестите в Киев, при която загинаха голям брой хора.

"Индипендънт" отбелязва по същата тема, че намеците за руско участие може още повече да обтегнат отношенията с "бившия съветски господар на Украйна".

"Спрете да се гневите и практикувайте йога, заяви Русия на САЩ", пише "Дейли телеграф", спирайки се на вчерашното изказване на руския заместник външен министър Сергей Рябков за действия на Вашингтон по кримския въпрос.

Още по темата
Дипломатът заяви също, че решението на САЩ да прекратят военното и цивилното сътрудничество, включително и това между НАСА и Руската космическа агенция, е в противоречие със "свободната воля на хората в Крим". Той добави, че американците са "наивни", ако си мислят, че подобни санкции могат да променят ситуацията.

Тези изказвания бяха направени, след като правителствено разследване в Киев констатира, че украински полицейски спецчасти за борба с безредиците и подразделения на специални сили са си сътрудничили със служители на руската Федерална служба за сигурност по време на операция, довела до убийството на над 80 души през февруари, отбелязва "Дейли телеграф".

"Вашингтон пост отбелязва, че "мистерията около тези убийства - много от които в резултат на стрелба на снайперисти", е породило множество зловещи теории. Вестникът коментира също, че украинците гледат на откриването на убийците като на решаващ тест за новото си правителство, "не само за компетентността му, но и за ангажиментите му за прозрачност".

"Ню Йорк таймс" посочва, че представените данни от временния министър на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков, новия генерален прокурор на страната и шефа на спецслужбите, са първият опит на новото правителство в Киев да даде изчерпателно обяснение за това кой е наредил и извършил стрелбата, причинила повечето смъртни случаи на Майдана.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: УкрайнаСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
23
 
! Отговори
:) преди 10 години
Друго си говореха американката и слугата и от ЕС ! Говореха не за руско участие в убийствата, а за това, че са поръчани от "протестиращите".
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ami dokato gi tarpim na vlast takiva statii shte chetem. Triabva da se izmetat ot vlast.
11
7
 
42
 
! Отговори
дедо Ви преди 10 години
Ама много сте примитивни бе!! В Украйна законно избраната власт бе свалена с недемократични средства / метеж / финансиран от Запада. Какво още го усуквате
10
2
 
31
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Все още не сме затъпели достатъчно, въпреки непрекъснатия натиск от всички "управляващи" и техните кукловоди. То бива глупости, ама да са мярка.
9
3
 
22
 
! Отговори
64887 преди 10 години
Не се спря с тази глупост. Нито едно истинско доказателство няма - но нали е опрна точка - т.е. като аксиомата - не и трябва доказателство.
8
3
 
49
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Започва голямата манипулация. Преди месец още стана ясно кой е стрелял по хората на т.н. майдан. Сега тези които дойдоха на власт благодарение снайперистите ще им се отблагодаряват като "намерят"удобни нови стрелци.На убитите "майната им".Просто за "европейците"и "братята"американци това си е било лов на "носърчета"
7
4
 
48
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
"Ще се обтегнат ли отношенията с бившия господар на Украйна"Това зависи от новия господар на "независима" Украйна- Фашингтон. Украинците могат само да кимат с глава и да си въобразяват, че те сами контролират държавата и действията си.
6
6
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отдавна стана ясно, че украинската опозиция (сега управляващи) са поръчали снайперистите да стрелят срещу своите, за да могат после да обвиняват тоя и оня.
5
5
 
48
 
! Отговори
ЛЯВ преди 10 години
Тази статия дали не е инспирирана от настоящия господар на България?
4
6
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Aaaa така значи за разговора на естонския министър с Аштън мълчахте като питки западните медии, а за изказванията на майданските терористи, прехвърлящи вината си на Русия пишете обширни статии а? На майка ви в питката продажна!
3
5
 
69
 
! Отговори
антируска пропаганда преди 10 години
Стига с тази примитивна платена антируска пропаганда!
2
9
 
61
 
! Отговори
ответна реакция преди 10 години
Присъединяването на Крим към Русия беше ответна реакция на проведения от украинските фашисти въоръжен метеж в Киев. На кримчани не им остана нищо друго, освен да се спасяват.
1
3
 
57
 
! Отговори
пред тесен кръг преди 10 години
Току що световните агенции съобщиха, че Обамата е предложил, Путин да стане президент на САЩ и на Русия. Путин е много по-добър от мен, признал Обамата пред тесен кръг от журналисти.