Спецслужбите на Русия твърдят, че са заловили украински диверсанти

Киев: 26 души от руските служби били замесени в кървавите събития на Майдана
4 апр 2014 13:20, Елка Василева
28
Спецслужбите на Русия твърдят, че са заловили украински диверсанти
Снимка: Reuters

Руските спецслужби твърдят, че са заловили украински диверсанти. Те събирали информация за руските военни части в близост до границата с Украйна, предаде БНР.

В Киев вчера беше обявено, че 26 сътрудници на руските специални служби са замесени в кървавите събития на Майдана. Няколко часа по-късно руската Федерална служба за сигурност съобщи, че е арестувала 25 украински диверсанти. Те са заподозрени, че са подготвяли терористични акции в седем региона на Русия в навечерието на референдума в Крим на 16 март. Сред тях имало и трима активисти на движението „Десен сектор”.

Руски телевизионен канал излъчи репортаж за задържането на украинските граждани  и част от разпитите. В тях арестуваните твърдят, че срещу скромно заплащане е трябвало да снимат придвижването на руската военна техника в граничните райони и  да търсят контакти с някакви радикални руски групировки. Инструкциите идвали от Службата за сигурност на Украйна.

Представител на тази служба отказа да коментира руските твърдения, наричайки ги брътвежи. От организацията  „Десен сектор” също опровергаха съобщенията и ги определиха като поредната лъжа на кремълската пропаганда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
inateresno ruskata tehnika bila po zdrava i po eftina no v bg sa mnogo malko horkoito kar ruski koli
19
0
 
1
 
! Отговори
martin преди 9 години
6tom vi haresva ruska tehnika za6to ne karate ruski koli i vseki tursi bo6
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нормално е *** да не подкрепят Русия. По времето на СССР в България за кражба на жица много бой се ядеше... По време на *** за кражба на жица плащат в брой...
17
7
 
0
 
! Отговори
Мангал преди 10 години
До АнонименКой ще излезе да ги посрещне с цветя? В селата на Северна България са само турци и ***. В градовете младите са проевропейски настроени, а старите помнят червената армия...ще ги пострещнат с чифтетата. В София, Пловдив Варна, Бургаз, Русе..ще ги посрещнат с коктейли "***". Русофили в България са само дъртофелниците на БСП, и платените атакисти. Тия клиенто-русофили не разбраха ли че желязната завеска падна, бе?.. Егати и ***.
16
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен (16)Хахахха, я си хващай самолетчето за Москва и ходи там да си ги псорещаш с цветя и в надупено положение. Преди да си изял шамарите от някой трезвмислещ българин.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До st А ние, като години наред лижем подметките /за да не напиша напиша нещо друго и по-точно/ на Запада, цъфнахме ли?
14
7
 
34
 
! Отговори
6577 преди 10 години
Нема по - здрава и сигурна техника от РУСКАТА ...НАЙ-ДОБРАТА
13
23
 
4
 
! Отговори
st преди 10 години
Ама хич не ме интересува русията или украйната все едни и същи гладни мищки,гледащи да се доберат до запада.
12
2
 
4
 
! Отговори
Ел Мангау преди 10 години
Алоо гущер Камазите са със шперплат за да не ги замерват сиганетата по линията.
11
0
 
2
 
! Отговори
Такси протест преди 10 години
Не е само това - спестяват истината от ФСБ. Те ЗНАЯТ кой открадна одеалцето на Пепи!
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
РЕ 7Що бе зелен?При руснаците поотношение на техниката винаги е най-простото и евтино дето върши работа.Затова америте винаги са се дивили на практичните им решения.Ако това беше УСА техника щеше да е със тефлонови покривала шити по всяко возило и струващи половината от това дето крият :)*** смисъл нема.
9
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Истинските бойни машини трябва да могат да се ремонтират с чук и тел, другото е ***.
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гущерицата и в казарма не е ходил, но коментира.
7
36
 
5
 
! Отговори
УМЕН ГУЩЕР преди 10 години
Баси мизерията,покрили са стъклата на руските камиони със шперплат и фазери със тел.....тия *** са гола вода
6
9
 
8
 
! Отговори
Гергана Иванова преди 10 години
В този форум само луди ли има!!!
5
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хохол останется хохлом, хоть ты пусти его в Европу, где надо действовать умом, он напрягает только ж..у. И потому -то на Руси, завещено аж Мономахом-"Связаться Боже упаси с тремя - жидом, хохлом и ляхом"! Коварен ***, хотя и слеп,кичливый лях похуже бляди, хохол же -съест с тобою хлеб и тут же в суп тебе нагадит! Т.Г. Шевченко 1871г.
4
7
 
41
 
! Отговори
Смях преди 10 години
*** не пускай новини само от Ройтерс, ССН и ББС покажи и другата гледна точка поне за малко обективност....И между другото тази новина е на повече от 24 часа да бъдем обективни ;)
3
10
 
47
 
! Отговори
666 - СОЛ ИНВИКТУС преди 10 години
До деня на ПОБЕДАТА 9-ти май въпроса с Украйна и наложеният му профашиски режим ще бъде решен.Първата стъпка на обявената война е цената на газта която скочи с 80% !!Това е СМЪРТ за бизнеса на украинските олигарси !!Въпроса с Путин или с Яценюк за тях има еднозначен отговор !ШАНСА ИМ ДА ОЦЕЛЕЯТ Е ЕДИН - да предадат МАЙДАНОВСКАТА дружина !!СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ГО НАПРАВЯТ !!!!
2
8
 
39
 
! Отговори
Смях преди 10 години
Тези Бандеровци и Ционисти им трябваше ЦЯЛ МЕСЕЦ за да потулят уликите КОЙ стреля!!Но каквото и да правят ИСТИНАТА не може да бъде скрита,и винаги ще има кой да ги разобличава..Дори със забраната на Руските канали не могат да скрият истината.А тя е че настоящия МВД министър Аваков стои зад стрелбата..Министерския му пост е един вид награда.Във коя нормална държава при такава ситуация министъра ще си запази поста по време на разследването?ИСТИНАТАblagin-anton.livejournal/400672.html
1
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
кога е за Беркут е истина, а за тези маймуни е брътвеж, хайде друм ходете си във волиния при Бандера