Москва е готова за преговори Русия-САЩ-ЕС и Украйна

Расмусен: Намеси ли се Русия още в Украйна, това ще е историческа грешка
8 апр 2014 14:00, Елка Василева
273
Москва е готова за преговори Русия-САЩ-ЕС и Украйна
Снимка: Reuters

Москва е готова за преговори във формат Русия-САЩ -ЕС и Украйна, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ИТАР-ТАСС и Франс прес.

Русия е готова да обмисли варианта за преговори за Украйна, така както бяха предложени от САЩ - с участието на европейците, но рускоезичните югоизточни райони на страната също трябва да бъдат представени, посочи руският дипломат номер едно.

Но Русия има много въпроси по предлаганите от САЩ срокове за провеждане на многостранната среща за Украйна, допълни Лавров, имайки предвид предложението на Вашингтон преговорите да са след 10 дни.

Още по темата

Когато американската страна говори за планове за провеждане на многостранна среща след 10 дни, за когато Яценюк обеща да завърши работата по проекта на украинска конституция, възниква въпросът: Не се ли планира организирането на преговорите тогава, когато този проект бъде готов и районите са поставени пред свършен факт, а нас просто са ни поканили на среща, за да присъстваме на узаконяването на един проект на конституция, който досега не сме виждали, посочи Лавров.

Междувременно генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заяви, че събитията в Източна Украйна са повод за сериозно притеснение и призова Русия да изтегли войските си от руско-украинската граница, предаде Ройтерс.

"Всеки следващ ход в посока Източна Украйна би представлявал сериозна ескалация", каза Расмусен на пресконференция в Париж и добави, че Русия трябва да изтегли "десетките хиляди войници", струпани по украинските граници.

"Ако Русия се намеси допълнително в Украйна, това би било историческа грешка, би имало тежки последици за нашите отношения с Русия и би изолирало още повече Русия в международен план", допълни Расмусен, цитиран от ДПА.

"Незаконната агресия на Русия срещу Украйна е най-голямото предизвикателство за сигурността на Европа за едно поколение", каза Расмусен във връзка с установяването на контрол върху Крим през февруари от руски войски, отбеляза Франс прес.

Генералният секретар повтори, че украинската криза принуждава НАТО да преразгледа отбранителните си планове. Расмусен е на посещение във Франция и днес ще разговаря с френския президент Франсоа Оланд, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Откъде идва тази увереност от страната на САЩ и Европа? Какво право имат да се месят в работите на роднини-съседи. САЩ са подпалили тази черга, да се махат сега. Има ли още будали да вярват на САЩ и Европа?
128
7
 
11
 
! Отговори
до 138 преди 10 години
Всички занем ,че САЩ е на 10 петролни плюнки животец.Остави ги местните глашатаичета на кухия хартиен долар ,да ни развиват теории за богатствата на новия свят.
127
2
 
5
 
! Отговори
^ преди 10 години
Огледайте се и вижте какво е по света,новините не го казват.Сирия няма да бъде оставена,тя е белязана за разрушение,Израел не разрешават палестинците да имат свое място под небето на земите си,Русия има бази в Сирия....въпрос на време,може би кратко за да пламне всичко,докато ние си пишем едно и също сатанистки сили решени да владеят света под луциферианско правителство и религия обмислят основните ходове.Само Исус Христос ще унищожи злото когато се върне не забравяйте,това е единствената надежда на хората.
126
2
 
3
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
До Анонимен 139Кажи го на Анонимен 122, логиката е негова. Аз само направих аналогия, за да му покажа колко е ***.
125
6
 
7
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
В Русия вдигат акциза на водката.Синът радостно се обръща към баща си:- Тате, нали сега по-малко ще пиеш?- Те, татковото, сега ти по-малко ще ядеш!
124
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЗапасенЗначи и САЩ трябва да се подчиняват на Великобритания, Ирландия, Мексико и Китай-------------САЩ не са тръгнали да окупират Ирландия или Мексико под глупавия предлог, че част от населението им има корени в тези страни. Само първобитен руски мозък може да извади подобен аргумент.
123
4
 
13
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
До митак 118Да бе, да - точно така е. ХАХАмериканците имат тооолкова големи запаси и ресурси, че ако не са арабите, Венецуела и Мексико да ги захранват с нефт, са пукнали на третия ден.Защото ХАХАмериканец без кола е като п.тка без дупка - иска и се, ама няма как. Можели били да си живет сами?! Ами да си живеят, щом могат тогава и да не се бъркат на другите. Нали са "демократи" и "плуралисти"? Май са такива, ама само на думи. Делата им по цял свят доказват точно обратното.
122
1
 
3
 
! Отговори
Силвия Димитрова преди 10 години
Ама в Украйна война ли има?))) Ние, офталмолозите, тоя факт сме го пропуснали, правейки профилактични консултации на децата на бившите ни съученици, емигрирали в Китай.)))
121
0
 
5
 
! Отговори
аноними тъпако преди 10 години
Това на снимката е войник от спец-частите на УА, ***, недоразбрал!
120
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На Майдана хората носеха ли на врата си РПК ? Развяваха ли знамена на чужда държава?
119
1
 
2
 
! Отговори
да 130 преди 10 години
Ти бъди доволен ,че старото ВМРО не съществува ,че вече да са ти звъннали.
118
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До невероятноАми невероятно е да излизаш с тъпия агрумент, че едно време преди 12 века Киев бил руска столица и затова сега някой може да влезе и да окупира суверенната държава Украйна.
117
9
 
5
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
Включете се подписката за свикване на национален референдум за забрана покупката на земя в България от руснаци. Срамно е по нашите градове да никнак квартали кръстени на ада на земята москва. Вече сме събрали около 82хил. подписа.
116
2
 
3
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
До Анонимен 122Значи и САЩ трябва да се подчиняват на Великобритания, Ирландия, Мексико и Китай :))))
115
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До Анонимен 122 Да, в Македония живеят предимно македонци, какво не ти е ясно? Националността е нещо, което човек си избира, това е въпрос на вътрешно убеждение. Щом искат да се наричат македонци, значи са се отрекли от тебе, не те харесват и искат да са нещо отделно, това е.
114
2
 
6
 
! Отговори
невероятно преди 10 години
До Анонимен"Украйна е заселена основно с украинци и освен това ако Киев е коренът на Русия, тогава Москва трябва да им се подчинява, а не да им казва какво да правят."----------------------------ха,ха,ха забавно е да посещаваш форуми където можеш да чуеш невероятни смешки и глупости като тази.
113
2
 
2
 
! Отговори
Хахах преди 10 години
Какво мобилизиране бе!Вие тоя на снимката виждате ли го?Това дето го е гушнал като ,че му е детска играчка е РПК с такова животно и 20000 пъти да си превъртал Рамбо пак няма да имаш мерак да се биеш.
112
2
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 122 преди 10 години
"Украйна е заселена основно с украинци.."---Да, точно както Македония с македонци.
111
0
 
5
 
! Отговори
Митя митя преди 10 години
Ти не можеш дори да си представиш за какви суровини ,хора и общирни територии става на въпрос.Ако комунист е да си отварял поне веднъж учебник по география добре комунист съм ,ама вие четеримата от групата на шара ,поне се стараите повечко.
110
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен"Добре, успокой се, никой никъде няма да те мобилизира.Има професионална армия и там не вкарват никого насила. "Profesionalnata armia sluzi samo da poeme pyrvia udar, pri edna mashtabna voina se mobilizirat vsichki