Москва е готова за преговори Русия-САЩ-ЕС и Украйна

Расмусен: Намеси ли се Русия още в Украйна, това ще е историческа грешка
8 апр 2014 14:00, Елка Василева
273
Москва е готова за преговори Русия-САЩ-ЕС и Украйна
Снимка: Reuters

Москва е готова за преговори във формат Русия-САЩ -ЕС и Украйна, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ИТАР-ТАСС и Франс прес.

Русия е готова да обмисли варианта за преговори за Украйна, така както бяха предложени от САЩ - с участието на европейците, но рускоезичните югоизточни райони на страната също трябва да бъдат представени, посочи руският дипломат номер едно.

Но Русия има много въпроси по предлаганите от САЩ срокове за провеждане на многостранната среща за Украйна, допълни Лавров, имайки предвид предложението на Вашингтон преговорите да са след 10 дни.

Още по темата

Когато американската страна говори за планове за провеждане на многостранна среща след 10 дни, за когато Яценюк обеща да завърши работата по проекта на украинска конституция, възниква въпросът: Не се ли планира организирането на преговорите тогава, когато този проект бъде готов и районите са поставени пред свършен факт, а нас просто са ни поканили на среща, за да присъстваме на узаконяването на един проект на конституция, който досега не сме виждали, посочи Лавров.

Междувременно генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заяви, че събитията в Източна Украйна са повод за сериозно притеснение и призова Русия да изтегли войските си от руско-украинската граница, предаде Ройтерс.

"Всеки следващ ход в посока Източна Украйна би представлявал сериозна ескалация", каза Расмусен на пресконференция в Париж и добави, че Русия трябва да изтегли "десетките хиляди войници", струпани по украинските граници.

"Ако Русия се намеси допълнително в Украйна, това би било историческа грешка, би имало тежки последици за нашите отношения с Русия и би изолирало още повече Русия в международен план", допълни Расмусен, цитиран от ДПА.

"Незаконната агресия на Русия срещу Украйна е най-голямото предизвикателство за сигурността на Европа за едно поколение", каза Расмусен във връзка с установяването на контрол върху Крим през февруари от руски войски, отбеляза Франс прес.

Генералният секретар повтори, че украинската криза принуждава НАТО да преразгледа отбранителните си планове. Расмусен е на посещение във Франция и днес ще разговаря с френския президент Франсоа Оланд, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
3
 
10
 
! Отговори
до сър пичук преди 10 години
"Glory, glory USA... Save us from the dirty, lousy, drunk russian scum."F*ck off, f*ck off USA, hopefully it won't live another day!
108
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Judge Dredd"самото съществуване на САЩ и Еврогейският Съюз е историческа грешка"Fen, tova e triabvalo da go kazesh na Columb ne na Rasmunsen
107
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До Анонимен 88Украйна е заселена основно с украинци и освен това ако Киев е коренът на Русия, тогава Москва трябва да им се подчинява, а не да им казва какво да правят.
106
0
 
4
 
! Отговори
До Абе Митъо преди 10 години
Никоя страна не може сама! Без значение от големината или ресурсите. Света е толкова глобален, че не знам дали е възможно повече. А хората които говорят че тази или онази страна могат сами - предполагам за тях ходене до Южното черноморие е далечно пътуване...
105
2
 
5
 
! Отговори
Внучето преди 10 години
Анонимника 107 : Абе глутницата която беше срещу Русия в Афганистан, същата глутница беше и във Виетнам без тарамбуките ! А кажи кой какво прави във Виетнам и кой се *** като курталански вълк ?! Все едно не съм ти отговорил!
104
5
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 88 преди 10 години
"Na Rusnacite za kakvo im e Ukraina ?"-Ще ти помогна с няколко идеи за какво:1. Заселена е основно с руснаци2. Киев е първата столица на Русия3. До скоро е била част от Русия, отделена от болшевиките-глоблисти, болни да създават нови "нации" и да ги обединяват после4. Застъпва малко Heartland по настолната книга на Британската Империя на Mackinder за което са я нападали англичани гермаци французи турци и кой ли не нямащ отношение към хората там. Идеята - който владее Heartland владее светa
103
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен До 97Е за теб няма да е весело,само за останалите
102
11
 
9
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
Glory, glory USA... Save us from the dirty, lousy, drunk russian scum.
101
10
 
10
 
! Отговори
митак преди 10 години
И къде ги има тия ресурси тикво,къде са деси ресурси във Москва....или Сибир къде са им ресурсите освен изкопаеми,на кого ще продават ако не е Европа и САЩ я не ми говори глупости тъпоглед комунист отвори си очите,не казвам че САЩ са цветя,но те управляват света.ком
100
5
 
21
 
! Отговори
Абе Митъо преди 10 години
Русия не можела сама?Нямала рисурси и не можела да се изхранва?Защо изобщо влизам да пиша с хора от твоя тип?
99
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВВС России также в чрезвычайно сильной степени зависят от продукции украинской промышленности. Украинские компании производят УР воздушного боя средней дальности Р-27 (AA-10 Alamo) и головки самонаведения для УР ближнего боя Р-73 (AA-11 Archer). Эти ракеты составляют основу боевого арсенала российских истребителей. Кроме того, для истребителей Су-27, Су-30 и Су-35 в Украине выпускаются тормозные парашюты и гидравлические системы, производство новейших фронтовых бомбардировщиков Су-34 также зависит от украинских комплектующих.
98
12
 
6
 
! Отговори
митак преди 10 години
Народа е толкова ***,че няма накъде,война неможе да има,защото това ще значи края на света,просто ако иска САЩ ще ги разсипе икономически,не е казала не го е направила,а сега колкото минуса ми дадете това ще е от простотата ви,защото това е истината,САЩ може да си живеят сами и да се изхранват имат всичко,Русия разчита на останалия свят да се изхранва,защото е леля си в кътния и освен минерали дотам.
97
2
 
4
 
! Отговори
Море Лаптевых преди 10 години
Путин е изпратил "Войските на Дядя Вася"/ВДВ/ с десант на Северния полюс. Проведена еспасителна операция.
96
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Россия сделала большие усилия для уменьшения зависимости от Мотор Сич, но еще не способна полностью заполнить эту нишу. В ближайшие два-три года согласно амбициозной программе перевооружения требуется поставить, по меньшей мере, 3000 вертолетных двигателей для российских вооруженных сил. Россия также зависит от этого предприятия в выполнении своих экспортных контрактов. В 2013-2016 годах Россия подписала контракты на экспорт более 260 вертолетов, все они оснащены украинскими двигателями и вспомогательным оборудованием.
95
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Два типа МБР SS-25 (РТ-2ПМ Тополь) и SS-19 (УР-100НУТТХ) спроектированы и изготовлены российскими предприятиями, но их системы наведения разработаны и произведены в Харькове. МБР этих трех типов составляют 51% всего российского стратегического ядерного потенциала. Кроме того, около 20% природного урана, используемого в российской гражданской и военной ядерной отрасли, поступает из предприятия в Желтых водах (Украина).
94
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руснаците мишкуват. Разчитат, че Украйна е ничия земя, а като такава няма средства за защита. Имат някакво единоначалие и просто в суматохата минават метър. Дори не плашат ядрено оръжие (с което апропо никой не могат да уплашат, защото има ядрен паритет). Проблема на САЩ е ЕС е липсата на координация. Вътре в самия ЕС всяка бивша империя го вади по-голям и няма обща цел. Ето така мотивацията на джуджето Путин се оказва по-устойчива от тази на истински великани в икономически план.
93
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много пъпчиви ,очилати пубери пишат тука:Долу Русия и др. глупости.Ще го ядете здрав и корав скоро ми се струва!
92
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ПлеменикаЕ няма що.Отидоха 1979 в Афганистан да спретнат преврат на Кармал,след това се *** до ушите и се изнесоха като бити ****аси.Какво изобщо правиха в Афганистан руснаците?Няма нужда да ми отговаряш
91
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До boian.getov.1Добре, успокой се, никой никъде няма да те мобилизира. Има професионална армия и там не вкарват никого насила.
90
2
 
12
 
! Отговори
Хм преди 10 години
САЩ - световната мерудия ...Какво търсят САЩ в Украйна?Ясно го казва бившият заместник - финансов министър на САЩ Jeffrey Taylor в статията си Sorry, Putin Isn't Crazy (преведена е на български - "Сори, но Путин не е луд") или още Why Russians have good reason to suspect the West's motives in Ukraine.