Москва е готова за преговори Русия-САЩ-ЕС и Украйна

Расмусен: Намеси ли се Русия още в Украйна, това ще е историческа грешка
8 апр 2014 14:00, Елка Василева
273
Москва е готова за преговори Русия-САЩ-ЕС и Украйна
Снимка: Reuters

Москва е готова за преговори във формат Русия-САЩ -ЕС и Украйна, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ИТАР-ТАСС и Франс прес.

Русия е готова да обмисли варианта за преговори за Украйна, така както бяха предложени от САЩ - с участието на европейците, но рускоезичните югоизточни райони на страната също трябва да бъдат представени, посочи руският дипломат номер едно.

Но Русия има много въпроси по предлаганите от САЩ срокове за провеждане на многостранната среща за Украйна, допълни Лавров, имайки предвид предложението на Вашингтон преговорите да са след 10 дни.

Още по темата

Когато американската страна говори за планове за провеждане на многостранна среща след 10 дни, за когато Яценюк обеща да завърши работата по проекта на украинска конституция, възниква въпросът: Не се ли планира организирането на преговорите тогава, когато този проект бъде готов и районите са поставени пред свършен факт, а нас просто са ни поканили на среща, за да присъстваме на узаконяването на един проект на конституция, който досега не сме виждали, посочи Лавров.

Междувременно генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заяви, че събитията в Източна Украйна са повод за сериозно притеснение и призова Русия да изтегли войските си от руско-украинската граница, предаде Ройтерс.

"Всеки следващ ход в посока Източна Украйна би представлявал сериозна ескалация", каза Расмусен на пресконференция в Париж и добави, че Русия трябва да изтегли "десетките хиляди войници", струпани по украинските граници.

"Ако Русия се намеси допълнително в Украйна, това би било историческа грешка, би имало тежки последици за нашите отношения с Русия и би изолирало още повече Русия в международен план", допълни Расмусен, цитиран от ДПА.

"Незаконната агресия на Русия срещу Украйна е най-голямото предизвикателство за сигурността на Европа за едно поколение", каза Расмусен във връзка с установяването на контрол върху Крим през февруари от руски войски, отбеляза Франс прес.

Генералният секретар повтори, че украинската криза принуждава НАТО да преразгледа отбранителните си планове. Расмусен е на посещение във Франция и днес ще разговаря с френския президент Франсоа Оланд, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Несмотря на то, что только 4,4% российского военного импорта приходит из Украины, некоторые виды продукции имеют жизненно важное значение для российского военного арсенала. 30% импортной украинской продукции приходится на ключевые компоненты для использования на МБР SS-18 (РС-20 Воевода), которая разработана и производится в украинской компании Южмаш в Днепропетровске. Боевое состояние этих МБР регулярно проверяется и поддерживается специалистами этой компании.
88
6
 
7
 
! Отговори
solaris преди 10 години
В САЩ са метлата и лопатката,печатат си доларите и много им дреме за Русия или Китай,Европа е единствения континент,който може да се издържа самостоятелно,това е положението,кажат ли САЩ и Европа стоп на пазарите на изтока,да си гледат във Украйна или Сибир хляба,едните са 200 милиона другите 1.5 милиарда,така че как няма да са готови на споразумение,ако не е Запада ще си продават минералите на най-ниски цени на КОГО,това е реалността,за това и световната валута е долар,а не рубла или юан.
87
4
 
5
 
! Отговори
boian.getov.1 преди 10 години
Добре де,на мен не ми пука Русия или ЕС или САЩ или НАТО-да се трепат бе,просто неискам да въвличат БГ в военен конфликт-не ме разбираш,ако РУСНАК дойде и нахлуе в БГ ще ги трепам,но.................да ме карат на сила да хода на война че Големите си ги мерат хайде няма нужда!!!
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Do 36: Shto? Koe shte bude veselo??? Mmmmmmm Tup si , brat!
85
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До boian.getov.1 Защо да не реве, аз смятам, че е правилно да реве срещу Русия?
84
10
 
3
 
! Отговори
Путев преди 10 години
Всички приказки на расмусен, без да има армия на НАТО наблизко, са празни приказки.Ако иска да има ефект в/у дебелите руски (и про-руски) тикви, трябва да има шокане на канчетата им. Развръщане на 6-ти Американски Флот в Черно Море и секс без предпазни средства!
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бояне !Стига писа с 5 човека !Много добре знаят ,че Генерала им е без армия срещу Русия.Това е като Българските турци да ги накараш да участват срещу Турция.Нека си пишат глупостите ,че Хитлер не се е надявал България да изпраща армия ,а НАТО ,ЕС ...Не виждам защо си губиш времето изобщо с тея.
82
2
 
17
 
! Отговори
до сър пичук преди 10 години
"Вива Вашингтон и Брюксел, долу москва!!! Да живее дружбата между България и САЩ!!!"Леле колко жалка американска *** си, бързо бягай да поднесеш цвета на паметника на загиналите американски пилоти и да врътнеш един кавал на посланика (той си падал по мъже чувам).
81
4
 
12
 
! Отговори
. преди 10 години
Фактът,че Русия не се намеси сега вИ.Украйна показва плитките лъжи на новото проционистко правителство на превратаджиите и на "запада".Русия е за законни избори така както Янукович се съгласи на такива но новите господари на Украйна го принудиха да побегне,показвайки,че е слаб лидер и никога не спряха с терора,палежите и насилието.Расмунсен да плаши гарагите.Самото заглавие е подвеждащо=антируска пропаганда.
80
2
 
9
 
! Отговори
boian.getov.1 преди 10 години
До АнонименТака требва с лошо-с добро нищо не се постига сам виждаш-както трябва и някой да иде да му го сложи на нашия президент незнам как да го нареча/президентка/да не реве срещу Русия!!!
79
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Na Rusnacite za kakvo im e Ukraina ? Rusiq e strashno mnogo golqma i ima tolkova mnogo neobrabotvaema zemq , che chovek se hvashta za glavata ! Edinstvenoto neshto koeto e , che choveshkata alchnost e bez pochiven den !
78
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До boian.getov.1Оправи си първо правописа,после се оптвай да пишеш.А за освобождението,какво имаш предвид?Може би че след 1877-78 г още два пъти "освободителите" нахлуваха в България,като втория път дори без обявена война? Или наричаш окупацията 1944г,"освобождение"?
77
19
 
6
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
Вива Вашингтон и Брюксел, долу москва!!! Да живее дружбата между България и САЩ!!!
76
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
почва да олабва РУСИЯ почна да клекне,долу русия
75
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-скоро е вярно обратното - продължи ли НАТО и ЕС да се месят в Украйна, това ще е историческа грешка. Мощна пропаганда имат на запад, не може да им се отрече.
74
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До boian.getov.1 Добре, бе герой! Дай си трите имена и ЕГН да те запишат и да не те викат изопщо. Защо требва с лошо...
73
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единственият начин Украйна да спре една евентуална руска инвазия е да викнат Гандалф, който с жезъла си да тропне по земята и яростно да изкрещи "YOU SHALL NOT PASS".
72
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименВ Афганистан 489 руснаци дезертираха неорганизирано,а цялата останала армия избяга,пардон изнесе се организирано.За цифри няма да споря,не съм проверил източник.Ако е руски,няма и да го коментирам Не си заслужава
71
6
 
24
 
! Отговори
boian.getov.1 преди 10 години
До АнонименВ крайна сметка-при евентуални воени действия/ние сме в нато/ще трябва да се включим-та получавам аз призовка да се явим запас и некои си да кажем генерал и полковник ми каже бий се срещу народа който те е освободил,защото разбираш ли някой в Брюксел/гей,***,наркоман,с еднополов брак/бил казал така!!!*** такъв тупаник ще получи между очите,че ще му паднат всички звезди от униформата-мама им еврейска
70
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия не може да бъде страна в каквито и да е преговори, тя е агресор. Разумния ход е Украйна да обяви невъзможност да се справи със заплахата и да покани войски на НАТО като единствения легитимен военен съюз, а мандата му да обхваща всеки милиметър от територията и. Тъй като цялата история на руснаците е свързана с твърдата ръка и носят тоя комплекс са се заблудили, че това е Путин, който в глобален мащаб е един дребен селски феодал. Щом се подчиняват на твърдата ръка нека НАТО я развее.