Американският миноносец идва в четвъртък

От САЩ ще помагат на източноевропейските съюзници
9 апр 2014 07:18,
137
Американският миноносец идва в четвъртък
Снимка: Reuters

Корабът "Доналд Кук" от американските ВМС по график трябва да влезе в Черно море не по-късно от четвъртък, 10 април, в рамките на най-новите усилия на САЩ да демонстрират подкрепа за източноевропейските съюзници, разтревожени от засиленото руско военно присъствие по границата с Украйна, съобщава на сайта си Cи Ен Ен.

Придвижването на ескадрения миноносец, въоръжен с управляеми ракети, е било потвърдено за телевизията от двама американски военни представители, които не пожелали да бъдат назовани, понеже няма официално съобщение от Пентагона, пише БТА.

Влизането на американския военен кораб в Черно море предшества срещата на 15 април на висши политически представители от НАТО, които ще обсъдят и евентуално одобрят серия препоръки за допълнителни военни мерки, включително съкращаване на "времето за отговор" от силите на НАТО в случай на криза. Други опции на масата са нови военни учения със страните членки, включително САЩ, и евентуално предоставяне на военни съветници на Украйна.

РИА Новости, която цитира информацията на Си Ен Ен, добавя предишно съобщение на говорителя на Белия дом Джош Ърнест, че САЩ са удължили срока на пребиваването в Черно море на ескадрения миноносец "Тръкстън" и планират да изпратят там допълнителни ресурси.

"Доналд Кук", който е базиран в Испания, принадлежи към класа ескадрени миноносци (разрушители) "Арли Бърк". Въоръжен е с противоракетна система "Иджис" и крилати ракети "Томахок", отбелязва руската агенция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
45
 
! Отговори
Киро преди 10 години
Видяхме как САЩ /помогнаха/ на Ирак,Либия,Афганистан,всеки ден гърмят бомби,кръв се лее по улиците,хората страдат,мизерия,Либия е Ирак са разделени от граждански войни,/страхотна помощ/,ай де няма нужда!
25
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе мистър Василев, ти чел ли си изказването на Дълес след края на ВСВ, планът Ран-Ът и най-вече Протоколите на ционските мъдреци ?! Вземи се гръмни бе, посветения в тайните на ЦРУ !
24
17
 
10
 
! Отговори
ttt преди 10 години
Забелязва се тревожно и истерично активиране на червените ***. Идат избори, комунистите и техните работодатели от Русия държат България в мъртвешка хватка и не искат да я пуснат. Подкрепят ги много на брой *** индивиди, дето още вярват, че ако Русия не беше обявила война на Турция, сега щяхме да сме с фесове.
23
5
 
39
 
! Отговори
Росен преди 10 години
От САЩ ще помагат на източноевропейските съюзници!!!нас никой не ни заплашва,не познавам Българин който да се чувства застрашен от Русия!? повече то ги е страх от САЩ и техните мръсни игрички който водят до проливане на кръв........
22
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия е велика страна.
21
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин ще си го премести фара от другата страна на борда. Със сигурност няма да остави Украйна в ръцете на фашистите, които дойдоха на власт с терор и кръв.
20
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 21-Явно си доста неосведомен- Когато сме били в СИВ сме имали водещи технологии на икономика на световно ниво-електроника, химия, металургия и нормално законодателство. Сега-последната дупка на кавала и мизерниците на европа. Поразходи се до Русия, и се поосведоми малко. Иначе прав си-*** предпочита да мие чиниите по пицариите на запада. Досега не съм срещал гъркиня да слугува у нас и да проституира по магистралките, а обратното-знаеш как е.
19
3
 
33
 
! Отговори
Демократ преди 10 години
С какво и срещу кого ще ни помагат? Очевадно, САЩ продължават да се дървят, противопоставянето набира скорост, май отиваме към нова трета световна война и края на цивилизацията. Мегаломанските мераци на американските *** ще ни докарат само проблеми. Тъпанарите от Реформаторския блок с овации и цветя ще посрещнат флота на САЩ.
18
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бугаристанеца си заслужава участта. Винаги ще си остане мизерника не само в ЕС, но и в нормалния човешки свят. Злобата, ненавистта и омразата ще го унищожат-друго не му трябва. Такова чудо другаде няма.
17
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 15/анониме-Плюеш по Русия, но ако не е бил дядо ти Иван и днес да си клатиш феса и да се навеждаш с гръб на турския султан. Народ, който никога не е извоювал сам смободата си-никога няма дая оцени и ще си остане вечен роб.
16
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смешковците от сащ идвали да помагат. Добре е, че Путин не им се връзва на акъла и виетнам да им се стори една сладка приказка, откъдето позорно избягаха позрани. Това не е Либия и Ирак, където избиха хиляди невинни хора, за да демонстрират военна сила.
15
28
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"САЩ явно имат кораби, които не им трябват. Тези корита които пращат не са никакъв проблем за руския ракетния комплекс Club-K."Това който го е писал не е много умен. Първо, явно не знае какво е Club-K. Второ, явно е някой ученик запален по оръжия и сега избива комплекси и се опитва да показва знания, ама поне да си беше написал името. Трето, като гледа голяма държава по площ и си мисли, че войната я печели голямата площ, а не жива сила и технологии.Русия е пълен таш*к! Болшинство бедни хора.
14
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"...САЩ да демонстрират подкрепа за източноевропейските съюзници, разтревожени от засиленото руско военно присъствие по границата с Украйна, съобщава на сайта си Cи Ен Ен."ТОГАВА КАКВО ПРАВИ В БЪЛГАРИЯ. ИЛИ И НИЕ СЕ ЗАЧИТАМЕ ЗА "ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙСКИТЕ СЪЮЗНИЦИ РАЗТРЕВОЖЕНИ ОТ ЗАСИЛЕНОТО РУСКО ВОЕННО ПРИСЪСТВИЕ" ?НЕ СЪМ ЧУВАЛ ДОСЕГА ДА СЪЩЕСТВУВА ТАКЪВ СЪЮЗ. ЯВНО ХАМЕРИКАНЦИТЕ САМИ СИ ГО РЕШИХА И НИ ОБЯВИХА ЗА ЧАСТ ОТ НЕГО.
13
33
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цялата русофилистична *** се е събрала тук! Вървете в *** наречена Русия, продажници мръсни! Не разбрахте ли, че тук е България и никога няма да България да бъде руска!!!!!!!!
12
6
 
7
 
! Отговори
maketo преди 10 години
ей голема политика голема работа а ся да му пийнеме по едно големо ракийче
11
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мръсните янки пак си врат гагата, където не трябва
10
9
 
29
 
! Отговори
Нашите са подмазвачи преди 10 години
Нашите политици са двулични ***, страхливци и подмазвачи! Един от най-ярките им представители е Борисов , той никога няма да каже НЕ на Брюксел! В устата му е само "ще правим каквото каже Брюксел", Брюксел му бил казал това , онова.....може би така си връзва гащите защото няма грам мозък и смелост да вземе решения!
9
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гърците направиха и облекчения за руските туристи. А нас ЕС ни шантажира и заплашва, така че накрая ще ни... и руснаците и ЕС и турците и САЩ...и това само защото сме *** народ, който се дели на фоби и фили, но няма смелостта да бъде себе си!
8
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 9но полтиците им мислят за Гърция а нашите за кокала а не за народа
7
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 2,точно така! Гърция, освен че пази неутралитет, си договори и по-ниска цена за газа.