ЕК създаде група за подкрепа на Украйна

Тя ще e аналог на експертната тройка международни кредитори за Гърция
9 апр 2014 16:22, Елка Василева
55
ЕК създаде група за подкрепа на Украйна
Снимка: архив, Reuters

Европейската комисия обяви създаването на група за подкрепа на Украйна, като неин координатор е еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле, информира ИТАР-ТАСС, цитирайки председателя на Европейската комисия Жозе Барозу.

До голяма степен групата ще бъде аналог на експертната тройка международни кредитори, която бе сформирана за Гърция.

Тя ще се занимава с оценка на състоянието на украинската икономика, ще съветва украинското ръководство за икономическите и политическите реформи. Киев няма да може да отказва дадените съвети, тъй като препоръките на участниците в групата ще бъдат основни при решаването дали да се отпускат траншовете европейска помощ.

Европейската комисия създаде група в подкрепа на Украйна не само във финансов план, но и за оказване на техническа подкрепа, както и помощ в процеса на реформите, посочи Барозу, като допълни, че по-такъв начин ЕС е на страната на Украйна.

Това решение е следваща стъпка, след като Европейската комисия обяви предоставянето на помощ на Украйна от 11 милиарда евро и подписването на политическата част от споразумението за асоцииране в тази страна, допълва Барозу.

Програмата за оказване на финансова помощ е предвидена за 6 години - до 2020 година. Средствата ще се предоставят постепенно при условие, че се изпълняват всички изисквания на Международния валутен фонд (МВФ).

Това е третият опит да се създаде група в подкрепа на Украйна. През февруари и март ЕК изрази готовност за сформирането на такава група, но и в двата случая създаването на групата се отлагаше, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВТе руснаците ни освободиха и от Македония, даже създадоха изкуствена нация. И от Беломорска Тракия ни освободиха и от Северна Добруджа. И за Съединението на България са били против и са инициирали Сръбско-Българската война. Дори министър Лавров заяви:
45
0
 
8
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
Където тази подкрепа? Когато ЕС и САЩ ще даде пари на Украйна? Ако Украйна не плати на Русия за газ ( 2 000 000 000 $) Русия ще затвори газовия вентил . Много лошо за Европа!
44
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нема бугарски jазик. Бугариjа е вештачка држава, коjа jа измислиле русите, да си ги бране интересите. scribd/ doc/45912148/Митологиа-на-Македонците
43
0
 
7
 
! Отговори
Шведска тройка преди 10 години
Шведска тройка/menage a trois ще има с Украйна!
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Смях Да Украинския е нещо като македонския който е сърбизиран диалект на западно български дилект мисля че 1945 не е имало официален македонски а е създаден от Титова Югославия Така и до революцията 1917 не е имало официален украински а се е говорело на диалектна форма на руския език .......все едно да кажем че щопския е различен от българския и има шопска нация е във Сърбия се лансира тази идея
41
1
 
18
 
! Отговори
смях преди 10 години
До Анонимен 44Ако си убеден че Украинския език е нещо различно от Полски диалект със малко Руски думи ти си езиковед който заслужава "Нобелова премия".... А сега ако намериш и едно историческо доказателство, че е съществувала Украинско княжество или царство преди 1917 г ще спечелиш световно уважение !!!! Мнението на всички специалисти е, че това изкуствено създадена държава и език от Хазарските АНГЛОСАКСИ осъществили революцията през 1917 !!!!!!!!ДОТУК СЪС УКРАИНСКИЯ ЕЗИК И ДЪРЖАВА
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Група за подкрепа на България няма ли да има! КАК СЕ ЖИВЕЕ С ПО-МАЛКО ОТ 200 ЕВРО НА МЕСЕЦ ДОРИ И ДА РАБОТИШ В БЪЛГАРИЯ!? по-голяма част от българите са с такива доходи по малко от 200 евро цените европейски заплатите африканскиКакво ще направи Европейския съюз за България? Досега не е направил нищо! Дали да не се обърнем към Путин?
39
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Смяхsengalevich.files.wordpress/2014/02/dyiy67.pngЕто ти процентите кой колко какво говори... Смях, караш ме да се смея. И не се говори на полски диалект а на украински. Украинския е много близък до белоруския. А в Беларус не се популяризира беларуския и никой не се опитва да го направи. Там искат да се говори само на руски и езика им се говори само по селата, т.е. е умиращ. За който не вярва може да си утвори уйкипедия.
38
2
 
10
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
Винаги може да намерите някой виновен за нашата мизерия: това е турско рабство, руски ботуш, комунисти, марсиани...Спри да се оплакваш, ние трябва да работят за България, тогава всичко ще бъде наред!
37
1
 
14
 
! Отговори
оа преди 10 години
В България ги е страх да направят референдум нашите политици ,защото избора е ясен ,но неудобен за някой,,,,който да промива недоразвити мозъци !!!
36
7
 
8
 
! Отговори
до 39 преди 10 години
абе журналиста Петко Бочаров го каза много добре - едно робство е заменено с друго. ама ти няма да вденеш, оти си гумена глава.
35
2
 
31
 
! Отговори
Смях преди 10 години
До Анонимен 36Полския го вкарвам точно където му е мястото....Във Украйна се говори Полски диалект или Руски такова животно като Украински език и държава няма преди 1918 г. Дори във Беларус където се опитваха да наложат "Беларуски език" положението е същото Полския диалект примесен със Руски се налага като език...Всичко това е вследствие на ЦИОНИСТКАТА РЕВОЛЮЦИЯ от 1917 !!!! РУСИЯ ВИНАГИ Е ПРЕЧИЛА НА АНГЛОСАКСИТЕ !!!!!
34
2
 
27
 
! Отговори
Смях преди 10 години
До Анонимен 34Имали са интерес направили са го :))) Това е логика :)))) По тази логика какво направи така наречения Запад за нас ???? Явно имат интереси във България но освен да ни ОГРАБВАТ нищо друго не ПОМНЯ....Историята започва със КРЪСТОНОСНИТЕ ПОХОДИ минава през Берлинския договор, Съюзническите бомбардировки на България / подчертавам без участието на СССР /, планът "Ран-Ът и тоталното унищожаване на ВПК, промишленост и селско стопанство !!!!! ТОВА СА ФАКТИТЕ !!!!!
33
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Смях 33Суецкия канал, точно като краставицата има 99% вода... Къде пък вкара полския... Човекът ти казва, че видял как хората живеят в мир и разбирателство... Ти ми плямпаш на полски...
32
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СмяхНе съм видял един "демократ" който да е признал, че Българска държава има благодарение на Русия-----Едно време пишеш в учебниците, че Българска държава има благодарени на хан Аспарух... Да, Русия ни е освободила от турско робство. Да, благодарни сме за което. Имали са изгода да го направят. А именно комунистическо робство в което ни вкара братска Русия, последствията от което няма да бъдат излекувани десетилетия наред... Където е имало комунизъм сега е мизерия!
31
1
 
28
 
! Отговори
Смях преди 10 години
До Анонимен 27Искам да те попитам след като си ходил във ИЗТОЧНА Украйна колко процента от населението там говори на Полски диалект ???? Аз работя от над десет години със Украинци и Поляци и мога със СТО ПРОЦЕНТА убеденост да гарантирам, че по малко от 20% от Украинците предпочитат да ползват Полския диалект !!!!!!! Украинците от Източните области се оплакват, че насила се опитват да ги направят Поляци...Единствената област във Украйна където се ползва Полски изцяло е Галчина !!!!!!
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Говоря о технологической возможности реверса, постпред РФ отметил: "если говорить простым языком, то по одной и той же трубе нельзя одновременно качать газ в противоположные стороны". "Поэтому попытка организации реверса, будь то из Словакии или из Венгрии на Украину, будет означать, что поток с востока на запад перестанет идти. То есть поток в Евросоюз прекратится", - сказал Чижов. ----Преведено от дипломатически език: пуснете ли газ от Словакия за Украйна, спираме ви кранчето! Ха ха ха хааа!
29
2
 
27
 
! Отговори
Смях преди 10 години
Във момента по ТУРСКОЕВРЕИСКАТА BTV-ЛЪЖИТЕ върви "лице в лице" със участието на соросоида Иво Инджев....Имам чувството, че и на този Сорос и ЦРУ му пишат опорните точки :)Не съм видял един "демократ" който да е признал, че Българска държава има благодарение на Русия....Този плъх твърдеше, че България е освободена едва ли не от Българите ЕВРЕИ :)))))
28
1
 
18
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
До Анонимен 26. Колко си прав, приятелю! ЕС и САЩ само обещаваме подкрепа за нещастните хора на Украйна, но не дава ни един цент за тях! Само Русия дава пари и газ, въпреки огромните дългове на Украйна. Който има мозък в главата си, той ще разбере какво се случва.
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
отишъл украинския министър при милер и му казал германците плащат по 350 ние защо 500 отговора да правилно плащат плащат