САЩ с 10 "фалшиви твърдения" на Русия за Украйна

С тях Москва целяла да оправдае "незаконните си действия"
Обновена: 14 апр 2014 14:07 | 14 апр 2014 09:45, Елка Василева
244
САЩ с 10 "фалшиви твърдения" на Русия за Украйна
Снимка: Reuters

Държавният департамент на САЩ публикува нов списък с 10 "фалшиви твърдения" на Русия с цел оправдаване на "нейните незаконни действия в Украйна", предаде Ройтерс.

Още по темата
Като "свали дипломатическите ръкавици", американското външнополитическо ведомство излезе с втори подобен опис в разстояние на малко повече от един месец. Първият бе публикуван на 6 март. Той бе отхвърлен категорично от Русия като "примитивно изопачаване на реалността", цинизъм и двойни стандарти.

Новият списък е озаглавен "Руска фикция: Продължението. Още десет фалшиви твърдения за Украйна." Публикуван на сайта на Държавния департамент на САЩ, той започва с цитат на президента Барак Обама от 26 март, че "никакво количество пропаганда не може да направи вярно нещо, което светът знае, че е невярно".

Списъкът съдържа следните 10 предполагаеми руски твърдения, които според американската дипломация са неверни:

1. Руски агенти не са активни в Украйна.

2. В проруските демонстрации участват само украински граждани, действащи по своя собствена воля, подобно на движението Майдан в Киев.

3. Сепаратистките лидери в Източна Украйна се радват на широка народна подкрепа.

4. Има риск ситуацията в Източна Украйна да премине в гражданска война.

5. Украинците в Донецк отхвърлиха незаконните власти в Киев и създадоха независима "Донецка народна република".

6. Русия е разпоредила "частично изтегляне" на своите войски от украинската граница.

7. Етническите руснаци в Украйна са под заплаха.

8. Новото украинско правителство е оглавявано от радикални националисти и фашисти.

9. Етническите малцинства в Украйна са преследвани от "фашисткото" правителство в Киев.

10. Русия не използва енергията и търговията като оръжие срещу Украйна.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още по темата: УкрайнаСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
3
 
4
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Анонимен***158 ВЯРНО СИ НАПИСАЛ ЧЕ ВЪВ 6-ДНЕВНАТА ВОЙНА СИРИЯ ВЪОРЪЖЕНА СЪС РУСКИ ТАНКОВЕ ПРЕТЪРПЯ СЪКРУШИТЕЛНО ПОРАЖЕНИЕ ОТ МНОГО ПО-МАЛКО ПРОТИВНИКОВА СИЛА И ТОВА Е Б Е З С П О Р Е Н ФАКТ!!! НО БЪДИ ЧЕСТЕН ДОКРАЙ И НАПИШИ ЧЕ ЕДИНСТВЕНАТА СТРАТЕГИЧЕСКА ПРИЧИНА ЗА ТОВА Е ЧЕ НА 3-ТИЯТ ДЕН ОТ ВОЙНАТА ЕВРЕИТЕ ОВЛАДЯВАТ ПОЛОЖЕНИЕТО МАКАР И С ЦЕНАТА НА ТЕЖКИ ЗАГУБИ.ОТ РЕШАВАЩО ЗНАЧЕНИЕ Е НОЩЕН БОЙ ОТ РОТА НА 7-МИ ПОЛК В СЪСТАВ ОТ 8 ТАНКА КОЙТО УДЪРЖА НАТИСКА НА 43-ТИ СИРИЙСКИ ТАНКОВПОЛК
172
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1. В aмерикa имa демокрaция2. В aмерикa нямa рaсизъм3. Aмерикa е икономически стaбилнa и нямa дa фaлирa4. Сaщ зaчитaтa прaвото нa сaмоопределяне нa всякa сувереннa държaвa5 сaщ сa против нaмесa във вътрешните рaботи нa държaвите6. Сaдaм имaше химическо оръжие7. Либия имaше химическо,космическо и извънземно оружие 8. Гмо в хрaните в сaщ не съществувa9. Личнaтa свободa нa всеки сaщ грaждaнин е неприкосновенa и гaрaнтирaнa
171
5
 
2
 
! Отговори
анонимен))) преди 10 години
До Анонимендо 188 - Ами всъщност за жалост се оказва, че Ът май е бил прав - наистина българската икономика не успява (поне досега) да осигури нормален живот на останалите в България 7 и нещо милиона. Когато станем 5 млн.(не ме критикувайте, явно е, че натам вървим) ще разберем със сигурност - ако тия 5 млн. живеят по западен стандарт...
170
2
 
28
 
! Отговори
ттт преди 10 години
Толкова фалшиви ли са, колкото снимките на химическото оръжие на Саддам?
169
1
 
4
 
! Отговори
Болярина преди 10 години
stefbelchev.blog.bg/lifestyle/2011/05/03/1947-alyn-fostyr-dyles-pyrviiat-shef-na-cru-zaiaviava.740284...тук ще видите истината за ЦРУ и какво целят
168
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До JoroЕйвис Боулън,1997г.:"Българите,не ни трябвате повече от 4 милиона".Ричард и Роналд Ът:"Българската икономика,в условията на пазарен принцип е предназначена да изхранва максимум 5 милиона души".Помисли си пак,преди да пишеш.
167
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чета коментара на 184 и се замислям за нашите македонци,оттатък Осогово.И те са на същото дередже,като се чудят кого да мразят повече?Дали Сърбия,която ги създаде или пък България,на която принадлежат по право?
166
17
 
4
 
! Отговори
Joro преди 10 години
God bless USA!!!
165
7
 
35
 
! Отговори
не син преди 10 години
НЯМА ПО ГНУСНО ЗЛО ОТ САЩ !
164
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БобиНапълно си прав.Само,че точно тази Полша проми съзнанието на западните руснаци,като ги направи украинци.Откъсна ги от Православието,разката им фамилията,а за благодарност днес,собствените й творения се чудят кого да мразят повече - създателката си Полша,продължителка на политиката на Австро-Унгария или собствената си майка,във случая Русия.
163
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички *** *** да се запознаят с историята.Показвам им картата на Полша през 1938г.Хубаво да видят къде са се намирали тогавашните "украински" градове Лвов,Луцк,Тарнопол/Тернопол,Станиславов/Ивано-Франкиск,Ровне/Ровно и останалите там - в пределите на ПОЛША.upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a1/Rzeczpospolita_1938.svg?uselang=ru
162
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Въпрос: какво ще се случи ако България и БЮРМ се слеят в една държава?Отговор: Балканска Украйна.
161
12
 
9
 
! Отговори
buttman преди 10 години
Боби, не става въпрос за бизнесмени. Обикновени руснаци купуват имоти или просто мечтаят да се заселят за постоянно в България. Харесва им не само климата, дори усмихнатите хора им правят впечатление. Нещо, което според тях, тотално липсва в Русия. Руските бизнесмени предпочитат други държави, точно обратно на руската пропаганда. Живял съм в Санкт Петербург. Обичам обикновените руски хора с тяхната душевност и емоционалност. Но животът в Русия не струва. За мене Путин е луд и вреден човек.
160
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Въпрос: Има ли поне един лидер от украинската опозиция,който да не е с полски произход в родословието си?Отговор: Има.Нито един.
159
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Решението на украинския проблем е само едно-единствено.Бившата полска Западна Украйна да обяви независимост и да си влиза в ЕС и НАТО като толко й се иска,а останала руска част - да се присъединява към Русия и това е.
158
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Майданците са от средите на полските асимилати от Западна Украйна,която е част от Полша до 1939г.Това са руски еничари,мразещи и ненавиждащи всичко руско.Досущ като нашите скопски сърболяци,по кръв българи,но по народност сръбски еничари,смятащи се за македонци,които мразят и ненавиждат всичко българско."Никой не мрази по-силно от предателя" - гръцка поговорка.
157
2
 
5
 
! Отговори
Бай Радой преди 10 години
До Боби--171 ; Мусолини също е бил социалист. Той е приятел на Ленин и живее Известно време в СССР след Окт.Революция. Пише че се е отвратил от Руския социализъм и станал фашист.По време когато Сталин и Хитлер бяха съюзници Беше забранено на комунистите да използват думата ФАШИСТ за да не обиждат Хитлер.
156
1
 
3
 
! Отговори
Бай Радой преди 10 години
До Боби--163 ; Може и да си прав но това се коментира и в руските сайтове.
155
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Nikola Filipov Ха-ха-ха! Каква Украйна е имало тогава? Първата столица на Русия е Киев и когато преместили столицата си в Москва и Петербург - нарекли този район "Окраина(периферия)". А за да откъснат тази територия от Русия, през 1917 година Великите сили решават да направят нова държава - Украйна като местния селски руски диалект го обявяват за украински език, а местните руснаци - за украинци. Съседите ми украинци (и в момента са в съседна стая) разправят как са записвали чисто руските им баби и дядовци с новоизмислената националност - "Украинец". Както през 1947 г в Пиринско всички ги запис
154
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украинската нация е измислена от Великите сили през 1917г.Обявяват местния руски диалект за украински език(подобно на нашите баби и дядовци от Пиринско,които бяха бяха българи,но през 1947г. са ги писали македонци)започват да записват руснаците като украинци.Ще се намери ли някой,който да извади поне един исторически документ,свидетелстващ за наличието на украинско национално съзнание от времената преди 1917г.?