САЩ с 10 "фалшиви твърдения" на Русия за Украйна

С тях Москва целяла да оправдае "незаконните си действия"
Обновена: 14 апр 2014 14:07 | 14 апр 2014 09:45, Елка Василева
244
САЩ с 10 "фалшиви твърдения" на Русия за Украйна
Снимка: Reuters

Държавният департамент на САЩ публикува нов списък с 10 "фалшиви твърдения" на Русия с цел оправдаване на "нейните незаконни действия в Украйна", предаде Ройтерс.

Още по темата
Като "свали дипломатическите ръкавици", американското външнополитическо ведомство излезе с втори подобен опис в разстояние на малко повече от един месец. Първият бе публикуван на 6 март. Той бе отхвърлен категорично от Русия като "примитивно изопачаване на реалността", цинизъм и двойни стандарти.

Новият списък е озаглавен "Руска фикция: Продължението. Още десет фалшиви твърдения за Украйна." Публикуван на сайта на Държавния департамент на САЩ, той започва с цитат на президента Барак Обама от 26 март, че "никакво количество пропаганда не може да направи вярно нещо, което светът знае, че е невярно".

Списъкът съдържа следните 10 предполагаеми руски твърдения, които според американската дипломация са неверни:

1. Руски агенти не са активни в Украйна.

2. В проруските демонстрации участват само украински граждани, действащи по своя собствена воля, подобно на движението Майдан в Киев.

3. Сепаратистките лидери в Източна Украйна се радват на широка народна подкрепа.

4. Има риск ситуацията в Източна Украйна да премине в гражданска война.

5. Украинците в Донецк отхвърлиха незаконните власти в Киев и създадоха независима "Донецка народна република".

6. Русия е разпоредила "частично изтегляне" на своите войски от украинската граница.

7. Етническите руснаци в Украйна са под заплаха.

8. Новото украинско правителство е оглавявано от радикални националисти и фашисти.

9. Етническите малцинства в Украйна са преследвани от "фашисткото" правителство в Киев.

10. Русия не използва енергията и търговията като оръжие срещу Украйна.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още по темата: УкрайнаСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 145Значи Русия да спазва международните договорености а ЕЦ и НАТО не !!!ЕЕЕЕ дайте да погледнем реално на света.Т не беше Кувейт то не беше Сърбия то не беше иран ...Афганистан Либия Египет Сирия...да не говорим в по далечно минало за разни там Виетнам Панама....
132
6
 
10
 
! Отговори
Бай Радой преди 10 години
До Анонимен--133До ку-клукс--клан--134;Русия не спазва договорните си задължения.1994 и 1997 г САЩ, Русия, Англия и др. подписаха с Украйна договори в Които и гарантират териториалната цялост и независимост,затова че тя се отказа от притежаване на ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ.Русия не обича дас спазва договори.Тя и с нас подписа ВОЕНЕН ДОГОВОР 1902 г.Наши воени участваха 1905 г в далечния изток.По време на балканската война ни предаде.Застана на страната на Гърция и Сърбия.Насъска Румъния да ни нападне.
131
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След "Аншлуса" Путин няма намерение да напада ВЕРОЛОМНО Украйна !
130
0
 
2
 
! Отговори
комплимент преди 10 години
До Анонимен 132 Благодаря,че казахте нещо добро и за българите,при това близо до истината, бих добавил Българинът е разсеян благородник, който все си изпуска транспорта/влака.
129
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"10 предполагаеми руски твърдения"T.e. не са твърдения на руснаците, а са измислица на американците.Всъщност не са толкова умни за да ги измислят. Те просто казват своите си твърдения за това което САЩ направиха в Киев.Впрочем защо "американците"??? На континента Америка има поне 50държави. Как така САЩ си присвояват целия континент.Как, с оръжие разбира се
128
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 140 : от коментара личи, че правилно мислят за тебе !
127
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Леле и това е публикувана от Държавният департамент на САЩ ...Тези наистина ли мислят всички за ***
126
7
 
7
 
! Отговори
Продължение преди 10 години
11 Че наградените от Путин "сили за самотбрана" не са снайперистите12 Че искаштите "референдум" маскирани носители на Калашници не са SSсср шпиц командоси
125
8
 
20
 
! Отговори
Валери преди 10 години
Десетата точка със сигурност е лъжа защото още 2008 година руснаците спряха газта за Украйна защото не си плащаха и естествено ние бяхме сред най пострадалите. Очевидно не искат да работят и търсят някой да ги храни докато си пият водката. САЩ ако са толкова загрижени да си ги хранят, още Янукович им каза: ако не дадете пари ще фалираме. Но вместо пари, всички се изредиха да им дават акъл. Почти 50 милиона гладни украинци и крадливите им политици едва ли някой ще се съгласи да ги издържа.
124
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази "творба" някой шестокласник ли я е съчинявал?А, не то било САЩ, забравих, че тяхната аудитория е бавноразвиваща се.
123
26
 
13
 
! Отговори
Го4о преди 10 години
ПУТИН е ЛЪЖЕЦ и ДЕМАГОГ!
122
14
 
7
 
! Отговори
омг преди 10 години
И като няма разлика защо се възмущават от САЩ, или те се възмущават, ама после правят точно същото и дори се оправдават с американците. Здрава шизофрения.Нали рашките много се възмущаваха за Косово, а сега се позовават точно на него за Крим. Да признаят Косово тогава и да се извинят публично за лицемерието си.
121
8
 
34
 
! Отговори
Клу-клукс-клан преди 10 години
Ми то нищо от "опорните точки" на САЩ не е вярно. Твърденията са им същия фарс като оръжията за масово поразяване на Садам. Както заграбиха петрола на Ирак, така си мислеха, че ще заграбят и богатствата на Украйна. Да, ама НЕ ! Просто Путин им показа, че могат да си вземат 25 милиона гладни бандеровци, ама без Крим и природните богатства на Донбас. Нигъра не е играч от калибъра на Путин.
120
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е една маааалка част от тактиката на САЩ и в частност на ЦРУ-изпълняваш подривни мероприятия ,манипулираш общественото мнение,подстрекаваш ие т.н. и т.н.,а после обвиняваш друг.Русия е слаба в медийната война,където САЩ печелят,но хората все повече поумняват и ниждат истинското лице на истинският виновник и все повече хора не вярват в "демократичните"намерения на Вашингтон.Умните хора губят доверие в американската върхушка.
119
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 111 Ти горе долу си прав, но чест прави на българите, че не робуват на някой, а на собственото си мнение и на чувството си за честност и справедливост
118
10
 
18
 
! Отговори
СПАС преди 10 години
Браво на САЩ. И ДЕСЕТТЕ ТОЧКИ СА ВЕРНИ И ТОЧНИ!!!!:)))))))))))))))))))))Това от шефа на ЦРУ ли го научиха??? .......който гостува на Украйна по терлици.:))
117
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе защо няма нито един конфликт в която и да е точка на света, без участието на САЩ?
116
1
 
16
 
! Отговори
До омг: преди 10 години
И къде е разликата с американофилистиците?!
115
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каквото и да си говорим става въпрос за пари и интереси. Накрая ще се стигне до формула с "прихващане": Украински дълг към Русия + доставки на газ + нещо за САЩ = Крим + още нещо за Русия. Нещата ще се нулират привидно, но Украйна ще продължи да трупа дългове и към Русия и към запада. С тези огромни интереси и апетитни природни ресурси спокойствие в Украйна няма да има за дълго.
114
28
 
16
 
! Отговори
омг преди 10 години
Русосифилистиците са много възмутени, че САЩ се бъркат във вътрешните работи на други държави, но са възсторжени, когато *** го прави. Тогава това не е вмешателство, а освобождаване от злите фашисти. Не мога да повярвам, че в 2014 г. Пред мат 'риала още върви риторика от Втората световна и още громим фашистите.