Меркел: Русия да се изтегли от границата с Украйна

Германия праща 6 изтребителя над Балтийско море
Обновена: 16 апр 2014 20:06 | 16 апр 2014 19:58,
288
Меркел: Русия да се изтегли от границата с Украйна
Снимка: Reuters

Германия е призовала Русия да изтегли силите си от границата с Украйна и да смекчи тона в руските държавни медии, които според Берлин подклаждат сепаратистки настроения сред етническите руснаци в Източна Украйна, предаде Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Канцлерът Ангела Меркел казала на руския президент Владимир Путин вчера вечерта, че страната му носи "основната отговорност" за успокояване на ситуацията, съобщи правителственият говорител Георг Щрайтер.

"Продължаващото силно присъствие на руски военни по границата с Украйна, и продължаващият подстрекателски начин на отразяване от руските държавни медии, които се гледат и в Източна Украйна, са дестабилизиращ фактор", посочи говорителят. Според него и двете неща се възприемат от проруските сепаратисти като знак, че Москва подкрепя въоръжения им бунт.

Щрайтер отказа да каже дали Меркел споделя оценката на Путин, съобщена от руски медии, че Украйна рискува да затъне в гражданска война. "Германското правителство не е заинтересовано от избор на думи, които биха ескалирали напрежението", каза той.

Междувременно стана ясно, че Германия участва със спомагателни плавателни съдове и патрулни полети в действията на НАТО за укрепването на сигурността по източните граници на алианса. Това съобщи днес говорител на министерството на отбраната в Берлин, цитиран от ДПА.

Лековъоръженият спомагателна кораб "Елбе" от германския боен флот с 45-членен екипаж ще действа като кораб майка в учението на НАТО за прочистване от мини, което ще започне в края на май в Балтийско море, каза говорителят.

По думите му от септември до шест изтребителя "Юрофайтър" от германските ВВС ще бъдат на разположение на НАТО в продължение на четири месеца за патрулни полети над Балтийско море.

Алиансът планира през този период в района да оперират десет изтребителя с патрулни мисии. Португалия ще партнира на Германия в операцията.

През последните няколко дни и двете предложения на Берлин са били одобрени от командването на НАТО, допълни говорителят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
19
 
8
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
С риск да се повторя за пореден път ще подчертая, моята максима в живота: смърт на всичко руско и съветско, да живее свободна Америка. Американската армия е достатъчно многобройна, така че да размаже руската пияна вашлива ***, не знам защо е наречена армия изобщо. Американската армия е 10 пъти по-силна от армиите на всички останали 9 страни от топ 10 в света, взети заедно.
152
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До без име путин вечно ли ще управлява?Толкова сте смешни ) *** ако продължава така ще направи война и ще бъде ликвидиран, ако ли не съден
151
3
 
11
 
! Отговори
Хаос преди 10 години
На колко км от границата трябва да се изтеглят руските войски? Аз предлагам да се изтеглят в радиус от 2000км, в този периметър да закрият и унищожат всичките си бази и военна техника. Също да не забравят и граничните войски да ги махнат. Така ще е по-лесно. Де да беше и учителя на Мрекал Хитлер действал по този начин, нямаще да му се налага да се притопля върхукожно по среданат на пролетта на 45-а
150
3
 
13
 
! Отговори
цар симеон велики преди 10 години
До Анонимен;те милошевич и садам поне са избивали собственият си народ или по точно неудобните за тях,а сащ и нато избиват цели нации и поробват народи.бившият резидент на сащ сам си призна че сащ подпалват войни във цял свят и по всякъкъв повод
149
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разбира се като стане въпрос за истинска открита война парите не са от Значение важни са Живите хора на тази планета не*та финансова система която сме я изградили всички ние с трудът си и не два охлюва да правят квото си знаят Рокфелер - Родшилд
148
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До славянин ти кажи какво се случи на руснаците при монголците 200 години робство и ние знаем вашата история и вие не сте цвете за мирисане!
147
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доналд Кук се уплашил и се евакуирал в румънско пристанище. Моряци подали рапорти за уволнение.
146
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те япония китай европа и сащ ще гледат в небето и ще чакат руските ярс-ове да паднат отгоре им?! Ти си за психото нали си го знаеш.И като знам че половината руснаци барабар с *** са такива *** като тебе просто се чудя останалият свят докога ще го търпи? Поел е пътя на милошевич и садам(((
145
2
 
19
 
! Отговори
Зиг хайл! преди 10 години
Хайл, Меркел! Фрау Меркел е новият райхсфюрер на обединения Дойчланд! Вече имаме Четвъртия немски Райх. Занапред ще казваме накратко: Четвъртия райх. Дойчланд, Дойчланд юбер аллес!
144
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никой няма да влезе в Третата Световна Война заради Няколко полски плашипутарника ТИЯ ще Търкат Кенефите в Пандиза
143
5
 
11
 
! Отговори
цар симеон велики преди 10 години
До до 123 от славянин;вярно е за ярс днес ги гледах в тубата,но за броя не съм сагласен,Руската федерация притежава най-големият ядрен арсенал в света, включващ 6 681 стратегически ядрени оръжия в пълна бойна готовност, и още по-голям брой тактически такива.[7][8] Ракетните войски разполагат с близо 500 ракети, които могат да пренасят до 1800 бойни глави, флота с 12 подводници с 609 бойни глави и военновъздушните сили с близо 240 бомбардировача, способни да пренасят до 900 крилати ракети.[7] Най-далекобойната руска ракета е Р-36, с обсег до 15 200 км, което позволява нанасяне на ядрен удар
142
19
 
5
 
! Отговори
Към русофилите преди 10 години
А бе пумпали, нали всички сте карали навремето руски бръкми, москвичи и подобни, а сега всички карате фолксвагени и Аудита. Що не карате руски баракуди и сега?
141
1
 
13
 
! Отговори
до пена преди 10 години
хахахахаха, ама Пено, лапай си катъка, и недей пиши глупости, ако не бяха руснаците да наврат прехвалената ти Германия, да не казвам къде, ама навряха я, ама навиране, западняците още щяха да се пипкат:DDDD
140
3
 
19
 
! Отговори
Лора преди 10 години
Ало, Меркел! Сигурна съм, че си мислиш, че си разговаряла с Елцин. На Путин п***ткини номера не минават!!!
139
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На баба Меркел Еврейските банки и отпуснаха пари да си купи Европа въпреки че е върти опашка какво друго можеше да излезе от нейната уста нали от едно гърне бъркат с Америка между другото аз очаквам в най скоро време в Европа да се появят модерните Американски Концлагери натам вървят нещата
138
16
 
4
 
! Отговори
пена преди 10 години
Германия и преди е стигала до Москва и то докато е водила война с целия останал свят. Само и трябват няколко години и дъщерята на Путин ще почне да учи немски в училище...
137
3
 
6
 
! Отговори
до 161 преди 10 години
И аз повтарям твоя коментар
136
2
 
12
 
! Отговори
т преди 10 години
еми хората видеха кво стана с държави минали към америка и ес и не искат. ако държавите кадето беха влезнали към ес или към америка беха добре тия немаше да искат да минават на страната на русия кои луд бега от хубаво
135
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия е поле нямат какво да губят дори китай да им вземе сибир те отдавна са изпразнили азиатската част на рф. Нищо не губят за това са по-агресивни!
134
2
 
9
 
! Отговори
цар симеон велики преди 10 години
руси има толкова ядренни оръжия и ядренни отпадъци че око ги взриви дори на собствена територия ще унищожи планетата.спонете си цар бомба,Взривът е с мощност 58,6 мегатона, но планът е бил да избухнат 101,5 мегатона (101 500 000 т динамит). Решават обаче да намалят двойно мощта на боеприпаса заради колосалното замърсяване с радиация, а и от страх, че ще започне самоподдържаща се ядрена реакция в океана. Тя би раздробила планетата.