Украйна е на ръба на гражданската война!

Путин обсъди с Меркел предстоящата в Женева среща за Украйна
Обновена: 16 апр 2014 09:32 | 16 апр 2014 09:32, Елка Василева
102
Украйна е на ръба на гражданската война!
Владимир Путин. Снимка: БТА

Президентът на Русия Владимир Путин и канцлерът на Германия Ангела Меркел са обсъдили по телефона ситуацията в Украйна, съобщи пресслужбата на Кремъл.  Руският държавен глава е посочил, че „рязката ескалация на конфликта поставя страната по същество на ръба на гражданската война“.

Лидерите на двете страни са отбелязали важното значение на планираните за 17 април четиристранни преговори /Русия, ЕС, САЩ, Украйна/.

„Изразена беше надеждата, че на срещата в Женева ще се успее да бъде подаден ясен сигнал, който да спомогне за преминаване на ситуацията в мирно русло“, добавя пресслужбата на Кремъл.

Още по темата
Путин е припомнил значението на стабилизацията на икономиката на Украйна и обезпечаването на доставките и транзита на руския природен газ за Европа, посочени в неговото послание до лидерите на редица европейски страни от 10 април 2014 г.

Правителството на Германия съобщи, че Меркел „подробно“ е обсъдила по телефона с Путин ситуацията в Украйна. „В центъра на вниманието беше подготовката за планираната за 17 април в Женева среща на външните министри на Русия, Украйна, САЩ и върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността“, добави заместник говорителят на кабинета Кристиане Вирцона.

По думите й разговорът се е състоял „при цялото различие на оценките за случващите се събития“. Разговорът се е провел по инициатива на германската страна.

Владимир Путин е разговарял по телефона и с премиера на Израел Бенямин Нетаняху.  Рязкото изостряне на кризата в Украйна е следствие от безотговорната политика на Киев, който игнорира законните права и интересите на рускоезичните жители на страната, е заявил Путин.

Путин е дал оценка на процесите в Украйна по молба на Нетаняху. Руският президент е подчертал недопустимостта на използването на въоръжени сили за потушаване на протестите на гражданите в югоизточната част на Украйна. Разговорът се е провел по инициатива на израелската страна, пише ИТАР-ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
6
 
! Отговори
цар симеон велики преди 10 години
До Василев;абе как те сложиха на работа в цру като си толкова *** и *** като галощ,за каква продължителна война говориш,русия може да смачка всяка страна за 4-5дни,а ако нещата отидат твърде далеч тоест война с нато всичко приключва за половин час.да не дава господ това да става че и бактериите чак ще изчезнат
65
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Опасявам се, че Обама ще свърши като Хитлер. Над Белия дом ще се вее руското знаме, а на мястото на статуята на свободата ще бъде издигнат паметник на Путин.
64
12
 
6
 
! Отговори
ф-1 преди 10 години
Ей така 44г и на нас руските окупатори ни обявиха война, и ни върнаха за 70 г в 19 век!По-варварски същества от комунистите- няма!
63
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ликвидирайте всички проруски терористи в Украйна! Искаме да виждаме една свободна и демократична, модерна държава, такава каквато *** Русия никога няма да бъде.
62
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гъргарата с лилипутя е грандиозна :)Кремълския *** тепърва ще разбера какво си е надробиил и какво ще си сърба.
61
5
 
7
 
! Отговори
цар симеон велики преди 10 години
До Доктор Сър Пичук;тази черна чума се нарича барак обама
60
4
 
9
 
! Отговори
цар симеон велики преди 10 години
До Анонимен;хайде сега да ни кажеш каква е подигравката с путин.според мен за подигрвка станаха ес и сащ защото само лаяха пред путин и друго нищо.къде останаха санкциите които налойиха,наса се отказаха от санкции,европейските фирми натиснаха нато,и путин ги мачка и прави каквото си иска с евро геовете.нато бяха много силни,но путин истреля една ракета зада провери качеството и всичко утихна, а руски самолет прелетял няколко пъти над американският кораб в черно море необеспокояван
59
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
кой ли го интересува какво казват от световната помийна яма наречена Русия....Жалка и мизерстваща долнопробна ***.
58
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Избивайте пропруската терористична ***! Бъдете свободни, братя украинци!
57
4
 
2
 
! Отговори
Щикългрубер преди 10 години
За какво ли пък се заинтересувал за Украйна премиерът на Израел? Че там останали ли са живи евреи? SS не ги ли "евакураха" преди 70 г?
56
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 64А нещо за независимостта на Абхазия, Южна Осетия ще ни разкажеш ли жалка руска подлого?
55
3
 
9
 
! Отговори
свобода за САЩ! преди 10 години
Според последната информация, цели 20 американски щати пожелаха да се отцепят от САЩ. Като подписката продължава и желаещите да я подкрепят растат лавинообразно, предаде Би Би Си. Подписката е стартирала веднага след като се разбра, че Барак Обама печели още един мандат за президент на САЩ.
54
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на украинците, че защитават родината си!
53
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само русофилистична *** може да подкрепя отцепването на суверенни чужди територий! Промитите червени ***, те са единствените ***, подкрепяща разделянето на Украйна, защото и майките си са готови да дадат на ***. Жалки продажници....
52
2
 
12
 
! Отговори
до сър пичка преди 10 години
Точно така, да живее свободна Америка, независимост за щата Тексас!
51
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кремълския лилипут го чакат "прекрасни" дни....
50
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украйна, България е с Вас!
49
13
 
4
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
Да живее свободна Америка, само САЩ може да ни отърве от руската черна чума.
48
6
 
7
 
! Отговори
giorgio преди 10 години
До ВасилевИмам няколко бележки:1. Научете кога се пише пълен и кратък член, защото не е добре да очакваш кратък , а пък да ви изненада пълен , г-н Василев.2. А нима някой здравомислещ човек можеше да си представи американска база в Севастопол!? Все си мисля, че демократичните американци не са си научили урока по история и този път алчността им определено ги подведе.Ако си бяха седели в Америка, нямаше да има нито Крим ,нито онова,което се случва днес. Това не е Русия на Елцин! ИСлава Богу
47
1
 
6
 
! Отговори
до Василев преди 10 години
"Агент Тоби Кълкмарк!ЦРУ!!!"Агента на ЦРУ, мини през диспансера да ти удвоим дозата.д-р Иванов, от психиатрията