Руски военни в Украйна? Глупости!

Путин: Киевските власти "вървят към пропаст и влачат след себе си страната"
Обновена: 17 апр 2014 15:36 | 17 апр 2014 12:21, Елка Василева
286
Руски военни в Украйна? Глупости!
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин категорично отхвърли твърденията за участие на руски военнослужещи в събитията в Източна Украйна, предаде ИТАР-ТАСС.

"Глупости са това. Никакви руски подразделения няма в Източна Украйна", заяви държавният глава по време на пряк телевизионен диалог с гражданите на Русия.

По думите на Путин в Източна Украйна няма "нито специални служби, нито инструктори". "Всички са местни граждани – подчерта руският лидер. - И най-доброто доказателство е, че хората, дето се казва, в прекия смисъл на думата си свалиха маските."

Путин съобщи, че е заявявал и пред свои западни партньори: жителите на Източна Украйна "няма къде да ходят, те никъде няма да идат, те са стопани на тази земя и трябва да се разговаря с тях".

Още по темата
Руският президент разчита световната общност да разбере колко сериозно престъпление са извършили киевските власти, използвайки сила срещу мирното население в Източна и Югоизточна Украйна, обобщава негови изявления ИТАР-ТАСС.

"Хвърлили танкове и авиация срещу гражданското население", киевските власти "вървят към пропаст и влачат след себе си страната", изтъкна Путин.

Изключително важно е възможно по-скоро да започне диалог между днешните власти в Украйна и отделните региони от страната, каза той.

Необходим е "не показен диалог със самите себе си, а реално търсене на компромис", заяви руският президент, според когото киевските власти посещават провинцията, но не разговарят там с народа, а със собствените си привърженици.

"Много важно е да започнат преговорите в Женева" за Украйна; "много важно е заедно да помислим за изход от ситуацията", добави Владимир Путин.

Руският президент заяви, че се надява да не му се налага да изпраща руски войски в Украйна. Той каза, че се надява украинската криза да може да бъде уредена с политически и дипломатически средства.

Президентът на Русия е убеден, че в рамките на междудържавните отношения Русия ще успее да постигне разбирателство с Украйна. "Дори в рамките на междудържавните отношения съм убеден, че ще постигнем взаимно разбирателство с Украйна", заяви Путин. Щом руснаците и украинците се обичат и уважават взаимно, "трябва да намерят начин и да се разбират", посочи той.

Путин изрази надежда украинците да разберат, че "Русия не можеше да постъпи по друг начин в Крим". "Щом се отнасяме с уважение един към друг, трябва всеки да признае на другия правото да прави собствен избор. Хората, които живеят в Украйна, трябва да проявят уважение към избора на онези, които живеят в Крим", подчерта руският президент.

Руският президент призна обаче за първи път, че в Крим е имало руски военни по време на мартенския референдум, който даде възможност украинският полуостров да бъде присъединен към с Русия, съобщи Франс прес. "Зад гърба на силите за самоотбрана, разбира се, застанаха наши военнослужещи и действаха много коректно, но решително и професионално", каза той, отговаряйки на въпроси в пряко предаване.

"В разговори със свои чуждестранни колеги аз не криех, че нашата задача се състоеше в това да осигурим условия за свободно волеизявление на кримчани. Затова бяхме длъжни да предприемем необходимите мерки събитията там да не се развият така, както се развиват днес в Югоизточна Украйна, за да няма танкове, бойни отряди на националисти и хора с крайни възгледи, добре въоръжени с автоматично оръжие", каза държавният глава.

В Киев бе извършен антидържавен преврат "в пълния, класическия смисъл на думата", веднага щом бившият президент Виктор Янукович "отпътува от Киев и изтегли от столицата подразделенията на МВР", заяви още Путин. Според него президентските избори в Украйна, които трябва да бъдат произведени на 25 май, ще са нелегитимни, тъй като има действащ президент, а в такъв случай трябва да се промени конституцията.

Русия винаги е стояла до Украйна и ще продължи да стои до нея, а помощта й достига вече стотици милиарди долари, заяви още Путин. Всички отстъпки и предимства, които са имали гражданите на Крим в състава на Украйна, остават с помощта на допълнителни субсидии, а освен това те ще получат всички придобивки, които имат руснаците, продължи Путин.

Държавният глава обеща да ускори преминаването на Крим към руската рубла. По думите му банковата сфера е един от най-сериозните проблеми, по който Москва ще се опита да се споразумее с украинските си партньори. "Засега това не се получава", отбеляза Путин в отговор на въпрос от Симферопол.

Владимир Путин предложи да бъде засилен диалогът за бъдещето на Приднестровието. "Това е един от най-сложните проблеми, завещани ни след разпадането на СССР. Там има население от над половин милион души, хората са настроени наистина много проруски. Голяма част са руски граждани. Тези хора имат собствени представи как да изграждат бъдещето си и съдбата си. И само ще е проява на демокрация да им позволим да постъпят така, както искат", каза руският лидер.

"Без съмнение трябва да се води диалог и с Молдова, и с Украйна, трябва да се засилят преговорите във формата "5 плюс 2", каквато формула съществува, трябва да се свали блокадата и да се премахнат негативните последици, които изпитват в момента хората, живеещи в Приднестровието. И от страна на Молдова, и от страна на Украйна. На границата с Приднестровието от страна на Украйна вече са струпани въоръжени националистически групировки. На подобна ситуация, без съмнение, трябва да се сложи край възможно най-скоро", заяви руският президент.

Близо 180 журналисти отразяват днешната 12-а поред телевизионна програма "Пряка линия с Владимир Путин". Екипът на предаването е получил над 2,5 милиона въпроса, задавани по телефона, чрез есемеси и видеообръщения. Въпроси ще идват и чрез телемостове с подвижни телевизионни станции в различни региони от Русия. Самият Путин ще подбира най-интересните, най-актуалните теми, посочва ИТАР-ТАСС.

След като предаването приключи, въпроси ще задават и журналистите, добавя агенцията и цитира кореспондента на Синхуа Лянго Юе, според когото днешната "Пряка линия" с участието на руския лидер предизвиква особено голям интерес сред световната общественост "заради международната ситуация около Украйна", пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
12
 
6
 
! Отговори
Путлер е неадекватен преди 10 години
Такива хора с психични проблеми трябва да се лекуват, а страхливите руснаци още не могат да се вдигнат и да го натирят, където му е мястото. Днес плахо го попитаха защо им намаляват заплатите и съкращават обещаното увеличение на пенсиите и защо им казват, че това е във връзка с огромните разходи, които Русия ще трябва да плаща за Крим, а той се смее със стъклените си очички и ги баламосва, че видите ли там някой на местно ниво не бил разбрал...чудеше се как да замаже скандала в ефир...
143
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
173 Изпии си лекаратсвата наистина сне си добре
142
2
 
3
 
! Отговори
rumen72 преди 10 години
До Анонимен 159бъркаш. Ние украинския филм го играхме 96/97г. само дето се мина гражданска война. тогава бахме на ръба.
141
16
 
7
 
! Отговори
ф-1 преди 10 години
Русия е най-големият враг на България!Тридесет години след 1978г всячески пречи за обединението на България.1944 г обяви война на родината ни и я пороби.Комунистите, тези неща не ги ли знаете, или така ви е удобно, защото 70 год.роболепничейки пред русия пълнехте гушите.
140
2
 
9
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 170 Е какво стана? Обикновенните украински военни отказаха да се бият с местните,та чак се наложи да пускат наемници и "десен сектор" Те това май им са единствените боеспособни единици,с малки изключения
139
2
 
7
 
! Отговори
до 171 преди 10 години
До Анонимен-> А ти Фукушима? Демократичният запад защо не казва колко тона радиоактивна вода излива капиталистическия ТЕПКО във океана. При руснаците поне теча беше спрян макар и с цената на стотици жертви, а кой капиталист си заложи *** за да спасята океана - отговор никой.
138
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩ като държава са били закърмени с робството и бруталната експлоатация на ***. Американската нация се основава на кръвта, костите, земите и имуществото на повече от 100 милиона убити и измъчвани индианци, законните собственици на тази страна. Юдео-масонският печат, до ден днешен, внушава на всички идеята, че Америка е била усвоена от ръцете на белите колонизатори. В действителност, повечето от земите преди пристигането на бялите са били култивирани от индианците. Белите, всъщност, са били завоеватели, крадци и разбойници, които са построили просперитета си на базата на смъртта и страдан
137
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Joro - С тоя заем от МВФ, ще видят свобода през крив макарон
136
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
166, а Чернобил помниш ли, като заговорихме за уран? :)))))))))
135
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Хвърлили танкове и авиация срещу гражданското население"Ами гражданското население като е въоръжено до зъби, тренирано, напомпано със самочувствие и кураж, че ще му се помага и има кой да го пази, тогава не разбирам какво друго да изпратиш освен армията. Още повече след като местната полиция е била безсилна пред въпросното гражданско население с автомати!
134
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руската империя и още повече руския народ и войник е воювал точно за мен.Ааааааа шсе сетиш - Руската империя. Сегашна Русия няма нищо общо с нея, освен името. Нещо като пост-СССР, само дето ръководен отгоре до долу от бивши КГБ/ГРУ кадри и техните роднини и приятели. За царска Русия - респект. Но сегашната нека си стои в границите, на мен лично нито ми харесва, нито я искам.
133
1
 
5
 
! Отговори
до 157 преди 10 години
До Joro: Те понеже капиталистите въобще не правят така, разрбираш ли
132
2
 
10
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Явно ЦРУ като се издъни в екшъна и започва атака с троловете във форумите. Гледам,че се вие на умряло от доста хрантутници на неправителствени организации и разните им възпитаници като ла*ното Асен Генов Каквото и да пишете ,операцията на шефовете ви в Украйна,се провали и го разбра целия свят От много бързане да вземат властта ,поднесоха на тепсия Крим на Путин и разцепиха Украйна
131
9
 
5
 
! Отговори
do tulski преди 10 години
Хората не са" ***", а родолюбци, а не като теб !Путин е окупатор и агресор, носкоро Русия ще гризне дръвчето.
130
6
 
4
 
! Отговори
до 160 преди 10 години
Ти изобщо чел ли си нещо за тази война ?За хилядите грешки които правят руснаците?Дефакто накрая имаме 1/3 от България -> Васал на Отоманската Империя!
129
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Киев бе извършен антидържавен преврат "в пълния, класическия смисъл на думата", веднага щом бившият президент Виктор Янукович "отпътува от Киев и изтегли от столицата подразделенията на МВР", заяви още Путин.Евала, кратко, точно и ясно! Де да имахме и ние такъв президент, мечти, мечти.
128
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
159 най характерно за вас *** е че сте безкрайно *** , безумно *** , безпределно дори , и никога няма да ви дойде къла в главата .
127
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На ДЕМОКРАТИТЕ в България може да благодарим само за едно:Ако България и българите не желаеха и не бяха влезли в ЕС и НАТО,ЗАПАДНИТЕ ПАРТНЬОРИ щяха да вкарат в действие СЪЩИЯТ ПЛАН,какъвто действа СЕГА В Украйна-БЕЗСКРУПУЛНО,НАГЛО,НАХАЛНО щяха да ни НАТРЕСАТ ЕДНА ВИСОКОПЛАТЕНА ОТВЪН ГРАЖДАНСКА ВОЙНА!!!Можем да им благодарим ЕДИНСТВЕНО за това!!!!Със сигурност мога да заявя,че ТОВА ИМ БЕШЕ ПЛАН Б при евентуален ОТКАЗ!!!!
126
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тулски Путин води води втора война срещу Православна държава ,а на Русия това и е ТРЕТА ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ , какви славяни са руснаците бе *** , украинци са истински славяни , беларуси но руснаците толкова са се умешали с татарите , генетиката го доказва безспорно ,а и е достатъчно една руска църква да видиш за да се убедиш .
125
2
 
3
 
! Отговори
Joro преди 10 години
Tipi4e komunist.Luje I maje I destva skri6um zad gurba na drugite,a i na vsi4koto otgore se opitva da izkara kolko sa lo6i drugite,a toi e cveteto to na mama.Aide stoite si u Komi,Sibir i Maskve ruski tirani.Horata v Ukraina iskat da sa svobodni.