Киев ще изпълни всички договорености

Яценюк призова демонстрантите да освободят всички блокирани сгради
18 апр 2014 08:15,
45
Киев ще изпълни всички договорености
Снимка: БТА

Украинският министър-председател Арсений Яценюк каза, че Киев ще "изпълни всички положения на договореностите", подписани в Женева, предаде ИТАР-ТАСС.

Яценюк призова демонстрантите в Украйна да освободят всички блокирани от тях сгради на органите на властта и обеща, че ръководството на страната ще "изпълни условието за амнистия на тези участници в протестите, които напуснат административните здания и предадат оръжие", но не и на тези, които са "извършили тежки престъпления като убийство".

Той настоя Москва "незабавно да изпълни това, което е подписал в Женева министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров".

Още по темата
Яценюк заяви, че тези, които са взели оръжие в Източна Украйна, трябва да го оставят и да освободят  административните сгради.

"В Женева се състоя среща в четиристранен формат: Европейският съюз, САЩ, Украйна и Русия. В резултат на преговорите беше приета съвместна декларация, която в частност предвижда незабавно разоръжаване на незаконните въоръжени формирования на територията на Луганска, Донецка и други източни области", каза той на извънредно заседание на правителството.

Междувременно постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин  изрази удовлетворение от постигнатата в Женева договореност за Украйна, но призова да се изчака нейното изпълнение, предаде ИТАР-ТАСС.

"Смятам, че това е добро споразумение. Ще видим как ще се развие ситуацията, а това положение за прозрачен и включващ всички групи конституционен процес е нещо, за което призовавахме. Ще видим как ще бъде изпълнено то", каза Чуркин.

В декларацията, приета в Женева, се казва, че конституционният процес в Украйна ще обхваща всички обществени групи, ще е прозрачен и ще подлежи на отчитане. В документа се говори за необходимостта от разоръжаване на всички незаконни групи и освобождаване на завзетите от тях сгради, улици, площади. Участниците в четиристранната среща между САЩ, Русия, Европейския съюз и Украйна също така се обявиха за отказ от насилие, сплашване и провокации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: УкрайнаАрсений Яценюк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак шикалкавене!"Яценюк заяви, че тези, които са взели оръжие в Източна Украйна, трябва да го оставят и да освободят административните сгради. "А въоръжените главорези от западна украйна?
9
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИЗМИСЛЕНИЯТ КОМОНИЗЪМ СИ ОТИВА С РОДИЛНИ МЪКИ. НА ЗАПАД ПОСТРОЙКИ НЕБОСТЪРГАЧИ,ЗА ЧУДО И ПРИКАЗ.А В МОСКВА САМО ПИЯНДУРИ И НИЩО ДРУГО,ТАМ МИ МИНАХА НАЙ ХУБАВИТЕ ГОДИНИ ЗА КОЕТО ЩЕ СЪЖЕЛЯВАМ ЦЯЛ ЖИВОТ,СЕГА СЪМ НА ЗАПАД И СЕ КЕФЯ,КРАДЛИВА НЕЧЕСТНИ ИЗБОРИ ВСИЧКО Е ИЗОПАЧЕНО В СОЦЛАГЕРА .КОЙ ЩЕ ОТИВА ТАМ САМО ЗАБЛУДЕНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ.*** НА ЗАПАД ДАСЕ ПОЧУСТВАШ СВОБОДЕН И УВАЖАВАН ЧОВЕК.НИКOЙ НЕСЕ ЗАНИМАВА СЪС ТЕБ СПОКОЙНО СИ РАБОТИШ И СИ ЖИВЕЕШ.А В СОЦЛАГЕРА ДС ТЕ ПОДСЛУШВА ПОД ПРОЗОРЦИ ПО ВРАТИ НА ВСЯКЪДЕ.ИЗВРАЩЕНИЯ.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и къде го каза
7
5
 
24
 
! Отговори
Току що преди 10 години
Току що министъра на вътрешните работи на Украйна, Андрей Дещица, заяви, че няма намерения да изпълнява договореностите в Женева!
6
45
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Славяни от всички страни, обединявайте се срещу поробителя Русия!
5
2
 
51
 
! Отговори
Той е преди 10 години
Участниците в четиристранната среща между САЩ, Русия, Европейския съюз и Украйна също така се обявиха за отказ от насилие, сплашване и провокации. Ха, кой досега заплашваше, Русия ли? Аз друго от САЩ и ЕС, освен заплахи, не съм чул, а вие?
4
3
 
47
 
! Отговори
всички договорености преди 10 години
Щом като Яйценюк обещава, че хунтата в Киев ще изпълни всички договорености, значи, че хунтата в Киев няма да изпълни никакви договорености!
3
2
 
44
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
Айде Киев да си изтегли воиските ,да си разоръжи и озапти десния сектор и после може евентуално да го направят проруските активисти
2
43
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Яценюк ,не бързай много ! Още не е пристигнала заповедта от Москва ! След изтеглянето на ГРУ ,натовари всички русофили и ги прати на Путин ! Украйна е за украйнците - руснаците да си одят у Россия !
1
3
 
36
 
! Отговори
Лъжец си Яценюк преди 10 години
Яценюк, можеш ли гарантира за Турчинов и вътрешния министър, за 5-тях министри от десния сектор. Та те тази нощ, след споразумението продължават да се опитват със сила да влязат в Славянск и са убили човек. Вие излъгахте, че ще спазвате мирните споразумения, подписани от вас и Янукович, а със сила взехте власта. Вие сте демагози и мошеници, ншкак неможе да ви се вярва.